Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, IT-palvelut 
IT-palvelujohtaja3728.05.2024 

5922-2020 (02 08 00, 07.03)

Integraatio Prikasta MIP:iin ja muistojen ominaisuudet MIP:issä lisähankinta ATR Soft Oy:ltä

IT-pääsuunnittelija Katja Suomela 23.5.2024:

Turun kaupungin museopalvelut on kehittänyt Prikka.fi-palvelua, jonka kautta museo voi kerätä yksityisiltä henkilöiltä heidän muistojaan ja kokemuksiaan nykyhetkestä ja lähimenneisyydestä sekä näihin liittyviä kuvia paikkasidonnaisesti. Alustalle museo voi tehdä kyselyitä aihekohtaisesti, ihmiset voivat vastata niihin sekä selata muiden jättämiä muistoja. Palvelu tukee kokemusten ja muistojen jakamista ja on museolle tapa toteuttaa nykyajan ilmiöiden dokumentointia.

Kokemusperäisen muistitiedon keruualustana toimii paikkatietopohjainen Prikka, josta se tallennetaan kulttuuriympäristötietoa sisältävään informaatioportaali MIP:iin, joka toimii arkistona. Tämän vuoksi tarvitaan rajapinta Prikan ja MIPin välille, jotta kokemusperäinen paikkaan sidottu tieto saadaan arkistoitua ja osaksi käytössä olevaa kulttuuriympäristötietoa. Rajapinta Prikan ja MIPin välillä edistää kaupungin digi- ja data-strategian mukaisesti tiedon helppoa käytettävyyttä ja saatavilla oloa sekä edistää datan hyödyntämistä, tehostaa kaupungin omaa toimintaa sekä kasvattaa kaupungin tieto-omaisuuden arvoa. Museopalvelut on museolain mukaisesti velvollinen edistämään kulttuuriperintöön liittyvän tiedon digitaalista tallentamista ja käyttöä.

Turun kaupungin IT-palvelut pyysi tarjouksen integraation toteutuksesta ja muistojen ominaisuuksista MIP-järjestelmän tuottajalta ATR Soft Oy:ltä. Alkuperäinen työmääräarvio oli kokonaishinnaltaan 47 871,25 euroa (alv 0%), mutta työmääräarvio ylittyy toimittajasta riippumattomista syistä ja Turun kaupungin IT-palvelut pyysi uuden tarjouksen integraatio ja muistojen ominaisuuksien työstä ATR Soft Oy:ltä ja tarkentunut tarjous on enintään 19 699 euroa (alv 0%). Projektikustannukset yhteensä enintään 67 570,25 euroa (alv 0%).

Turun kaupungilla on ATR Soft Oy:n kanssa voimassa oleva sopimus (MIP ylläpito ja kehitystyöt, dnro 5922-2020).

Tietojärjestelmän omistaja Museopalvelujohtaja Juhani Ruohonen puoltaa esitettyä hankintaa.

Ehdotus​Esitän, että IT-palvelut hankkii ATR Soft Oy:ltä tarvittavat lisätyöt muistojen ominaisuuksista MIP-järjestelmään saadun tarjouksen perusteella. Kustannukset vuonna 2024 ovat enintään 67 570,25 euroa (alv. 0 %). Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 14280 Tietojärjestelmien kehittäminen, investointinumerolle M-1002-104629 Museon muistojen tallennusjärjestelmä.

IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen:

Päätös​Päätin, että IT-palvelut hankkii ATR Soft Oy:ltä tarvittavat lisätyöt muistojen ominaisuuksista MIP-järjestelmään saadun tarjouksen perusteella. Kustannukset vuonna 2024 ovat enintään 67 570,25 euroa (alv. 0 %). Kustannukset kohdistetaan kustannuspaikalle 14280 Tietojärjestelmien kehittäminen, investointinumerolle M-1002-104629 Museon muistojen tallennusjärjestelmä.

Perustellusta syystä yksittäistapauksessa voidaan palveluja ostaa hankintapäätöksestä poiketen. Hankintayksikkö ei tällä hankintapäätöksellä sitoudu tarjouspyynnössä ilmoitettuun ennakoituun hankintavolyymiin ja -arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä hankintapäätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella. Hankintatilaus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Päätös voi muuttua tehdyn oikaisuvaatimuksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Joni Ilmanen

IT-palvelujohtaja

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Mahdollisiin tiedusteluihin vastaa IT-pääsuunnittelija Katja Suomela, puh. 040​ 591 6480.

Jakelu

aoATR Soft Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedIlanti Hanna
tiedJohansson Sari
tiedJärvi Petteri
tiedKemiläinen Milla-Lotta
tiedLehto Heikki
tiedNevala Harri
tiedRajanaro Kari
tiedSaarento Paula
tiedSavila Rami
tpvSuomela Katja