Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, tilapalvelut 
Tilapalvelujohtaja1225.06.2024 

4941-2024 (10 03 02, 02 08 00)

Rehtorinpellonkatu 3, tilojen vuokraaminen Turun Ammatti-instituutin Juhannuskukkulan koululle

Asiakasvastaava Harri Malkki ja vs. tilahallintapäällikkö Eemeli Myllärinen 20.6.2024:

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 18.6.2024 § 91 hyväksyä, että Turun Ammatti-instituutin Juhannuskukkulan koululle vuokrattaisiin väistötilaa osoitteesta Rehtorinpellonkatu 3, 20500 Turku.

Turun Ammatti-instituutin Juhannuskukkulan kampuksen E-rakennuksessa toimii mediaopetuksen yksikkö. Tiloissa on tehty kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus syksyn 2023 aikana. Tutkimuksen perusteella, kiinteistössä vaadittavien kiireellisten korjaustoimenpiteiden toteuttaminen edellyttää opetustoiminnan siirtämistä väistötiloihin ja tavoitteeksi asetettiin väistötiloihin siirtymistä syyslukukauden 2024 alkuun mennessä.

Toimintaan sopivia tiloja ollaan kartoitettu eri puolilta Turkua ja sopivat tilat löytyivät Suomen Yliopistokiinteistön omistamista tiloista Rehtorinpellonkadulta. Tiloissa tultaisiin tekemään kesän aikana vuokrasopimuksessa määriteltyjä pintaremontteja ja näin tilat olisivat käytössä 1.8.2024 alkaen. Vuokrasopimus olisi toistaiseksi voimassa olevana molemminpuolisella 6 kk irtisanomisajalla ja ensimmäinen mahdollinen irtisanomisaika on 31.7.2027.

Vuokrakustannukset ovat seuraavanlaiset:

Toimitilavuokra: 8.226,00 €/kk

Sähkömaksu: 685,50 €/kk

Vuokriin lisätään ALV, sekä vuosittainen indeksikorotus, jota tarkistetaan ensimmäisen kerran 1.1.2025.

Kohteen vuokrasopimusluonnos on liitteenä, lisäksi pitää huomioida siivous, joka tulee vuokralaisen vastattavaksi kilpailuttaa, mutta arviohintana siivoukselle voidaan käyttää 2,00 €/m2/kk. Sisäiseen vuokraan lisätään myös hallinnointipalkkio, mikä on 0,165 €/m2/kk.

Myös mahdollinen kulunvalvonnan kustannukset tulee myöhemmin huomioitavaksi, mikäli tämä päätetään lisätä tiloihin.

Vuokrasopimuksen voimaanastuminen on ehdollinen viranomaisten päätöksenteolle. Nykyinen voimassa oleva asemakaava ei mahdollista vuokralaisen toimintaa kohteella ja vuokralainen on tästä tietoinen eli yo-kaavaan tulee vuokranantajan saada poikkeamislupa tai väliaikainen rakennuslupa 1.8.2024 mennessä, joka sallii vuokralaisen toiminnan rakennuksessa. Mikäli viranomaisten päätöksenteko ei mahdollista vuokralaisen toimintaa kohteella, kaavaan ei saada muutosta, ei tämä vuokrasopimus astu voimaan. Tähän vedoten ei kumpikaan osapuoli ole oikeutettu vaatimaan mitään korvauksia toiselta osapuolelta.

Tilapalvelut on neuvotellut tilojen vuokrasopimuksen, joka on liitteenä 1.

Liite 1​Vuokrasopimusluonnos

Tilapalvelujohtaja Leevi Luoto:

Päätös​Päätin, että Turun Ammatti-instituutin Juhannuskukkulan koululle vuokrataan liitteen 1 mukaisesti osoitteesta Rehtorinpellonkatu 3, Turku, Suomen Yliopistokiinteistö Oy:ltä. Vuokrasopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevana, vuokrasopimus alkaa 1.8.2024 alkaen molemminpuolisella 6 kuukauden irtisanomisajalla, ensimmäinen mahdollinen irtisanomisaika on 31.7.2027.

Vuokran määrä on 8.226,00 €/kk (alv 0 %) + sähkömaksu 685,50 kk (alv 0 %). Kasvatuksen ja opetuksen maksettavaksi tulee lisäksi sisäisen vuokran mukaiset erät, kuten siivous ja hallinnointipalkkio. Vuokraan lisätään ALV.

Vuokraus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen solmittavalla vuokrasopimuksella. Päätös astuu voimaan mahdollisista valituksista huolimatta.

Mahdolliset tiedustelut päätöksen sisällöstä osoitetaan vs. tilahallintapäällikkö Eemeli Mylläriselle puh. 040​ 618 3809.

Leevi Luoto

tilapalvelujohtaja

Jakelu

aoSuomen Yliopistokiinteistöt Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, tilapalvelut
tiedHuttunen Eija
tiedJalonen Timo
tiedLarm Riikka
tiedMalkki Harri
tpvMyllärinen Eemeli
tiedÖstman Timo


Liitteet:

Ktilapa § 12
Liite 1:Vuokrasopimusluonnos