Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Lasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuus 
Muutosjohtaja816.05.2024 

3714-2024 (01 02 01, 12 05 02)

Nuorisopalveluiden työntekijöiden varallaolo juhlapäiväjalkautumisten aikana

Nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio 24.4.2024:

Toteutamme yhdessä koko nuorisopalvelun henkilöstön voimin jalkautumista nuorten pariin kuluvan vuoden aikana ns. juhlapäivien yhteydessä. Tarkemmat palveluajat ovat seuraavat:

Juhlapäivien jalkautumisajat:

Työajat:

Vapun jalkautuminen tiistaina 30.4.2024

klo 16–24

Koulujen päätöspäivän jalkautuminen lauantaina 1.6.2024

klo 16–24

Koulujen aloituspäivän jalkautuminen perjantaina 9.8.2024

klo 16–24

Juhlapäivien jalkautumisen tiimi muodostuu vaihtuvista työntekijöistä ja toiminnanjohtajasta sekä kehittämisen ja johdon tuen vastuuhenkilöstä. Toiminnanjohtajan ja vastuuhenkilön työaika on klo 15–24. Toiminnanjohtaja vastaa esihenkilötehtävistä. Kehittämisen ja johdon tuen vastuuhenkilö käytännön järjestelyistä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Toiminnanjohtajalle ja jalkautumisen vastuuhenkilölle tulee osoittaa äkillisen poissaolon sattuessa mahdollisuus sijaiseen. Toiminta vaatii työnjohdon ja järjestelyjen vuoksi esihenkilön paikalle. Tarvitsemme jokaiseen juhlapäivän jalkautumiseen näin ollen varalle nimetyn toiminnanjohtajan.

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimukseen (KVTES) ja työaikalain määräyksiin perustuen työntekijän varallaolovelvollisuus perustuu sopimukseen. Varallaoloaikaa ei lueta työaikaan. Sopiessaan varallaolosta työntekijä antaa samalla suostumuksensa varallaoloaikana tarvittavaan lisä- ja ylityöhön. Varallaoloajan pituus ja varallaolon toistuvuus eivät saa haitata kohtuuttomasti työntekijän vapaa-ajan käyttöä. KVTES:n mukaan vapaamuotoisesta varallaolosta maksetaan rahakorvauksena 20–30 % korottamattomasta tuntipalkasta tai annetaan vastaava vapaa-aika. Korvausta määrättäessä otetaan huomioon varallaolon aiheuttamat rajoitukset viranhaltijalle / työntekijälle, kuten esim. liikkumisalueen laajuus ja työpaikalle saapumisen enimmäisaika.

Varallaolo tapahtuu siten, että toiminnanjohtajat Mika Rostedt ja Miia Sankari päivystävät puhelimitse. Puhelimitse vasteaika on 10 minuuttia, jonka sisällä tulee vastata työntekijöiden puheluihin. Mikäli tilanne vaatii siirtymistä työpaikalle, on vasteaika 45 min. Fyysisesti Mika Rostedt tai Miia Sankari saapuvat osoitteessa Vanha Suurtori 7 sijaitsevaan nuorisopalveluiden toimistotiloihin, mikäli on tarve siirtyä työpaikalle.

Varallaolovuorot:

Vapun jalkautuminen:

30.4.2024 tiistai klo 14–24 / Mika Rostedt

Koulujen päätöspäivän jalkautuminen:

1.6.2024 lauantai klo 14–24 / Miia Sankari

Koulujen aloituspäivän jalkautuminen:

9.8.2024 perjantai klo 14–24 / Miia Sankari

Kultakin varallaolotunnilta maksetaan rahakorvauksena 30 % korottamattomasta tuntipalkasta. Mikäli viranhaltija/työntekijä kutsutaan varallaolosta työhön, työntekoon käytetty aika luetaan työajaksi eikä tältä ajalta suoriteta varallaolokorvausta.

Esitän, että varallaolo järjestetään edellä esitetyn mukaisesti. Kustannukset kohdennetaan nuorisopalveluiden kustannuspaikalle 22000.

Muutosjohtaja Anu Parantainen:

PäätösPäätin, että nuorisopalveluissa voidaan sopia toiminnanjohtajien kanssa varallaolosta nuorisopalveluiden toteuttaman jalkautuvan nuorisotyön juhlapäivinä 30.4.2024, 1.6.2024 ja 9.8.2024 esityksen mukaisesti. Kultakin varallaolotunnilta maksetaan rahakorvauksena 30 % korottamattomasta tuntipalkasta. Työntekoon käytetty aika luetaan työajaksi eikä tältä ajalta suoriteta varallaolokorvausta. Kustannukset kohdennetaan nuorisopalveluiden kustannuspaikalle 22000.

Anu Parantainen

muutosjohtaja

Jakelu

tpvSarastia Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedForsell Milla
tiedLehtiö-Vainio Annina
tiedLuoma Riitta
aoRostedt Mika
tiedSaarinen Minna
aoSankari Miia