Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, viestintä- ja markkinointipalvelut 
Viestintäjohtaja531.05.2024 

3814-2024 (02 08 00)

Turkupostin konseptoinnin hankinta

Konsernihallinto, viestintäjohtaja Saara Malila, viestintäpäällikkö Katja Laiho ja hankintapalveluiden osuus projektipäällikkö Tapani Järvinen 23.5.2024:

Hankinnan tausta

Turun kaupunki on uusimassa asukaslehti Turkupostin. Lehti ilmestyy vuodesta 2024 alkaen kaksi kertaa vuodessa aiemman neljän kerran sijaan. Tavoitteena on luoda uudesta julkaisusta kaupunkilaisille erityinen, odotettu ja haluttu sekä visuaalisesti kiinnostava lehti -sellainen, jonka turkulainen haluaa myös säilyttää. Lehden tulee tarjota mielenkiintoista luettavaa ja koettavaa Turusta. Lehden pitää yllättää ja tarjota uudenlainen näkökulma kaupunkiin.

Turun kaupungilla on kilpailutettu puitejärjestely Mainostoimistopalveluista (diaarilla 4435-2022), jonka sisäisellä minikilpailutuksella on pyydetty tarjouksia Turkupostin konseptoinnista.

Tarjouspyyntö lähetettiin Cloudia-kilpailutusjärjestelmän kautta kaikille niille sopimustoimittajille, jotka puitejärjestelyn osakokonaisuudessa 2 Mainostoimistopalvelut painottuen markkinointimateriaalinen tuotannolliseen suunnitteluun ja toteutukseen ovat mukana.

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja hankinnalle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen sopimus yhden palveluntuottajan kanssa.

Tarjoukset saatiin määräaikaan 6.5.2024 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Avidly Oy, Kari Media Group Oy ja Nitro Group Oy.

​Tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kahdessa vaiheessa: 1) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 2) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

​Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa arvioidaan läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin, että vertailu tehdään hinnan ja laadullisten pisteytettävien kriteerien perusteella seuraavasti:

Halvimman kokonaishinnan konseptisuunnittelulle antanut tarjoaja saa hinnan enimmäispisteet 40 ja muut tarjoajat pisteytetään suorassa suhteessa kaavalla: pienin annettu arvo / tarjottu arvo * maksimipisteet.

Laadullisia pisteitä annetaan enintään 60 pistettä. Tarjouksessa tuli antaa kolme näytetyötä (taittomalli lehden kannesta, yhden aukeaman artikkelin taittomalli ja yhden aukeaman taittomalli tapahtumien esittelystä), jotka arvioidaan laadullisesti ja niiden perusteella voi saada enintään 60 pistettä, siten että jokaisesta työstä voi saada enintään 20 pistettä. Työt arvioi Turkupostin toimituskunta viestintäjohtaja Saara Malilan johdolla.

Parhaat kokonaispisteet tarjousten vertailussa sai Kari Media Group Oy. Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä.

Liite 1​Tarjousten vertailutaulukko

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kaupunginhallitus ja lautakunta päättävät hankinnoista talousarvion puitteissa ja päättävät alaistensa viranhaltijoiden hankintavaltuudet. Tällä tarkoitetaan oikeutta tehdä hankintapäätös ja solmia sitoumus kaupungin puolesta. Kaupunginhallituksen päätöksen (26.2.2024 § 61) mukaan viestintäjohtaja voi päättää hankintasopimuksista, joiden arvolisäveroton kokonaishinta jää kansallisen kynnysarvon alle.

Viestintäjohtaja Saara Malila:

Päätös​Päätin edellä esitetyin perustein, että Turkupostin konseptoinnin palveluntuottajaksi valitaan Kari Media Group tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

​Turkupostin kokonaiskonsepti täsmentyy tarjouskilpailun voittaneen mainostoimiston kanssa pidettävissä workshopeissa.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Saara Malila

viestintäjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen, p. 044​ 907 5896

Jakelu

aoAvidly Oyj
aoKari Media Group Oy
aoNitro Group Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKonsernihallinto, viestintä- ja markkinointipalvelut
tpvJärvinen Tapani


Liitteet:

Kviesmap § 5
Liite 1:Tarjousten vertailutaulukko