Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus20010.06.20244

4354-2024 (01 01 00)

Strategiajohtajan viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että konsernihallintoon perustetaan toistaiseksi voimassa oleva strategiajohtajan virka 1.9.2024 lukien osana Uuden Turun kehittämistä ja konsernihallinnon toimintojen uudelleenorganisoitumista. Uudelleenorganisoituminen tehdään resurssineutraalisti.

Kh § 200

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 6.6.2024:

Uuden Turun organisaatiota on rakennettu sen jälkeen, kun kaupungin toimintoja ja henkilöstöä on siirtynyt Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Uuden Turun organisaation rakentamisen myötä on ollut tarkoituksenmukaista tarkastella konsernihallinnon toimintojen määrittelyä ja organisoimista strategian, kehittämisen, tietohallinnon ja integraatiotoiminnon näkökulmista.

Osana Uuden Turun kehittämistä on tunnistettu tarve vahvempaan koordinaatioon ja ohjaukseen erityisesti strategian johtamisen, strategisen tiedolla johtamisen sekä strategisen viestinnän johtamisen osalta. Kansliapäällikön alaisuuteen on tarkoituksenmukaista perustaa palvelualue kokoamaan strategisen johtamisen elementit. Konsernihallintoon sijoittuvan uuden palvelualueen toimintoja ovat muun muassa strategisen tiedon johtaminen, markkinointi- ja päätöksentekoviestinnän johtaminen, edunvalvonta, päätöksentekoprosessin kokonaisvastuu, kaupunkistrategia, sen toimeenpano ja seuranta sekä strategisten painopisteiden johtaminen ja koordinointi. Palvelualueelle on tarkoituksenmukaista siirtää henkilöstöä olemassa olevasta organisaatiosta.

Uudelle palvelualueelle tulisi perustaa kokonaisuutta johtava palvelualuejohtajan virka. Koska kyseessä on johtava virka, voidaan valitulle viranhaltijalle osoittaa muitakin kuin edellä mainittuja tehtäviä, joissa käytetään julkista valtaa taikka antaa toimivaltaa hallintosäännössä. Edellä mainituilla perusteilla esitetään viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 7 158,90 €/kk sekä kelpoisuusvaatimukseksi ylempi korkeakoulututkinto.

Konsernihallinnon toimintojen uudelleenorganisointi ja sen edellyttämät johtamisjärjestelyt tulevat tarkentumaan suunnittelun edetessä. Strategiajohtajan virka on tarkoituksenmukaista täyttää organisaation sisäisin järjestelyin. Kaupunginhallitukselle tehdään esitys strategiajohtajan viran täyttämisestä organisaation uudelleenorganisoitumista koskevan suunnitelman valmistuttua.

Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta. Hallintosäännön 93 §:n mukaan kaupunginhallitus ottaa palvelussuhteeseen palvelujohtajat, tarkastusjohtajan ja muut kansliapäällikön välittömät, esimiesasemassa olevat alaiset.

Liite 1Esitys strategiajohtajan viran perustamisesta

​Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää perustaa Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana konsernihallinto, 1.9.2024 lukien toistaiseksi voimassa olevan strategiajohtajan viran, jonka tehtäväkohtainen palkka on 7 158,90 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto.

​Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että tämän päätöksen ehtona on, että kaupunginvaltuusto hyväksyy sille kokoukseen 17.6.2024 esitetyn hallintosäännön.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 200
Liite 1:Esitys strategiajohtajan viran perustamisesta