Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, IT-palvelut 
IT-palvelujohtaja4715.08.2024 

8591-2023 (02 08 00, 07.03)

Lisäys SAP S/4 Hana kululaskujen reitityksen RPA POC hankintaan Kuntien Tiera Oy:ltä

IT-suunnittelupäällikkö Dorota Tuominen 9.04.2024:

Päätöksessä dnro 8591-2023 (15.12.2023) SAP S/4 Hana kululaskujen reitityksen RPA POC hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä on päätetty hankkia SAP S/4 Hana kehitykseen liittyvä kululaskujen reitityksen SAP RPA (robotic process automation) POC (Proof of Concept) -toteutustyö. Tarjouksen kustannusarvio oli 17 500,00 euroa (alv 0 %) ja toteutuksen aikataulu Q1/2024.

Toteutuksen aikana on tullut lisätarpeita alkuperäiselle määritykselle sekä on huomattu lisämahdollisuuksia joustavalle ratkaisulle. Jo toteutettujen toiminnallisuuksien rakentamisen yhteydessä on toteutettu alkuperäisestä sisällöstä poiketen Turun kanssa tarpeellisiksi todettuja lisätoiminnallisuuksia ja tarkennuksia päättelyyn, joista merkittävin on edustaohjelmaan rakennettu VIM COA taulun nimihaku. Lisäksi osa suunnitelluista tehtävistä vei huomattavasti ennakoitua enemmän aikaa.

Toteutustyöstä puuttuvat vielä mm. reititys-Excelin sisäänlukuohjelmat, sääntötaulujen ylläpito-ohjelma, käyttöoikeudet ja dokumentointi sekä tuotantokäytön siirron suunnittelu. Näiden töiden kustannusarvio on enintään 13 000 € (alv 0 %). Työn kokonaiskustannukset vuodelle 2024 ovat siten 30 500 € /alv 0 %).

Kuntien Tiera Oy on hankintalain 15 § mukainen Turun kaupungin sidosyksikkö. Hankintalakia ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Tietojärjestelmän omistaja talousjohtaja Valtteri Mikkola puoltaa esitettyä hankintaa.

Ehdotus​Esitän, että IT-palvelut hankkii Kuntien Tiera Oy:ltä SAP S/4 Hana kehitykseen liittyvän kululaskujen reitityksen loput SAP RPA POC-työt. Hankittavan työn kustannukset ovat enintään 13 000 € (alv 0 %). Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 14281 Tietojärjestelmien jatkokehittäminen, tilastollinen tilausnumero 2101619 Talous- ja henkilöstöhallinnon kehittäminen.

IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen:

Päätös​Päätin, että IT-palvelut hankkii Kuntien Tiera Oy:ltä SAP S/4 Hana kehitykseen liittyvän kululaskujen reitityksen loput SAP RPA POC-työt. Hankittavan työn kustannukset ovat enintään 13 000 € (alv 0 %). Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 14281 Tietojärjestelmien jatkokehittäminen, tilastollinen tilausnumero 2101619 Talous- ja henkilöstöhallinnon kehittäminen.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen. Hankintayksikkö ei tällä hankintapäätöksellä sitoudu tarjouspyynnössä ilmoitettuun ennakoituun hankintavolyymiin ja -arvoon.​

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella. Tilaus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Joni Ilmanen

IT-palvelujohtaja

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa IT-suunnittelupäällikkö Dorota Tuominen, puh. 044 217 4367.

Jakelu

aoKuntien Tiera Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedDunderfelt Irene
tpvForstén Carita
tiedIlanti Hanna
tiedJohansson Sari
tiedLehto Heikki
tiedLönnqvist Ann-Mari
tiedRajanaro Kari
tiedSavila Rami
tiedTuominen Dorota