Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus17527.05.20243

3696-2024 (01 01 00)

Ympäristöinsinöörin viran (vak. nro 201501) kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ympäristönsuojelun vastuualueella olevan ympäristöinsinöörin viran (vak. nro 201501) kelpoisuusvaatimus muutetaan tarkoituksenmukaisemmaksi.

Kh § 175

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 16.5.2024:

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristönsuojelun vastuualueella olevan ympäristöinsinöörin viran (vak. nro 201501) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Po. viran kelpoisuusvaatimuksena on tällä hetkellä filosofian kandidaatin tutkinto pääaineena ympäristöhygienia tai muu virkaan/tehtävään soveltuva lääkintöhallituksen hyväksymä ylempi korkeakoulututkinto tai insinöörin tutkinto.

​Esityksen mukaan po. viran kelpoisuusvaatimus on muodoltaan tarpeettoman pitkä. Virka on tulossa avoimeksi 17.9.2024 lukien. Ennen viran laittamista julkiseen hakuun ja täyttämistä vakinaisesti palvelukokonaisuus on esittänyt, että kelpoisuusvaatimus muutetaan tarkoituksenmukaisemmaksi.

​Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitykseen.

​Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää viran perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden ympäristöinsinöörin viran (vak. nro 201501) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan soveltuva ylempi korkeakoulututkinto 17.9.2024 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat