Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja14019.06.2024 

4110-2024 (01 00 01)

Pykälä jäänyt käyttämättä

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 18.6.2024:

Henkilöstöjohtajan päätöksellä 30.5.2024 § 100 on päätetty OVTES:n piiriin kuuluvien viranhaltijoiden/työntekijöiden 1.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %) käyttöön liittyvistä yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta. Järjestelyerää koskevissa neuvotteluissa sovittiin yhteisesti, että 1.6.2024 lukien käytettävissä olevien järjestelyerien sekä kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän käyttöajankohta siirretään osioiden B, C ja F sekä päiväkodinjohtajien osalta siten, että erät otetaan käyttöön 1.8.2024 lukien.

​Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %) kohdentamisesta perusopetuksen palvelualueelle päästiin neuvotteluissa yhteiseen näkemykseen henkilöstöjärjestön kanssa. Yhteisesti sovittiin, että perusopetuksen opinto-ohjaajien tehtävien vaativuuden arviointiin perustuvan TVA-lisän suuruus on 1.8.2024 lukien 437,18 euroa kuukaudessa. Järjestelyeräneuvottelupöytäkirjassa on todettu, että mikäli yksittäisellä opinto-ohjaajalla on tätä suurempi TVA-lisä, ylittävästä osasta muodostetaan ns. siirtymäkauden lisä. Siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuudessa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai opettajan siirtyessä muuhun virkaan tai siirtymäkauden lisän perusteena ollut tehtävä poistuu. Tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuuden muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia.

​Perusopetuksen palvelualueella on yhteensä kuusi opinto-ohjaajaa, joiden TVA-lisän määrä on enemmän kuin 437,18 euroa kuukaudessa. Tämän ylittävältä osuudelta muodostetaan siirtymäkauden lisä liitteessä 1 todetun mukaisesti.

​Kansliapäällikön palkka-asioita koskevan delegointisäännöksen (28.12.2022) mukaan henkilöstöjohtaja päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista, lukuun ottamatta palvelussuhteen päättymisen jälkeen vapautuneen henkilökohtaisen lisän myöntämistä viranhaltijalle/työntekijälle konsernihallinnossa.

Liite 1​Perusopetuksen opinto-ohjaajan virkojen siirtymäkauden lisä 1.8.2024 lukien (suojattu, sisältää henkilötietoja, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että liitteessä 1 mainituille perusopetuksen lehtorin (opinto-ohjaaja) viran haltijoille maksetaan nykyisen TVA-lisän ja 1.8.2024 voimaan tulevan TVA-lisän mukainen erotus siirtymäkauden lisänä, jonka suuruus kunkin henkilön osalta määräytyy liitteen 1 mukaisesti. Siirtymäkauden lisä poistuu viran tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuudessa tapahtuvia muutoksia vastaavasti tai opettajan siirtyessä muuhun virkaan tai siirtymäkauden lisän perusteena ollut tehtävä poistuu. Tehtäväkohtaisen palkan TVA-osuuden muutoksiksi ei lueta yleiskorotuksia.

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden tulee tehdä esitys Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksikölle siirtymäkauden lisien pienentämisestä/poistamisesta, mikäli perusopetuksen lehtorin (opinto-ohjaaja) tehtäväkohtaisissa palkoissa tapahtuu muutoksia.

Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.​

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.​

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
aoJarkia Kirsi
tiedMerta Pentti
aoNiemi Petri
tiedNiitynpää Elina
tiedPalmroth Riitta
aoRinne Elina
aoSchrey Hanna
aoSeppänen Vilma
tiedTuominen Tommi
aoVihervuori Satu
tiedVirtanen Sirpa