Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus22020.06.20243

3365-2024 (01 01 00)

Palvelualuejohtajan viran (vak.nro 401062) tehtävänimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan muuttaminen 1.7.2024 lukien

Tiivistelmä:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää palvelualuejohtajan viran muuttamista koulutuspäällikön viraksi ammatillisen koulutuksen palvelualueella.

Kh § 220

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 4.6.2024:

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää palvelualuejohtajan viran (vak.nro 401062) muuttamista koulutuspäällikön viraksi. Muuttaminen edellyttää palvelualuejohtajan viran nimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen, palkkahinnoittelukohdan sekä tehtäväkohtaisen palkan muuttamista. Palvelukokonaisuus perustelee esitystä sillä, että kasvaneen opetustarjonnan ja sen monimuotoisuuden myötä on perusteltua lisätä palvelualueelle yksi koulutuspäällikkö lisää, jolloin koulutuspäälliköiden alaismäärää saadaan palvelualojen koulutusyksiköissä kohtuullisemmalle tasolle. Laajentuneen oppivelvollisuuden kautta koulutuspäälliköiden työmäärä on hallinnollisissa tehtävissä myös lisääntynyt kaikilla aloilla.

​Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus –yksiköllä ei ole huomautettavaa muutettavaksi esitetyn viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Koulutuspäällikön viran palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen ammatillisen oppilaitoksen opetushenkilöstöä koskevien osioiden A ja C mukaisesti. Tehtäväkohtaisessa palkassa on huomioitu 1.5.2024 ja 1.6.2024 voimaan tulleet yleiskorotukset. Koulutuspäällikön viran kelpoisuusvaatimukset vahvistetaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaisesti.

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan palvelualuejohtajan viran muuttaminen koulutuspäällikön viraksi sisältyy palvelukokonaisuuden vuoden 2024 henkilöstösuunnitelmaan. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan viran muuttamisen palkkakustannusvaikutus on n. 67.500 euroa vuodessa.

​Palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Muutettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin esityksen kanssa. Viran muuttamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä talousarvioon, jossa on huomioitu sopeuttamisohjelmaan sisältyvät henkilöstön käytön tavoitteet.

Liite 1Esitys viran muuttamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 220
Liite 1:Esitys viran muuttamisesta