Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö11817.06.2024 

4409-2024 (00 04 02)

Yhteistyösopimus koskien Turussa järjestettävää Turku Tuomiopäivä -tapahtumaa

Elinvoiman palvelukokonaisuus, tapahtumapalvelualue, tapahtumajohtaja Antti Kirkkola 27.5.2024:

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Turun ja Tuomiopäivä Events Oy:n välisestä yhteistyöstä Turku tuomiopäivä -tapahtuman järjestämiseksi Turussa vuonna 2024.

Turku Tuomiopäivä on urheilufestivaali ja CrossFit-kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 2019 lähtien Urheilupuiston yläkentällä. Tapahtuma on Suomen ensimmäinen ja ainoa virallinen CrossFit-kilpailu. Turku Tuomiopäivä on lajin suurin tapahtuma Suomessa, ja Tapahtuman pääareenana toimii Urheilupuiston yläkenttä. Lisäksi Tapahtumassa käytetään monipuolisesti vuoden mukaan muita Turun alueita ja urheilupaikkoja kuten Samppalinnan maauimalaa, Kupittaan Velodromia, jokirantaa ja Uittamon aluetta. Tapahtumassa kilpaillaan kahdessa sarjassa RX ja ELITE. Molempien sarjojen kilpailijat valitaan erillisen online-karsinnan kautta ja tämän lisäksi Tapahtumaan kutsutaan ELITE-sarjaan 5+5 kilpailijaa kansainvälisen kilpailumenestyksen perusteella. Tapahtuman lajit suunnittelee moninkertainen CrossFit Games urheilija Jonne Koski.

Tässä sopimuksessa sovitaan sopijapuolten rooleista, oikeuksista ja vastuista sopimuksen kohteena olevan tapahtuman toteutuksessa.

Tämä sopimus tulee voimaan sopijapuolten allekirjoitettua sen ja on voimassa määräaikaisena ja päättyy ilman erillistä irtisanomista 31.12.2024, ei kuitenkaan ennen kuin kaikki sopijapuolten sopimusvelvoitteet on täytetty.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Turun kaupungin positiivista imagoa elävänä ja houkuttelevana kaupunkina – tarjoten urheilullista elämyksellisyyttä etenkin lapsiperheille ja nuorisolle.

Tällä sopimuksella ja sopijapuolten välisellä yhteistyöllä pyritään edistämään Turun tapahtumatoiminnan moni-ilmeisyyttä ja kehittämään aluetaloudellisia- ja matkailuvaikutuksia lisääviä yleisötapahtumia.

Sopimuksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikaikoilta 19052 Kh/Suurtapahtumatuet.

Liite 1​Yhteistyösopimus

Liite 2​Yhteistyösopimuksen liite (Salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom. 17 ja 21 kohdat)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että Turun kaupunki solmii liitteiden 1 ja 2 mukaisen Turku Tuomiopäivä -tapahtuman yhteistyösopimuksen Tuomiopäivä Events Oy:n kanssa ja että sopimuksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 19052 Kh/Suurtapahtumatuet.

Tämä päätös pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoTuomiopäivä Events Oy
tiedElinvoima, tapahtumapalvelut
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedLiikunnan palvelukokonaisuus
tpvKirkkola Antti
tiedMalila Saara
tiedPalander Vesa


Liitteet:

Konha § 118
Liite 1:Yhteistyösopimus
Liite 2:Yhteistyösopimuksen liite (Salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom. 17 ja 21 kohdat)