Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, integraatiotoiminto 
Integraatiojohtaja808.08.2024 

4747-2024 (03.00)

Lausunto luonnoksesta valtioneuvoston asetukseksi ruoka-aputoimintaan myönnettäviin valtionavustuksiin

Integraatiotoiminto, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kehittämispäällikkö Maarit Luukkaa ja erityisasiantuntija Anna-Mari Sopenlehto-Jokinen 7.8.2024:

Sosiaali- ja terveysministeriö on laatinut luonnoksen asetukseksi ruoka-aputoimintaan myönnettäviin valtionavustuksiin. Luonnokseen on mahdollista antaa lausunto 12.8.2024 mennessä.

Pääministeri Petteri Orpon hallituksen ohjelmassa (”Vahva ja välittävä Suomi”, julkaistu 20.6.2023) on kirjaus ruoka-aputoiminnan vakinaistamisesta: ”Hallitus vakinaistaa ruoka-avun rahoituksen kaikkein vähävaraisempien auttamiseksi ja avun pitkäjänteisen kehittämisen turvaamiseksi kotimaisten seurakuntien ja järjestöjen kautta.”

Ruoka-aputoiminnan tuen vakinaistamiseksi sosiaali- ja terveysministeriö on käynnistänyt asetusvalmistelun. Ruoka-aputoimintaan myönnettäviin avustuksiin sovellettaisiin yleislakina valtionavustuslakia (688/2001). Valtionavustuslain 8 §:n nojalla tarkempia säännöksiä lain soveltamisalaan kuuluvan valtionavustuksen talousarvion mukaisesta myöntämisestä, maksamisesta ja käytöstä voidaan antaa valtioneuvoston asetuksella.

Liite 1​Turun kaupungin lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle

Integraatiojohtaja Minna Sartes:

Päätös​​Päätin antaa Sosiaali- ja terveysministeriölle liitteenä 1 olevan lausunnon.

Minna Sartes

integraatiojohtaja

Jakelu

lausSosiaali- ja terveysministeriö
tiedHyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta
tiedKaupunginhallitus
tpvLuukkaa Maarit
tiedPerälä Antti
tpvSopenlehto-Jokinen Anna-Mari


Liitteet:

Kitoimin § 8
Liite 1:Turun kaupunki lausunto asetus 2024