Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, lakipalvelut 
Lakiasiainjohtaja8027.05.2024 

3683-2024 (07 01 04, 01 01 01)

Oikeudellisen asiantuntijan toimen vak. nro 001033 täyttäminen

Turun kaupungin konsernihallinnon lakiasiat on 15.3.2024 julkaistulla hakuilmoituksella hakenut oikeudellista asiantuntijaa, vakanssinumero 001033, hakuajalla 15.3.2024 – 2.4.2024.

Oikeudellinen asiantuntija toimii asiantuntijalakimiesten tukena erilaisissa oikeudellisissa toimeksiannoissa. Oikeudellinen asiantuntija vastaa erityisesti vahingonkorvauksiin liittyvistä valmistelevista ja avustavista töistä itsenäisesti huolehtien mm. korvausvaatimusten vastaanottamisesta ja vaatimusten käsittelyyn liittyvien selvitysten tekemisestä. Oikeudellinen asiantuntija avustaa myös tarpeen mukaan hakemusten ja lausumien antamisessa sekä muiden oikeudellisten selvitysten tekemisessä.

Oikeudellisen asiantuntijan kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Tehtävässä edellytetään erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä hyvää ruotsin kielen ja englannin kielen taitoa. Eduksi luetaan aikaisempi kokemus vastaavista tehtävistä.

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Määräaikaan mennessä hakemuksen jätti 23 henkilöä. Hakijoista 18 täytti toimen kelpoisuusehdot. Haku suoritettiin anonyymina rekrytointina. Hakemusten anonyymius purettiin sen jälkeen, kun haastatteluun kutsuttavat oli valittu. Haastateltavia valittaessa painotettiin henkilön aikaisempaa työkokemusta vastaavista tehtävistä. Valinnassa painotettiin sekä oikeudellisen asiantuntijan tehtävää vastaavan työkokemuksen määrä että sitä, ovatko aikaisemmat työtehtävät sisällöltään ja vaativuustasoltaan vastanneet oikeudellisen asiantuntijan tehtäviä. Koska oikeudellisen asiantuntijan tehtävässä Turun kaupungin organisaation toimintaan sekä asianhallintajärjestelmään ja muihin ohjelmistoihin liittyvä osaaminen on keskeisessä roolissa, oli näihin liittyvä kokemus myös kriteerinä haastateltavia valittaessa.

Haastatteluihin kutsuttiin 4 henkilöä, ja haastattelut pidettiin 8. – 9.4.2024. Haastattelijoina toimivat lakiasiainjohtaja Pauliina Ahlas, kaupunginjuristi Hans Vikdal ja oikeudellinen asiantuntija Petri Nyström.

Hakijoiden vertailussa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus, hakijan osaaminen sekä hänen henkilökohtaiset ominaisuutensa. Kokonaisarviointi on perustunut hakemusasiakirjoihin ja tehtyihin haastatteluihin. Tehdyn kokonaisarvion perusteella Mia Ylinen osoittautui parhaaksi hakijaksi täytettävänä olevaan oikeudellisen asiantuntijan toimeen. Hänellä oli hakijoista laaja-alaisin kokemus tehtävistä, jotka vastaavat oikeudellisen asiantuntijan tehtävän sisältöä. Hän hallitsee työssä tarvittavat Turun kaupungin järjestelmät erinomaisesti. Hänellä on tehtävässä tarvittava osaaminen, ja hän on hyvin perehtynyt Turun kaupungin organisaation toimintaan. Ylisellä on haastattelun perusteella hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot. Näin ollen Ylisellä on hyvät valmiudet ottaa hoitaakseen oikeudellisen asiantuntijan tehtäväkenttään kuuluvat tehtävät ja kykyä kehittää niihin liittyviä prosesseja.

Toimivalta

Hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 17.4.2023 § 73) 93 §:n mukaan palvelujohtajat, tarkastusjohtajan ja muut kansliapäällikön välittömät, esimiesasemassa olevat alaiset ottaa kaupunginhallitus. Kansliapäällikkö ottaa konsernihallinnon muun henkilökunnan.

Konsernihallinnon hallinnonjärjestämispäätöksen (kansliapäällikkö 5.6.2013 § 178) 9 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että vastuualueiden johtajat ottavat omien vastuualueidensa muun henkilöstön, täyttöluvan myöntää kansliapäällikkö. Täyttölupa on myönnetty 14.3.2024.

Oheismateriaali 1Hakijayhteenveto (sisältää henkilötietoja, suojattu, tietosuojalain​ ​ mukaan ei verkkojulkinen)​

Oheismateriaali 2Perustelumuistio (sisältää henkilötietoja, suojattu, tietosuojalain​ ​ mukaan ei verkkojulkinen)

Lakiasiainjohtaja Pauliina Ahlas:

Päätös​Päätin, että oikeudellisen asiantuntijan toimeen 001033 valitaan Mia Ylinen 1.6.2024 alkaen. Tehtävän täytössä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävän tehtäväkohtainen palkka on 2 955,78 €/kk.​

Pauliina Ahlas

lakiasiainjohtaja​

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoMuut hakijat
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvAhlas Pauliina
aoYlinen Mia