Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Pormestari1611.06.2024 

4119-2024 (00 00 01)

Turun Messukeskus Oy:n varsinainen yhtiökokous

Omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen, konserniohjauspäällikkö Sanna Lounaja 10.6.2024:

Turun Messukeskus Oy (Messukeskus) on Turun kaupungin konserniohjeessa operatiiviseksi yhtiöksi määritelty yhtiö, jossa Turun kaupungin omistus on 12,12 %. Messukeskuksen yhtiökokous pidetään 11.6.2023 klo 9.00. Yhtiökokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksessä mainitut varsinaisessa yhtiökokouksessa käsiteltäviksi edellytetyt asiat.

Esityslistan § 14 Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen

​11.6.2024 pidettävän yhtiökokouksen esityslistan kohdassa 10 käsiteltävän yhtiöjärjestysmuutoksen mukaisesti yhtiön hallitukseen kuuluu jatkossa neljä (4) varsinaista jäsentä siten, että hallituksen jäsenistä yhtiökokous valitsee kolme (3) varsinaista jäsentä ja Turun kaupunki yhden (1) varsinaisen jäsenen. Yhtiökokous valitsee hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Hallituksen jäsenten toimikausi alkaa varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä ja toimikausi päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Nykyisen yhtiöjärjestyksen 3 §:n mukaan yhtiön hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä, joista yhtiökokous valitsee viisi ja Turun kaupunki kaksi. Hallituksen jäsenten toimikausi päättyy valintaa seuraavan yhtiökokouksen päättyessä.

Yhtiön hallitukseen on pormestarin päätöksellä 4.5.2023 § 17 nimetty Maria Puhakka-Peltonen ja Mikko Lampikoski.

Kansliapäällikkö on 3.6.2024 § 110 päättänyt, että Turun kaupunki puoltaa yhtiöjärjestyksen muuttamista esityslistan § 10 mukaisesti. Mikäli 11.6.2024 pidettävä yhtiökokous päättää muuttaa yhtiöjärjestystä siten, että Turun kaupunki nimeää hallitukseen yhden jäsenen, hallitukseen nimetään kaupunginjuristi Hans Vikdal.​ ​

Mikäli yhtiökokous ei päätä yhtiöjärjestyksen muutoksesta ja nykyinen yhtiöjärjestys pysyy voimassa, yhtiön hallituksen kokoonpanoon ei tehdä kaupungin nimeämien edustajien osalta muutoksia eli hallitukseen nimetään Maria Puhakka-Peltonen ja Mikko Lampikoski.

Oheismateriaali 1​Yhtiökokouksen esityslista liitteineen

Oheismateriaali 2​Ansioluettelo Hans Vikdal (ei julkisuuteen)

Pormestari Minna Arve:

Päätös​​Päätin, että mikäli 11.6.2024 pidettävä Turun Messukeskus Oy:n yhtiökokous päättää muuttaa yhtiöjärjestystä siten, että Turun kaupunki nimeää hallitukseen yhden jäsenen, hallitukseen nimetään kaupungin edustajaksi kaupunginjuristi Hans Vikdal.

​Mikäli yhtiökokous ei päätä yhtiöjärjestyksen muutoksesta ja nykyinen yhtiöjärjestys pysyy voimassa, Turun Messukeskus Oy:n hallitukseen nimetään kaupungin edustajiksi Maria Puhakka-Peltonen ja Mikko Lampikoski.

Minna Arve

pormestari

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, omistajaohjaus


Liitteet:

Konha § 16
Oheismateriaali 1:Yhtiökokouksen esityslista liitteineen
Oheismateriaali 2:CV