Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja14119.06.2024 

4110-2024 (01 00 01)

Lukioiden eräiden opinto-ohjaajien siirtymäkauden lisä

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 18.6.2024:

Lukioiden eräille opinto-ohjaajille on maksettu siirtymäkauden lisää henkilöstöjohtajan päätöksellä 17.6.2019 § 162. Henkilöstöjohtajan päätöksessä todetaan, että siirtymäkauden lisä pienenee/poistuu samoin perustein kuin OVTES:ssä on kirjattu (OVTES 2020-2021 Osio B Yhteiset määräykset 27 §).

​Em. OVTES:n säännöksen mukaan tämän pykälän henkilökohtainen siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisessa palkassa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai viranhaltijan siirtyessä muuhun virkaan. Soveltamisohjeen mukaan tehtäväkohtaisiksi palkan muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia eikä henkilökohtaista lisää. Viranhaltijan siirtymisestä toiseen virkaan on kyse myös mm. tapauksessa, jossa henkilöltä poistetaan koulunjohtajan tai apulaisjohtajan tehtävät. Myös muu olosuhteen muutos, jonka vuoksi siirtymäkauden lisää on muodostunut, poistaa siirtymäkauden lisää.

Henkilöstöjohtajan päätöksellä 30.5.2024 § 100 on päätetty OVTES:n piiriin kuuluvien viranhaltijoiden/työntekijöiden 1.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %) käyttöön liittyvistä yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta. Järjestelyerää koskevissa neuvotteluissa sovittiin yhteisesti, että 1.6.2024 lukien käytettävissä olevien järjestelyerien sekä kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän käyttöajankohta siirretään osioiden B, C ja F sekä päiväkodinjohtajien osalta siten, että erät otetaan käyttöön 1.8.2024 lukien.

​Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %) kohdentamisesta lukiokoulutuksen palvelualueelle päästiin neuvotteluissa yhteiseen näkemykseen henkilöstöjärjestön kanssa. Yhteisesti sovittiin, että lukiokoulutuksen opinto-ohjaajien tehtävien vaativuuden arviointiin perustuvan TVA-lisän suuruus on 1.8.2024 lukien 153,43 euroa kuukaudessa.

​Yhteensä kahdeksalle lukion opinto-ohjaajalle on maksettu siirtymäkauden lisää henkilöstöjohtajan päätöksellä 17.6.2019 § 162, ja päätöksessä todetaan, että siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisessa palkassa tapahtuvia muutoksia vastaavasti. Em. perusteella liitteessä 1 mainittujen lukion opinto-ohjaajien siirtymäkauden lisä tulee joko lakkauttaa tai sitä tulee pienentää 1.8.2024 lukien.

​Kansliapäällikön palkka-asioita koskevan delegointisäännöksen (28.12.2022) mukaan henkilöstöjohtaja päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista, lukuun ottamatta palvelussuhteen päättymisen jälkeen vapautuneen henkilökohtaisen lisän myöntämistä viranhaltijalle/työntekijälle konsernihallinnossa.

Liite 1Lukioiden opinto-ohjaajan virkojen siirtymä- kauden lisä 1.8.2024 lukien (suojattu, sisältää henkilötietoja, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että liitteessä 1 mainituille lukion opinto-ohjaajan viran haltijoille maksettu henkilökohtainen siirtymäkauden lisä joko lakkautetaan tai se pienenee liitteessä todetulla tavalla 1.8.2024 lukien.

Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoLaulumaa Marianne
aoLindberg Julian
aoLukka Anne
tiedMerta Pentti
tiedNiitynpää Elina
tiedPaavola Jussi
aoPakola Eija
tiedPalmroth Riitta
aoSalminen Mari
aoSimola Seija
tiedVirtanen Sirpa
aoWikström Mia
aoÖstdahl Nina


Liitteet:

Khenkpa § 141
Liite 1:Lukioiden opinto-ohjaajan virkojen siirtymäkauden lisä 1.8.2024 lukien