Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja16313.08.2024 

3905-2024 (00 01 01, 01 01 03)

Varhaiskasvatuksen aluepäälliköiden varahenkilöiden tehtäväkohtaisen palkan tarkistaminen

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 9.8.2024:

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus on esittänyt, että neljälle varhaiskasvatuksen aluepäälliköiden varahenkilönä toimivalle henkilölle (Monika Toljander, Mirka Koskinen, Satu Töykkälä ja Maarit Kiviniemin) maksetaan korvaus aluepäällikön varahenkilönä toimimisesta 1.8.2024 lukien, jolloin tehtävät ovat heille siirtyneet. Käytännössä tämä tarkoittaisi po. henkilöiden tehtäväkohtaisen palkan korottamista kolmella prosentilla 1.8.2024 alkaen. Esitys perustuu siihen, että suomenkielisen varhaiskasvatuksen palvelualueilla on aluepäälliköille määrätty varahenkilö, joka osallistuu alueensa johtamiseen aluepäällikön ohella. Varahenkilö tekee aluepäällikön määräämiä tehtäviä koko vuoden ajan. Tehtäviin ei kuulu ainoastaan toimia sijaisena silloin kun aluepäällikkö on poissa.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esittämä korvaus kattaisi myös vuosilomien ja muiden lyhytaikaisten poissaolojen sijaistamisen. Mikäli aluepäällikön poissaolo kestää pidempään, tällöin noudatetaan KVTES II Luku 10 § 1 mom. määräyksiä.

​Esitystä voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esityksen suhteen.

​Kansliapäällikön delegointipäätöksen 28.12.2022 § 418 mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että varhaiskasvatuksen aluepäällikön varahenkilöiden Monika Toljanderin, Mirka Koskisen, Satu Töykkälän sekä Maarit Kiviniemen tehtäväkohtainen palkka maksetaan 1.8.2024 lukien 3 %:lla korotettuna niin kauan kuin ao. henkilöt toimivat varahenkilöroolissa.

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden tulee tehdä esitys Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikölle tehtäväkohtaisen palkan tarkistamisesta, mikäli yllä mainitut henkilöt eivät enää jatka aluepäällikön varahenkilöinä.

​Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.​ ​Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoKiviniemi Maarit
aoKoskinen Mirka
tiedKulmala Vesa
tiedPalmroth Riitta
aoToljander Monika
aoTöykkälä Satu