Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö12417.06.2024 

4410-2024 (02 05 01)

Talousarviomäärärahan 1905-OMA11511 Kh/Sporttikaupunkiohjelman 1. käyttösuunnitelmaesitys

Tapahtumajohtaja Antti Kirkkola 27.5.2024:

Kaupungin talousarviossa vuodelle 2024 on 1905-OMA11511 Kh/Sporttikaupunkiohjelman käytettävissä 100.000 €:n määräraha.

Elinvoimapalvelukokonaisuuden tapahtumapalvelualue on valmistellut ensimmäisen jakosuunnitelman ko. määrärahalle.

Määrärahan käyttösuunnitelmalla tuetaan Turku strategian ja pormestariohjelman tavoitteita.

Määrärahan jaossa on noudatettu vakiintuneita periaatteita. Anomuksia käsiteltäessä on pyritty huomioimaan mm. tapahtuman ja avustettavan toiminnan strategisuus, luonne, status, laajuus, medianäkyvyys, toteuttamiskelpoisuus, osanottaja- sekä yleisömäärät sekä aluetaloudelliset- ja matkailuvaikutukset kaupungille.

Avustettavilta tapahtumajärjestäjiltä edellytetään perinteisen toiminnallisen ja taloudellisen raportoinnin lisäksi tiivistä markkinointiviestintään ja matkailun edistämiseen liittyvää yhteistyötä kaupungin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on tapahtuman medianäkyvyyden ja vetovoiman kasvattaminen sekä tapahtumien kytkeminen kaupunkimarkkinoinnin ja matkailun edistämiseen sekä kaupungin ydinviesteihin. Lisäksi tapahtumanjärjestäjän tulee tehdä tarvittavaa yhteistyötä mahdollisten kaupungin toteuttamien tapahtumien aluetaloudellisten vaikutusten tutkimusten toteutuksessa ja mahdollistamisessa. Avustettavia tahoja kannustetaan suuntaamaan toimintaa kaupungin keskustaa-alueelle ydinkeskustan elinvoiman ja vireyden kasvattamiseksi. Lisäksi tapahtumajärjestäjiä kannustetaan ja ohjataan kaupungin tavoitteiden mukaisesti monialaisen vastuullisuuden edistämiseen, kuten joukkoliikenteen käytön suosimiseen tapahtuman osallistujille ja katsojille.

Nyt esitettävä ensimmäinen jakopäätös on liitteessä 1. Siinä kuvataan avustettavat suurtapahtumat sekä toimenpiteet, joista saadaan aiheuttaa kustannuksia ko. kustannuspaikalle.

Esitän, että 1905-OMA11511 Kh/Sporttikaupunkiohjelman määrärahalla avustetaan suurtapahtumia ja sitä saadaan käyttää Sporttikaupungin edistämiseen liitteen 1. mukaisesti.

Liite 1​Määrärahan käyttösuunnitelma 1/2024

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että 1905-OMA11511 Kh/Sporttikaupunkiohjelman määrärahalla avustetaan suurtapahtumia ja sitä saadaan käyttää Sporttikaupungin edistämiseen liitteen 1 mukaisesti.

Tämä päätös pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoHakijat
tpvElinvoima, tapahtumapalvelut
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedHeinoja Eevi
tpvKirkkola Antti


Liitteet:

Konha § 124
Liite 1:Määrärahan käyttösuunnitelma 1/2024