Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja15906.08.2024 

4110-2024 (01 00 01)

OVTES:n 1.8.2024 toteutettavien paikallisten järjestelyerien sekä kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän kohdentaminen rehtoreille

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 5.8.2024:

Kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen 2022–2025 mukaisesti OVTES:n soveltamisalalla on paikallisesti käytettävänä 1.6.2024 lukien järjestelyerät, joiden suuruus on 0,4 % ja 0,33 % sopimusalan palkkasummasta sekä kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä, jonka suuruus on 0,6 % sopimusalan palkkasummasta.

Henkilöstöjohtajan päätöksellä 30.5.2024 § 100 on päätetty OVTES:n 1.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän jakamisen yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta. Lisäksi henkilöstöjohtajan päätöksellä 30.5.2024 §103 OVTES:n paikallisen järjestelyerän toteuttamisajankohta siirrettiin elokuun alkuun 2024.

Henkilöstöjohtajan päätöksen 30.5.2024 § 100 liitteenä olevassa, järjestelyerien kohdentamista koskevassa neuvottelupöytäkirjassa on sovittu perusopetuksen ja lukion rehtoreille suunnattavasta järjestelyerästä, joka kohdennetaan rehtoreille tehtävien vaativuuden arvioinnin mukaan. Henkilöstöjohtaja tekee päätöksen perusopetuksen ja lukion rehtoreiden tehtäväkohtaisesta palkasta kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaisesti (liite 1).

Rehtoreiden TVA-lisien yhdenmukaistamisen johdosta osalle rehtoreista syntyy ns. siirtymäkauden lisä aiemman TVA-lisän ja 1.8.2024 voimaan tulevan TVA-lisän välisenä erotuksena. Siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuudessa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai rehtorin siirtyessä muuhun virkaan tai siirtymäkauden lisän perusteena ollut tehtävä poistuu. Tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuuden muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia. Liitteenä 1 olevaan taulukkoon on merkitty eräille rehtoreille 1.8.2024 tuleva ns. siirtymäkauden lisä.

Kansliapäällikön delegointipäätöksen 28.12.2022 § 418 mukaan henkilöstöjohtajan tehtävänä on päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista.

Liite 1​Perusopetuksen ja lukion rehtoreiden virkojen ja niiden haltijoiden tehtäväkohtaisen palkan tarkistukset sekä eräiden rehtoreiden siirtymäkauden lisä 1.8.2024 lukien (suojattu, sisältää henkilötietoja, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​​Päätin hyväksyä liitteen 1 mukaiset virkojen ja niiden haltijoiden tehtäväkohtaisten palkkojen tarkistukset tulemaan voimaan 1.8.2024 lukien.

Lisäksi päätin, että liitteessä 1 mainituille perusopetuksen ja lukion rehtorin viran haltijoille maksetaan nykyisen TVA-lisän ja 1.8.2024 voimaan tulevan TVA-lisän mukainen erotus siirtymäkauden lisänä, jonka suuruus kunkin henkilön osalta määräytyy liitteen 1 mukaisesti. Siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuudessa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai rehtorin siirtyessä muuhun virkaan tai siirtymäkauden lisän perusteena ollut tehtävä poistuu. Tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuuden muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia.

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden tulee tehdä esitys Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikölle siirtymäkauden lisien pienentämisestä/poistamisesta, mikäli perusopetuksen tai lukion rehtorin tehtäväkohtaisissa palkoissa tapahtuu muutoksia.

Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedJalonen Timo
tiedMerta Pentti
tiedNiitynpää Elina
tiedPaavola Jussi
tiedPalmroth Riitta
tiedTuominen Tommi
tiedVirtanen Sirpa


Liitteet:

Khenkpa § 159
Liite 1:Perusopetuksen ja lukion rehtoreiden virkojen ja niiden haltijoiden tehtäväkohtaisen palkan tarkistukset sekä eräiden rehtoreiden siirtymäkauden lisä 1.8.2024 lukien (suojattu, sisältää henkilötietoja