Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja9423.05.2024 

3899-2024 (01 00 01)

TTES:n piiriin kuuluvien työntekijöiden 3.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän jakamisen yleiset periaatteet

Palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 21.5.2024:

Kunta-alan tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen (TTES) 2022- 2025 mukaisesti sopimuksen soveltamisalalla on paikallisesti käytettävänä 1.6.2024 lukien paikalliset järjestelyerät, joiden suuruus on 0,4 % ja 0,33 % sopimusalan palkkasummasta sekä kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä, jonka suuruus on 1 % sopimusalan palkkasummasta. Erien suuruus lasketaan KT:n asiasta antamien erillisten ohjeiden mukaisesti.

Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (1 %) käyttämisestä on neuvoteltu TTES:n allekirjoituspöytäkirjan 5 §:n mukaisesti JHL:n edustajien kanssa. Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (1 %) kohdentamisesta päästiin JHL:n kanssa yhteiseen näkemykseen liitteenä olevan neuvottelupöytäkirjassa todetun mukaisesti.

Työnantajan ja henkilöstöjärjestön yhteinen näkemys on, että paikalliset järjestelyerät 0,4 % ja 0,33 % kohdennetaan perustuntipalkkoihin siten, että erät kohdennetaan ensisijaisesti palkkaepäkohtien korjaamiseen. Jos em. kohdentamisen jälkeen jää jaettavaa, loppuosuus jaetaan tasaisesti kaikkiin perustuntipalkkoihin.

Työnantajan ja henkilöstöjärjestön yhteinen näkemys on, että kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä​ 1 % kohdennetaan perustuntipalkkoihin ja tarpeen mukaan henkilökohtaisiin lisiin. Jos em. kohdentamisen jälkeen jää jaettavaa, loppuosuus jaetaan tasaisesti kaikkiin perustuntipalkkoihin.

​Työnantaja ja henkilöstöjärjestö sopivat, että paikalliset järjestelyerät ja kehittämisohjelman mukainen paikallinen järjestelyerä toteutetaan 3.6.2024 lukien.

​Paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (1 %) käytön yleiset periaatteet on kuvattu tarkemmin liitteenä olevassa neuvottelupöytäkirjassa.

Palkka-asioita koskevan delegointisäännöksen (28.12.2022) mukaan henkilöstöjohtaja päättää virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta viran tai toimen palkkaryhmittelystä ja hinnoittelukohdasta sekä viran tai toimen palkan tai palkanosan tarkistuksesta ja muista palkka-asioista, lukuun ottamatta palvelussuhteen päättymisen jälkeen vapautuneen henkilökohtaisen lisän myöntämistä viranhaltijalle/työntekijälle konsernihallinnossa.

Liite 1​Neuvottelupöytäkirja TTES 2022-2025 allekirjoituspöytäkirjan 4 §:n mukaisten paikallisten järjestelyerien ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän käyttöön liittyvistä yleisistä periaatteista

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin TTES:n piiriin kuuluvien työntekijöiden 3.6.2024 lukien toteutettavien paikallisten järjestelyerien (0,4 % ja 0,33 %) ja kehittämisohjelman mukaisen paikallisen järjestelyerän (1 %) käyttöön liittyvistä yleisistä periaatteista ja kohdentamisesta liitteenä olevan neuvottelupöytäkirjan mukaisesti.

Jakelu

tiedSarastia Oy
tiedTurun yhteisjärjestö JHL ry
tiedElinvoima, työllisyyspalvelut
tiedElinvoiman palvelukokonaisuus
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedLiikunnan palvelukokonaisuus
tiedForsell Milla
tiedHidén Anne
tiedKullanmäki Tarja
tiedLaaksonen Ari
tiedReinikainen Elina
tiedValtonen Sinikka


Liitteet:

Khenkpa § 94
Liite 1:Neuvottelupöytäkirja 13.5.2024 TTES 2022-2025