Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja10030.05.2024 

4110-2024 (01 00 01)

OVTES:n piiriin kuuluvien 1.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän jakamisen yleiset periaatteet ja kohdentaminen

Palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 29.5.2024:

Kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen 2022-2025 mukaisesti OVTES:n soveltamisalalla on paikallisesti käytettävänä 1.6.2024 lukien järjestelyerät, joiden suuruus on 0,4 % ja 0,33 % sopimusalan palkkasummasta sekä kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä, jonka suuruus on 0,6 % (1,00 % osio G) sopimusalan palkkasummasta.

​Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 %, 1,00 % osio G) suuruudet lasketaan OVTES:n sopimusalan marraskuun 2023 yhteisestä palkkasummasta henkilöstöjärjestön kanssa allekirjoitetussa neuvottelupöytäkirjassa tarkemmin määritellyllä tavalla.

​Neuvotteluissa sovittiin yhteisesti, että 1.6.2024 lukien käytettävissä olevien järjestelyerien sekä kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän käyttöajankohta siirretään osioiden B, C ja F sekä päiväkodinjohtajien osalta siten, että erät otetaan käyttöön 1.8.2024 lukien. Asiasta on tehty paikallinen sopimus.

​Paikallisen järjestelyerän käyttämisestä on neuvoteltu OVTES:n allekirjoituspöytäkirjan 5 §:n 3 momentin mukaisesti henkilöstöjärjestön edustajien kanssa. Paikallisista järjestelyeristä (0,4 %) tullaan neuvottelupöytäkirjaan kirjatun mukaisesti kohdentamaan tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin sekä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen osalta. Paikallisista järjestelyeristä (0,33 %) tullaan neuvottelupöytäkirjaan kirjatun mukaisesti kohdentamaan kokonaisuudessaan tehtäväkohtaisten palkkojen korotuksiin. Kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä (0,6 % ja 1,00 % osio G) kohdennetaan perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen osalta kokonaisuudessaan tehtäväkohtaisiin palkkoihin. Lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa erä kohdennetaan kokonaisuudessaan henkilökohtaisiin lisiin.

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus antaa täydentäviä ohjeita työn vaativuuden arvioinnin (TVA) sekä työsuorituksen arvioinnin (TSA) suorittamiseksi.

​Kansliapäällikön delegointipäätöksen 28.12.2022 § 418 mukaan henkilöstöjohtaja päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista, lukuun ottamatta palvelussuhteen päättymisen jälkeen vapautuneen henkilökohtaisen lisän myöntämistä viranhaltijalle/työntekijälle konsernihallinnossa.

Liite 1​Neuvottelupöytäkirja OVTES 2022-2025 allekirjoituspöytäkirjan 4 §:n mukaisten paikallisten järjestelyerien ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin kunta-alan opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus (OVTES) piiriin kuuluvien viranhaltijoiden / työntekijöiden 1.8.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) sekä kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (0,6 % ja 1,00 % osio G) käyttöön liittyvistä yleisistä jakoperiaatteista ja kohdentamisesta liitteenä olevan neuvottelupöytäkirjan mukaisesti.

​Samalla päätin, että muilta osin osio G (varhaiskasvatuksen opettajat ja varhaiskasvatuksen erityisopettajat) paikalliset järjestelyerät (0,4 % ja 0,33 %) sekä kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä (1,00 % osio G) toteutetaan liitteenä olevan neuvottelupöytäkirjan mukaisesti 1.6.2024 alkaen.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tpvKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
mtpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedImmonen Hannu
tiedJalonen Timo
tiedKjellman Liliane
tiedKoskinen Tero
tiedKulmala Vesa
tiedPaavola Jussi
tiedPalmroth Riitta
tiedTuominen Tommi


Liitteet:

Khenkpa § 100
Liite 1:Neuvottelupöytäkirja OVTES 2022-2025 järjestelyerien yleisistä periaatteista sekä kohdentamisesta