Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja6104.06.2024 

1316-2024 (02 08 00)

Sisäilmatutkimukset ja näytteiden otot 28.2.2025 päättyvälle sopimuskaudelle

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen sekä tilapalvelut, sisäilmapäällikkö Kati Järvi, sisäilma-asiantuntija Johanna Kaipia ja sisäilma-asiantuntija Hannele Luoma 3.6.2024:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupungin eri palvelukokonaisuuksien sisäilmatutkimuksista ja näytteiden otosta ajalle 28.2.2025 päättyvälle sopimuskaudelle, minkä jälkeen sopimuksia voidaan jatkaa Tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) vuoden pituisella optiokaudella ajalle 1.3.2025 – 28.2.2026.

 

Hankinnassa on kysymys palveluhankinnasta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) EU-kynnysarvot (EU-hankinta).

 

Hankintaa koskeva EU-hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 27.2.2024 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 14.3.2024.

 

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Lisäksi tarjouspyynnössä kuvattiin pisteytettävät laatuvaatimukset.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjouksia ei hyväksytä.

 

Hankintaa ei jaettu osiin, sillä kyseessä on tutkimuskokonaisuuden toteuttaminen ja osiin jakaminen hankaloittaisi huomattavasti kokonaisuuden arvioimista ja tutkimuksen luotettavuutta.

 

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

 

Hankinnan ennakoitu arvonlisäveroton arvo vuodessa on noin 200 000 €.

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan kaksi (2) varapalveluntuottajaa. Varapalveluntuottajia tullaan käyttämään, mikäli ensisijaisen palveluntuottajan toimituskyky ei riitä.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 2.4.2024 klo 11.00 mennessä seuraavilta tarjoajilta:

AFRY Finland Oy (ent. AFRY Buildings Finland Oy)

A-insinöörit Suunnittelu Oy

Brado Oy

Caverion Suomi Oy

Ideastructura Oy

Raksystems Insinööritoimisto Oy

Sirate Group Oy

Sitowise Oy

Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy

Sweco Finland Oy

Turun Kuntotutkimus Oy

 

AFRY Building Finland Oy on antanut tarjouksen 27.3.2024. AFRY Buildings Finland Oy (Y-tunnus 2911977-7) sulautui 1.4.2024 alkaen AFRY Finland Oy:hyn (Y-tunnus 0625905-6) ja samalla kaikki AFRY Buildings Finland Oy:n liiketoiminnot siirtyivät AFRY Finland Oy:lle. AFRY Finland Oy on 16.4.2024 ilmoittanut ottavansa vastattavakseen AFRY Buildings Finland Oy:n nimissä tehdyn tarjouksen.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 84‒86 §:ssä tarkoitettuja vaatimuksia. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

 

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

 

Tarjoajan tuli liittää tarjoukseen malli tarjoajan sisäilmateknisten kuntotutkimuksien raportista, jota tilaajan arviointiryhmä arvioi. Malliraportin tuli olla laadittu muusta kuin Turun kaupungin kohteesta. Toimitetun raportin sisällön tuli olla Ympäristöoppaan 2016, rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus, mukainen ja sisältää joko altistumisolosuhteiden arviointi tai olosuhdearviointi.

 

Malliraporttien arvioinnista ilmoitettiin tarjouspyynnössä seuraavasti: Malliraporttien arviointi tehdään Ympäristöopas 2016 liitteen 4 Raporttimalli ja esimerkkejä kuntotutkimuksista ja/tai liitteen 5 Termien selitykset sisältöön verraten. Arvioitavien otsikkotasojen ei edellytetä esiintyvän malliraportissa tässä asiakirjassa esitetyissä muodoissa tai omina kappaleinaan. Mikäli jonkin otsikkotason asian käsittely puuttuu malliraportista (esim. LVI-järjestelmien tutkimuksia ei ole tehty) katsotaan, ettei malliraportti täytä kilpailutuksen minimivaatimuksia. Tällöin Tarjoaja suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle.

 

Brado Oy:n malliraportista puuttui olosuhdearvio tai altistumisolosuhteiden arviointi -osio, joten Brado Oy:n tarjous ei malliraportin osalta täytä tarjouspyynnön vaatimuksia.

 

Sitowise Oy:n ja Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy:n malliraporteista puuttui yhteenveto suositelluista toimenpiteistä -osio, joten Sitowise Oy:n eikä Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy:n tarjoukset eivät malliraportin osalta täytä tarjouspyynnön vaatimuksia.

 

Sweco Finland Oy:n malliraportista puuttui pohjakuva -osio, joten Sweco Finland Oy:n tarjous ei malliraportin osalta täytä tarjouspyynnön vaatimuksia.

 

Turun Kuntotutkimus Oy:n malliraportista puuttui LVI-järjestelmien tutkimukset-osio, joten Turun Kuntotutkimus Oy:n tarjous ei malliraportin osalta täytä tarjouspyynnön vaatimuksia.

 

Tarjouspyynnössä 27.2.2024 mainittiin, että vastuullisella tutkijalla ja toisella vastuullisella tutkijalla tulee olla vähintään kolme (3) vuotta kokemusta viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta tarjouksen jättöpäivästä taaksepäin laskettuna vähintään kolmesta (3) vaativan kohteen kosteus- ja sisäilmateknisistä kuntotutkimuksista ja näytteiden otosta. Tässä kilpailutuksessa vaativa kohde oli määritelty tarjouspyynnön liitteessä palvelukuvaus, liite 1. Tarjouksen liitteessä 3, referenssiluettelo tuli ilmoittaa nämä kolme (3) kohdetta. Ideastructura Oy:ltä pyydettiin 25.4.2024 lisäselvitystä nimettyjen tutkijoiden referensseistä.

 

Ideastructura Oy:n 30.4.2024 toimittaman lisäselvityksen perusteella hankintayksikkö on katsonut, että ensimmäinen vastuullinen tutkija ei täytä tarjouspyynnössä esitettyjä vähimmäisvaatimuksia referenssin 3 osalta ja toinen vastuullinen tutkija ei täytä tarjouspyynnössä esitettyjä vähimmäisvaatimuksia referenssien 1 ja 3 osalta. Kaikkien kolmen referenssin hylkäämisperusteet ovat samat eli referenssien tuli olla vaativan kohteen kosteus- ja sisäilmateknisiä kuntotutkimuksia. Ympäristöministeriön Ympäristöopas 2016, Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus (toim. Miia Pitkäranta) kertoo selkeän sisällön ko. kuntotutkimukselle. Kaikista kolmesta referenssistä puuttuu ilmanvaihtojärjestelmään kohdistuvat tutkimukset ja näin ollen niiden ei katsota olevan ”Rakennuksen kosteus- ja sisäilmateknisiä kuntotutkimuksia”, vaikka ne onkin toteutettu vaativassa kohteessa.

 

Brado Oy:n, Ideastructura Oy:n Sitowise Oy:n, Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy:n, Sweco Oy:n ja Turun Kuntotutkimus Oy:n tarjoukset eivät ole edellä esitetyin. perustein tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukaisia, minkä vuoksi ne tulee hankintalain 74 §:n perusteella sulkea tarjouskilpailusta tarjouspyyntöä vastaamattomana, eikä sitä oteta mukaan tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun ja valintaan.

 

AFRY Finland Oy:n, A-insinöörit Suunnittelu Oy:n, Caverion Suomi Oy:n, Raksystems Insinööritoimisto Oy:n ja Sirate Group Oy:n tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimmat seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

 

1.Hinta, enimmäispisteet 35.

Vertailussa halvin tarjottu ko. kohdan hinta saa maksimipisteet, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin / vertailtava hinta x ilmoitettu maksimipistemäärä).

 

Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus

-rakennusterveysasiantuntija (RTA) € / h, max. 2,5 pistettä

-avustaja € / h, max. 2,5 pistettä.

 

Kokoukset ja tiedotustilaisuudet

-esittelymateriaalin valmistelu, € / h, max. 2,5 pistettä

-kokoukseen osallistuminen klo 8.00–16.00, € / h, max. 2,5 pistettä

-kokoukseen osallistuminen klo 16.00–21.00, € / h, max. 2,5 pistettä

 

Näytteiden otot ja mittaustyöt

-rakennusterveysasiantuntija (RTA) € / h, max. 2,5 pistettä

-avustaja € / h, max 2,5 pistettä

 

Erillistyöt

-lämpökamerakuvaus (työ + laitteet) € / h, max. 2,5 pistettä

-kosteuskartoitus (työ + laitteet) € / h, max. 2,5 pistettä

-lisätyöt € / h, max. 2,5 pistettä

 

Yksikköhinnat

-rakennusmateriaali näyte / suoraviljely € / näyte, max. 1 piste

-haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) sisäilmasta € / näyte, max. 1 piste

-VOC pintaemissio (FLEC-pintaemissiomittaus) € /näyte, max. 1 piste

-VOC- emissiot materiaalista (bulk-näyte) € / näyte. max. 1 piste

-mineraalikuitunäyte (geeliteippinäyte 14 vrk laskeuma) € / 3 näytettä / näytteenottopiste, max. 1 piste

-mineraalikuitunäyte ilmanvaihtokanavasta, laskeuma-aika tuntematon € / näyte, max. 1 piste

-olosuhdemittaukset 14 vrk (T, RH, CO2, paine-ero, TVOC) € / mittauspiste, max. 1 piste

-rakennekosteusmittaukset (viilto-, porareikä- ja näytepalamittaus) € / mittauspiste, max. 1 piste

-merkkiainekokeet (hinta annetaan viiden (5) merkkiaineen syöttöpisteen kokonaishintana) € / 5 syöttöpistettä, max. 1 piste

-muut näytteet, kokonaishinta (yksikköhintalomake, liite 2), max. 1 piste

 

Tarjoaja

Hintapisteet

AFRY Finland Oy

31,48

Sirate Group Oy

25,78

A-Insinöörit Suunnittelu Oy

26,70

Caverion Suomi Oy

30,56

Raksystems Insinööritoimisto Oy

26,15

2.Henkilöstöresurssit, enimmäispisteet 15

Pisteet muodostuivat seuraavasti:

Tarjoaja nimeää myös toisen vastuullisen tutkijan (RTA)

-kyllä = 1 piste

-ei = 0 pistettä

 

Työkokemus

Ensimmäisen vastuullisen tutkijan (RTA) työkokemus vähimmäisvaatimuksen mukaiselta kolme (3) vuotta ylittävältä osalta. Vähimmäisvaatimuksen ylittävän työkokemuksen tulee vastata vaatimusta vaativan kohteen sisäilma- ja kosteusteknisestä tutkimuksesta. Tässä kilpailutuksessa vaativa kohde on määritelty liitteessä palvelukuvaus, liite 1, max. 5 pistettä.

-työkokemusta 3 vuotta (vähimmäisvaatimus) 0 pistettä

-työkokemusta 4 - 7 vuotta, 1 piste

-työkokemusta 8 - 10 vuotta, 3 pistettä

-työkokemusta yli 10 vuotta, 5 pistettä

 

Toisen nimetyn vastuullisen tutkijan (RTA) työkokemus vähimmäisvaatimuksen mukaiselta kolme (3) vuotta ylittävältä osalta. Vähimmäisvaatimuksen ylittävän työkokemuksen tulee vastata vaatimusta vaativan kohteen sisäilma- ja kosteusteknisestä tutkimuksesta. Tässä kilpailutuksessa vaativa kohde on määritelty liitteessä palvelukuvaus, liite 1, max. 2 pistettä

-työkokemusta 3 vuotta (vähimmäisvaatimus) 0 pistettä

-työkokemusta 4 - 7 vuotta, 0,5 piste

-työkokemusta 8 - 10 vuotta, 1 pistettä

-työkokemusta yli 10 vuotta, 2 pistettä

 

Referenssit

Ensimmäisen nimetyn vastuullisen tutkijan (RTA) referenssit vähimmäisvaatimuksen (vaativan kohteen sisäilma- ja kosteusteknisestä tutkimuksesta. Tässä kilpailutuksessa vaativa kohde on määritelty liitteessä palvelukuvaus, liite 1) kolme (3) kpl ylittävältä osalta, max. 2 pistettä

-referenssikohteita 3 kpl (vähimmäisvaatimus) 0 pistettä

-referenssikohteita 4 - 6 kpl, 1 piste

-referenssikohteita 7 - 9 kpl, 1,5 pistettä

-referenssikohteita 10 kpl tai yli, 2 pistettä

 

Toisen nimetyn vastuullisen tutkijan (RTA) referenssit vähimmäisvaatimuksen (vaativan kohteen sisäilma- ja kosteusteknisestä tutkimuksesta. Tässä kilpailutuksessa vaativa kohde on määritelty liitteessä palvelukuvaus, liite 1) kolme (3) kpl ylittävältä osalta, max. 1,5 pistettä

-referenssikohteita 3 kpl (vähimmäisvaatimus) 0 pistettä

-referenssikohteita 4 - 6 kpl, 0,5 piste

-referenssikohteita 7 - 9 kpl, 1 pistettä

-referenssikohteita 10 kpl tai yli, 1,5 pistettä

 

Caverion Suomi Oy oli ilmoittanut tarjouksessaan ensimmäisellä vastuullisella tutkijalla olevan referenssikohteita 11 kpl (2 lisäpistettä) ja toisella vastuullisella tutkijalla olevan referenssikohteita 11 kpl (1,5 lisäpistettä). Caverion Suomi Oy:ltä pyydettiin 9.5.2024 lisäselvityksiä ensimmäisen vastuullisen tutkijan referensseistä 5, 6, 8, 9, 10 ja 11 ja toisen vastuullisen tutkijan referensseistä 6 - 11. Caverion Suomi Oy:n 14.5.2024 toimittamassa lisäselvityksessä Caverion Suomi Oy ilmoitti, että ensimmäisen nimetyn vastuullisen tutkijan referenssi nro 11 ei täytä tarjouspyynnössä asetettua vaatimusta, joten se poistetaan referenssiluettelosta. Referenssi 11 poistaminen ei vaikuttanut ensimmäisen vastuullisen vähimmäisvaatimuksen ylittävistä referensseistä saataviin pisteisiin, sillä hänellä oli kymmenen (10) hyväksyttävää referenssiä.

 

Toisen vastuullisen tutkijan osalta Caverion Suomi Oy ilmoitti, että referenssit nrot 6 ja 10 eivät täytä tarjouspyynnössä asetettua vaatimusta, joten se poistetaan referenssiluettelosta. Hankintayksikkö on katsonut, että toisen vastuullisen tutkijan referenssi 11 ei myöskään täytä tarjouspyynnössä asetettua vaatimusta, joten se poistetaan referenssiluettelosta.

 

Referenssien tuli olla vaativan kohteen kosteus- ja sisäilmateknisiä kuntotutkimuksia. Ympäristöministeriön Ympäristöopas 2016, Rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus (toim. Miia Pitkäranta) kertoo selkeän sisällön ko. kuntotutkimukselle. Referenssi ei otsikon perusteella täytä Ympäristöoppaan vaatimusta asiasta ja näin sen ei katsota olevan ”Rakennuksen kosteus- ja sisäilmateknisiä kuntotutkimus”, vaikka olisikin toteutettu vaativassa kohteessa. Koska em. referenssit 6, 10 ja 11 eivät täytä tarjouspyynnössä esitettyjä vaatimuksia, niistä ei voida antaa lisäpisteitä, täten toisen vastuullisen tutkijan lisäpisteitä tuottavia referenssikohteita on 8 kpl, josta saa yhden (1) lisäpisteen.

 

Koulutus

Ensimmäisen nimetyn vastuullisen tutkijan (RTA) koulutus, max. 2 pistettä

- Aiempi teknikon tai sitä vastaava tutkinto rakentamisen, luonnontieteiden, ympäristötieteiden tai ympäristöterveyden alalta (vähimmäisvaatimus) 0 pistettä

- RI / LuK 1 piste

- FM / DI, YAMK 1,5 pistettä

- FT / TkT 2 pistettä

 

Toisen nimetyn vastuullisen tutkijan (RTA) koulutus, max. 1,5 pistettä

- Aiempi teknikon tai sitä vastaava tutkinto rakentamisen, luonnontieteiden, ympäristötieteiden tai ympäristöterveyden alalta (vähimmäisvaatimus) 0 pistettä

- RI / LuK 0,5 pistettä

- FM / DI, YAMK 1 pistettä

- FT / TkT 1,5 pistettä

 

Tarjoaja

Henkilöresurssipisteet

AFRY Finland Oy

14

Sirate Group Oy

15

A-Insinöörit Suunnittelu Oy

13,5

Caverion Suomi Oy

13

Raksystems Insinööritoimisto Oy

14

 

3.Sisäilmatutkimuksien raportin laatu (pisteiden muodostuminen esitetty liitteessä 1 Sisäilmatutkimuksien raportin laatupisteet) enimmäispisteet 45 pistettä

- tiivistelmä, max. 7 pistettä

- yleistiedot, max. 1 piste

- kohteen yleiskuvaus, max. 0,9 piste

- lähtötiedot, max. 1 piste

- tutkimusmenetelmät, max.1,4 pistettä

- rakenneteknisten tutkimusten tulokset rakenneosittain, max. 4,5 pistettä

- LVI-järjestelmien tutkimusten tulokset, max. 4 pistettä

- sisäilman olosuhde- ja epäpuhtausmittausten tulokset, max 4,5 pistettä

- altistumisolosuhdearvio / Olosuhdearviointi, max 4,2 pistettä

- johtopäätökset ja toimenpidesuositukset, max. 6 pistettä

- yhteenveto tärkeimmistä suositelluista toimenpiteistä, max. 6 pistettä

 

Pohjapiirustus, max. 4,5 pistettä

Raportin liitteenä on vähintään yksi (1) pohjakuva, johon on merkitty mittaus- ja näytteenottopaikat sekä tärkeimmät havainnot,

-kyllä = 0,5 pistettä

-ei = 0 pistettä

 

Pohjapiirustuksen merkinnöistä annettavat lisäpisteet

Tärkeät ja poikkeavat tiedot on korostettu lihavoinnilla ja värien käytöllä,

-kyllä = 1 piste

-ei = 0 pistettä

 

Merkintöjen selvitykset löytyvät

-kyllä = 1 piste

-ei = 0 pistettä

 

Tietojen luettavuus on hyvä (selkeä ja riittävän iso fontti),

-kyllä = 1 piste

-ei = 0 pistettä

 

Merkinnät on sijoitettu siten, että pohjapiirustuksen muut tiedot ovat luettavissa,

-kyllä = 1 piste

-ei = 0 pistettä

 

Tarjoaja

Sisäilmatutkimuksien raportin laatupisteet

AFRY Finland Oy

40

Sirate Group Oy

42,2

A-Insinöörit Suunnittelu Oy

42,1

Caverion Suomi Oy

38,6

Raksystems Insinööritoimisto Oy

33,8

 

Kokonaispisteet

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Sija

AFRY Finland Oy

85,48

1

Sirate Group Oy

82,98

2

A-Insinöörit Suunnittelu Oy

82,30

3

Caverion Suomi Oy

82,16

4

Raksystems Insinööritoimisto Oy

73,95

5

 

Liite 1 Sisäilmatutkimuksien raportin laatupisteet

 

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

 

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä esitetyin perustein, että

Brado Oy:n, Ideastructura Oy:n, Sitowise Oy:n, Suomen Rakennusterveyspalvelut Oy:n Sweco Finland Oy:n ja Turun Kuntotutkimus Oy:n tarjoukset suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle edellä esitetyin perustein,

 

sisäilmateknisten kuntotutkimuksien palveluntuottajiksi valitaan 28.2.2025 päättyvälle sopimuskaudelle seuraavat palveluntuottajat tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksien mukaisin ehdoin:

ensisijaiseksi palveluntuottajaksi AFRY Finland Oy

ensimmäiseksi varapalveluntuottajaksi Sirate Group Oy

toiseksi varapalveluntuottajaksi A-Insinöörit Suunnitelu Oy

 

mahdollisesta option käytöstä ajalle 1.3.2025 – 28.2.2026.päätetään erikseen

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitovat sopimukset eivät synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävien kirjallisten sopimuksien allekirjoittamisella.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

 

Susanna Sarvanto – Hohtari

hankintajohtaja

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

 

Jakelu

aoA-Insinöörit Suunnittelu Oy
aoAFRY Finland Oy
aoBrado Oy
aoCaverion Suomi Oy
aoIdeastructura Oy
aoRaksystems Insinööritoimisto Oy
aoSirate Group Oy
aoSitowise Oy
aoSuomen Rakennusterveyspalvelut Oy
aoSweco Finland Oy
aoTurun Kuntotutkimus Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedJärvi Kati
tiedKaipia Johanna
tiedLuoma Hannele
tpvMäntynen Kirsi


Liitteet:

Khankpa § 61
Liite 1:Sisäilmatutkimuksien raportin laatupisteet