Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, IT-palvelut 
IT-palvelujohtaja4031.05.2024 

4193-2024 (02 08 00, 07.03)

Yleisen arvonlisäveron korotuksen SAP-muutosten hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä

IT-suunnittelupäällikkö Carita Forstén 28.5.2024:

Hallitus on kehysriihessä 2024 päättänyt, että yleinen arvonlisävero korotetaan 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutoksen pitäisi tapahtua jo tämän vuoden aikana, tarkkaa aikataulua ei vielä ole.

Kuntien Tiera Oy:n kanssa on alustavasti selvitetty korotuksen vaikutuksia Turun kaupungin SAP-järjestelmiin. Ratkaisumalli edellyttää uusien 25,5 % ALV-koodien perustamista, vanhat 24 % ALV-koodit jätetään entiselleen. Koodeja perustetaan sama määrä, kuin nykyisin on olemassa eli 13 kappaletta.

Työn osakokonaisuuksia ovat ALV-koodien perustaminen, liittymät (liittymien osalta työ kattaa ainoastaan SAP-pään liittymät), lomakkeet, raportointi sekä SAP HR matkalaskukäsittely.

Alustava kustannusarvio sisältäen määrittelyn, toteutuksen, muutosten yksikkötestauksen, dokumentoinnin, hyväksymistestauksen tuen sekä tuotantoon viennin on enintään 37 500 euroa (alv 0 %). Työ veloitetaan toteuman mukaan.

Kuntien Tiera Oy on hankintalain 15 § mukainen Turun kaupungin sidosyksikkö. Hankintalakia ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään.

Tietojärjestelmän omistaja talousjohtaja Valtteri Mikkola puoltaa esitettyä hankintaa.

Ehdotus​Esitän, että IT-palvelut hankkii Kuntien Tiera Oy:ltä ALV-korotukseen liittyvän selvitys-, toteutus- ja käyttöönottotyön. Kustannukset vuodelle 2024 ovat enintään 37 500 euroa (alv. 0 %). Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 14281 Tietojärjestelmien jatkokehittäminen, tilastolliselle tilausnumerolle 2101619.

IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen:

Päätös​Päätin, että IT-palvelut hankkii Kuntien Tiera Oy:ltä ALV-korotukseen liittyvän selvitys-, toteutus- ja käyttöönottotyön. Kustannukset vuodelle 2024 ovat enintään 37 500 euroa (alv. 0 %). Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 14281 Tietojärjestelmien jatkokehittäminen, tilastolliselle tilausnumerolle 2101619

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen. Hankintayksikkö ei tällä hankintapäätöksellä sitoudu tarjouspyynnössä ilmoitettuun ennakoituun hankintavolyymiin ja -arvoon.​

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella. Tilaus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn oikaisuvaatimuksen tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Joni Ilmanen

IT-palvelujohtaja

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa IT-suunnittelupäällikkö Carita Forstén, puh. 040 178 3460.

Jakelu

aoKuntien Tiera Oy
tiedKaupunginhallitus
tpvForstén Carita
tiedIlanti Hanna
tiedJohansson Sari
tiedLehto Heikki
tiedLönnqvist Ann-Mari
tiedMikkola Valtteri
tiedNuotio Minna
tiedRajanaro Kari
tiedSavila Rami
tiedTuominen Dorota