Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja14519.06.2024 

4110-2024 (01 00 01)

Perusopetuksen opinto-ohjaajien siirtymäkauden lisä

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 18.6.2024:

Henkilöstöjohtajan päätöksellä 30.5.2024 § 100 on päätetty OVTES:n piiriin kuuluvien viranhaltijoiden/työntekijöiden 1.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %) käyttöön liittyvistä yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta. Järjestelyerää koskevissa neuvotteluissa sovittiin yhteisesti, että 1.6.2024 lukien käytettävissä olevien järjestelyerien sekä kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän käyttöajankohta siirretään osioiden B, C ja F sekä päiväkodinjohtajien osalta siten, että erät otetaan käyttöön 1.8.2024 lukien.

​Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %) kohdentamisesta perusopetuksen palvelualueelle päästiin neuvotteluissa yhteiseen näkemykseen henkilöstöjärjestön kanssa. Yhteisesti sovittiin, että perusopetuksen opinto-ohjaajien tehtävien vaativuuden arviointiin perustuvan TVA-lisän suuruus on 1.8.2024 lukien 437,18 euroa kuukaudessa. Järjestelyeräneuvottelupöytäkirjassa on todettu, että mikäli yksittäisellä opinto-ohjaajalla on tätä suurempi TVA-lisä, ylittävästä osasta muodostetaan ns. siirtymäkauden lisä. Siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuudessa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai opettajan siirtyessä muuhun virkaan tai siirtymäkauden lisän perusteena ollut tehtävä poistuu. Tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuuden muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia.

​Perusopetuksen palvelualueella on yhteensä kuusi opinto-ohjaajaa, joiden TVA-lisän määrä on enemmän kuin 437,18 euroa kuukaudessa. Tämän ylittävältä osuudelta muodostetaan siirtymäkauden lisä liitteessä 1 todetun mukaisesti.

​Kansliapäällikön palkka-asioita koskevan delegointisäännöksen (28.12.2022) mukaan henkilöstöjohtaja päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista, lukuun ottamatta palvelussuhteen päättymisen jälkeen vapautuneen henkilökohtaisen lisän myöntämistä viranhaltijalle/työntekijälle konsernihallinnossa.

Liite 1​Perusopetuksen opinto-ohjaajan virkojen siirtymäkauden lisä 1.8.2024 lukien (suojattu, sisältää henkilötietoja, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että liitteessä 1 mainituille perusopetuksen lehtorin (opinto-ohjaaja) viran haltijoille maksetaan nykyisen TVA-lisän ja 1.8.2024 voimaan tulevan TVA-lisän mukainen erotus siirtymäkauden lisänä, jonka suuruus kunkin henkilön osalta määräytyy liitteen 1 mukaisesti. Siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuudessa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai opettajan siirtyessä muuhun virkaan tai siirtymäkauden lisän perusteena ollut tehtävä poistuu. Tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuuden muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia.

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden tulee tehdä esitys Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikölle siirtymäkauden lisien pienentämisestä/poistamisesta, mikäli perusopetuksen lehtorin (opinto-ohjaaja) tehtäväkohtaisissa palkoissa tapahtuu muutoksia.

Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoJarkia Kirsi
tiedMerta Pentti
aoNiemi Petri
tiedNiitynpää Elina
tiedPalmroth Riitta
aoRinne Elina
aoSchrey Hanna
aoSeppänen Vilma
tiedTuominen Tommi
aoVihervuori Satu
tiedVirtanen Sirpa


Liitteet:

Khenkpa § 145
Liite 1:Perusopetuksen opinto-ohjaajan virkojen siirtymäkauden lisä 1.8.2024 lukien