Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, tilapalvelut, toimitilajohtaminen 
Toimitilapäällikkö1516.08.2024 

5583-2024 (02 08 00)

Rakennettavuusselvityksen pohjatutkimuksien hankinta, Aerotie 14

Tilapalvelut, toimitilajohtaminen, hankepäällikkö, Antti Turunen 17.5.2024:

Hankinnan tausta

​Turun kaupungin konsernihallinnon Tilapalvelut kilpailutti puitejärjestelyn sisäisenä minikilpailutuksena rakennettavuusselvityksen pohjatutkimuksia Aerotie 14 tontille. Näiden tutkimusten avulla pääsemme parempaan käsitykseen tontin rakennettavuudesta.

​Turun kaupunki on kilpailuttanut Geotekniikka (pohjatutkimus) puitejärjestelyn (dnro 7970-2022), joka on sisältänyt kokonaisuuden pohjatutkimusten toteuttamisesta.

​Turun kaupungin tilapalveluiden toimitilajohtamisen yksikkö on pyytänyt puitejärjestelyyn perustuvalla minikilpailutuksella tarjouksia pohjatutkimusten (rakennettavuusselvitys) hankinnasta tilapalveluiden ja toimitilarakentamisen käyttöön ajalle 3.5.2024–14.5.2024.

​Tarjouspyyntö lähetettiin 3.5.2024 Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta.

Maanpää Geo Oy:lle, Mitta Oy:lle ja Ramboll Finland Oy:lle.

​Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

​Hankinnasta ei esitetty lisätietokysymyksiä annettuun määräaikaan mennessä.

​Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus/Tilaus. Tämä sopimus/tilaus tehdään Mitta Oy:n (palveluntuottajan) kanssa.

​Tarjoukset saatiin määräaikaan 14.5.2024 klo 12.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta/toimittajilta:

​·​ ​ ​ ​ ​ ​ Mitta Oy

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kahdessa vaiheessa: 1) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 2) tarjousten hintavertailu

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

​Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

​Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

Arvioinnissa todettiin tarjouksen täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

​Kaikki saadut tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

​Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, halvin kokonaishinta.

​Pisteet muodostuivat seuraavasti:​

Tarjoaja

Kokonaishinta

Sija

Mitta Oy

9590 €

1

​Toimitilapäällikkö Pauliina Karjalainen:

Päätös​​Päätän edellä esitetyin perustein, että rakennettavuusselvitys (pohjatutkimus) hankinnan palveluntuottajaksi/toimittajaksi ajalle 24.4.2024 (tavoite) – 17.6.2024 valitaan Yritys Mitta Oy:n tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

​Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

​Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

​Pauliina Karjalainen

toimitilapäällikkö

​Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoMitta Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKarjalainen Pauliina
tiedRintala Leena
tpvTurunen Antti