Sopimusmuutos lukkopalveluiden hankintaa koskevaan hankintasopimukseen

 

 

1.Sopijapuolet

 

Tilaaja       Turun kaupunki

Y-tunnus       0204819-8

Osoite      PL 630, 20101 Turku

 

Yhteyshenkilö:   Taru Marjamäki, taru.marjamaki@turku.fi

 

 

Palveluntuottaja   Lukkotaiturit Oy

Y-tunnus       0748761-6

Osoite       Satakunnantie 100, 20300 Turku

 

Yhteyshenkilö    Jukka Järvinen, jukka.jarvinen@lukkotaiturit.fi

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimusmuutoksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle sopijapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen sopijapuolen yhteyshenkilölle kirjallisesti. Yhteyshenkilön vaihtumisessa ei ole kyse sopimuksen muutoksesta.

 

2.Tausta

 

Tilaajan ja Palveluntuottajan välillä on Turun kaupungin hankintapalveluiden hankintapäällikön päätökseen 30.5.2023 § 93 perustuen solmittu Lukkojen korjaus, sarjoitus- ja asennustyöt hankinnan (diaari 12852–2022) hoitamista koskeva sopimus ajalle 1.9.2023-31.8.2025 (jäljempänä ’’Pääsopimus’’).

 

Korjaus, sarjoitus ja asennustöiden lisäksi Tilaaja on voinut ostaa lukkotarvikkeita, jotka riippulukkoja lukuun ottamatta toimitetaan palvelun yhteydessä. Riippulukot on voinut tilata Tilaajan SAP-järjestelmästä ja Palveluntuottaja on toimittanut ne Tilaajan keskusvarastolle. Sopimuksen mukainen toimitustapa on ollut TOP. Kilpailutettuja riippulukkoja on ollut neljää erilaista ja sopimusaikana niitä on tilattu yhteensä 11 kpl, joiden yhteenlaskettu hinta on ollut 339 euroa (alv 0 %).

 

Hankintapäätöksen ja Pääsopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Turun kaupungin keskusvaraston toiminta osoitteessa Biolinja 25, 20750 Turku on päättynyt 31.12.2023. Uusi jakeluvarasto aloitti 1.1.2024 osoitteessa Länsi-Avantintie 7, 21420 Lieto.

 

Palveluntuottaja katsoo, että sen ei ole enää tarkoituksenmukaista toimittaa rippulukkotilauksia uuteen osoitteeseen ilman veloitusta. Palveluntuottaja esitti riippulukkojen toimitushinnaksi 50 €/toimitus tai vaihtoehtoisesti Tilaaja voisi noutaa lukot Palveluntuottajalta. Tilaaja katsoo, että toimitusmaksun kanssa yksittäisen riippulukon hinta nousisi kohtuuttomaksi, eikä tilausten nouto Palveluntuottajan toimipaikasta ole tarkoituksenmukaista.

 

Tällä sopimusmuutoksella (jäljempänä ’’Sopimusmuutos’’) sovitaan Tilaajan ja Palveluntuottajan välillä siitä, että Pääsopimukseen tehdään hankintalain 136 §:n 2 momentin 5 kohdan mukainen vähäarvoinen sopimusmuutos.

 

Tämä Sopimusmuutos perustuu hankintapalveluiden hankintajohtajan tekemään päätökseen xx.xx.2024 § xx.

 

3.Sopimusmuutos

 

Pääsopimuksen kohdassa 6 on mainittu, että Pääsopimuksessa noudatetaan JYSE Palvelut 2014 ja JYSE Tavarat 2014, huhtikuu 2022 päivitysversioita. JYSE 2014 TAVARAT ehtojen kohdan 8.2 mukaan tavarat tulee toimittaa perille tilaajan nimeämään paikkaan:

 

JYSE 2014 TAVARAT kohta 8.2: ”Ellei toisin ole sovittu, toimituslauseke on TOP ”toimitettuna perille tilaajan nimeämään paikkaan” (TOP tilaajan nimeämä paikka, Finnterms 2001)”

 

Palveluntuottaja ja Tilaaja sopivat, että seuraavat sopimustuotteet poistetaan SAP tuoteluettelosta.

Riippulukko Abloy 3020, terässanka 35 mm tai vast.

Riippulukko Abloy PL 321/ 20 Classic tai vast.

Riippulukko Abloy PL 330/25 Classic tai vast.

Riippulukko Abloy PL 330/50 Sento tai vast.

 

Riippulukot ovat edelleen sopimustuotteita, ja niitä voi edelleen ostaa Palveluntuottajalta palvelun yhteydessä, mutta niitä ei voi tilata Tilaajan toimipisteelle. Tilaajalla on mahdollisuus tilata vastaavia riippulukkoja kolmannelta osapuolelta, joka ei peri toimitusmaksua.

 

Sopimusmuutos tulee voimaan tämän Sopimusmuutoksen allekirjoittamisella. Sopimusmuutoksen voimaantulo edellyttää, että molemmat Sopijapuolet ovat allekirjoittaneet Sopimusmuutoksen Sopijapuolten toimivaltaisen edustajien toimesta. Sopimusmuutos on voimassa Pääsopimuksen voimassaolon ajan.

 

Palveluntuottajalla ei ole oikeutta laskutta Tilaajalta minkäänlaista lisäkorvausta tämän Sopimusmuutoksen johdosta.

 

Siltä osin kuin tällä Sopimusmuutoksella ei ole toisin sovittu, sovelletaan tähän Sopimusmuutokseen Pääsopimusten ehtoja muuttumattomina.

 

4.Allekirjoitukset

 

Tätä Sopimusmuutosta on tehty kaksi (2) saman sanaista kappaletta, yksi (1) kullekin sopijapuolelle. Sopimusmuutos on allekirjoitettu sähköisesti.

 

 

Turun kaupunki Lukkotaiturit Oy

Tilaaja Palveluntuottaja

 

 

­­­­____________ ____________

Susanna Sarvanto-Hohtari Jukka Järvinen

hankintajohtaja Toimitusjohtaja