Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, tilapalvelut, toimitilajohtaminen 
Toimitilapäällikkö1320.08.2024 

5333-2024 (02 08 00)

Hankintapäätös Kokoelmakeskus ja päätearkisto kustannuslaskennan tilaamisesta

Tilapalvelut, toimitilajohtaminen, hankepäällikkö, Antti Turunen 6.8.2024

Hankinnan tausta

​Turun kaupungin konsernihallinnon Tilapalvelut kilpailutti minikilpailutuksena kustannuslaskennan Kaupungin Kokoelmakeskus ja pääarkisto hankkeeseen. Tämän alustavan kustannuslaskennan avulla pääsemme parempaan käsitykseen kohteen kokonaishinnasta.

​Turun kaupunki on kilpailuttanut Kokoelmakeskus ja päätearkisto hankkeen kustannuslaskennan, joka on sisältänyt kokonaisuuden hinnan määritykselle ko. kohteeseen.

​Turun kaupungin tilapalveluiden toimitilajohtamisen yksikkö on pyytänyt minikilpailutuksella tarjouksen (kokoelmakeskus ja pääarkisto hankkeen kustannuslaskenta) hankinnasta tilapalveluiden ja toimitilarakentamisen käyttöön ajalle 16.7.2024–2.8.2024.

Kilpailutus

​Tarjouspyyntö lähetettiin 16.7.2024 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta.

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:lle. Kysymysten määräaika oli 29.7.2024 kello 9.58 mennessä.

​Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

​Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

​Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus/Tilaus. Tämä sopimus/tilaus tehdään A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n (palveluntuottajan) kanssa.

​Tarjoukset saatiin määräaikaan 2.8.2024 klo 9.58 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta/toimittajilta:

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kahdessa vaiheessa: 1) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 2) tarjousten hintavertailu

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

​Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

​Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

Arvioinnissa todettiin tarjouksen täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

​Kaikki saadut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

​Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, halvin kokonaishinta.

​Pisteet muodostuivat seuraavasti:

Tarjoaja

Kattohinta

Sija

A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy

7500 €

1

​Toimitilapäällikön varahenkilö Soile Viiri:

Päätös​Päätän edellä esitetyin perustein, että kokoelmakeskus ja pääarkisto hankinnan palveluntuottajaksi/toimittajaksi ajalle 5.8.2024 (tavoite) – 16.8.2024 valitaan Yritys A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

​Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

​Soile Viiri

toimitilapäällikön varahenkilö

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

​Lisätiedot: Hankepäällikkö, Antti Turunen, p. 044​ 907 5243

Jakelu

aoA-Insinöörit Rakennuttaminen Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKarjalainen Pauliina
tiedRintala Leena
tpvTurunen Antti