Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, yhteiset palvelut 
Hallintojohtaja1013.06.2024 

4464-2024 (00 01 01)

Henkilöstön sijoittuminen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikössä

Henkilöstöpalvelupäällikkö Heini Ylä-Himanka, henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 7.6.2024:

Kansliapäällikön 5.6.2023 § 178 tekemän konsernihallinnon hallinnon järjestämistä koskevan päätöksen mukaan konsernihallinnon yhteisten palveluiden henkilöstöpalvelut -vastuualueen yhtenä yksikkönä on operatiiviset henkilöstöasiat, jonka lähijohtajana toimii henkilöstöpalvelupäällikkö.

​Operatiiviset henkilöstöasiat -yksikkö tukee Turun kaupungin lähijohtajia ja työntekijöitä rekrytoinneissa ja erilaisissa palvelussuhdeasioissa sekä toimii HR-järjestelmä tukena.

​Yksikön päivittäisjohtamisen sujuvuuden vuoksi ja tarkentuneiden vastuiden seurauksena on tarkoituksenmukaista muuttaa operatiiviset henkilöstöasiat -yksikön organisaatiorakennetta ja lähijohtajavastuita niin, että jatkossa yksikössä toimii neljä erillistä tiimiä, joista kolmelle tiimille on nimetty oma lähijohtaja.

​Tiimijako helpottaa ensisijaisesti vastuualueen päivittäisjohtamista, mutta palvelee myös toiminnan kehittämistä ja sille asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Edellä kuvattu tiimi- ja lähijohtajavastuiden muutos on käyty läpi yksikön henkilöstön kanssa. Muutoksella ei ole lisäävää HTV-vaikutusta.

​Liitteessä 1 on kuvattu yllä mainitut muutokset ja henkilöstön sijoittuminen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikössä. Konsernihallinnon henkilöstöpalvelut -vastuualueen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikön henkilöstö tulisi sijoittaa tiimeihin tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti 10.6.2024 lukien.

​Hallinnon järjestämispäätöksen 6 §:n mukaan johdon tuen, yhteisten palveluiden ja integraatiotoiminnon johtajat päättävät alaisensa henkilöstön sijoittumisesta vastuualueille ja yksikköihin sekä päättävät vastuualueiden johtajan varahenkilöistä.

Liite 1Henkilöstön sijoittuminen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikössä (ei verkkojulkinen)

Liite 2​Henkilöstön sijoittuminen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikössä

Hallintojohtaja Jukka Varonen:

Päätös​Päätin, että konsernihallinnon henkilöstöpalvelut -vastuualueen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikön henkilöstö sijoittuu 10.6.2024 lukien tiimeihin tämän päätöksen liitteen 1 mukaisesti.

Jukka Varonen

​hallintojohtaja

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöohjaus
tiedKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedSuomela Sari
tiedValtonen Sinikka
tiedYlä-Himanka Heini


Liitteet:

Kyhtpa § 10
Liite 1:Henkilöstön sijoittuminen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikössä (ei verkkojulkinen)
Liite 2:Henkilöstön sijoittuminen operatiiviset henkilöstöasiat -yksikössä