Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, integraatiotoiminto 
Integraatiojohtaja615.05.2024 

1842-2024 (02 08 00)

Nuorille suunnattujen palvelujen ja asiakasohjauksen nykytilan kartoitus - hankinnan hankintamenettelyn keskeyttäminen

Asiakkuusjohtaja Johanna Ritvanen ja Projektipäällikkö Sari Holmberg 15.5.2024:

Osana asiakaslähtöisen digitaalisen palvelun kehittämistyötä on tavoitteena rakentaa nuorille asiointitilipalvelu, joka toteutetaan vaiheittain. Kilpailutettu toimeksianto on osa alla kuvattua isompaa kehittämishankkeen kokonaisuutta, jonka tavoitteena on kaupunkitasoinen, horisontaalinen, ensimmäisen kontaktin asiakas- ja palveluohjauksen toimintamalli nuorille turkulaisille. Nuoren tulisi saada tarvitsemaansa palvelua ensikontaktista lähtien, yhteydenottokanavasta riippumatta, jotta voidaan lisätä hyvinvointia ja ehkäistä häiriökäyttäytymistä sekä syrjäytymistä. Jotta palvelua voidaan kehittää, on ensimmäisessä vaiheessa kartoitettava kaikki Turun kaupungin eri palvelualueiden nuorille tarjoamat palvelut.

Turun kaupungin hankintapalvelut on pyytänyt tarjouksia konsernihallinnon integraatiotoiminnon toimeksiannosta liittyen nuorille suunnattujen palvelujen ja asiakasohjauksen nykytilan kartoitukseen.

Kyseessä on puitejärjestelyyn Ihmis- ja yrityslähtöisen kunnan toimintamallien ja niitä tukevien järjestelmien kehittämisen asiantuntija- ja konsultointipalvelut (13642-2021) liittyvä tarjouspyyntö minikilpailutuksena sopimustoimittajille osakokonaisuudessa 2 "Palveluhallinnan kehittäminen".

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjoushinta tuli ilmoittaa verottomana päivähintana tarjouspyynnössä edellytetyllä tavalla. Tarjottuhinta ei saanut ylittää puitejärjestelyssä tarjottua päivähintaa (7,5 h).

Tarjoukset saatiin määräaikaan 16.4.2024 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta:

CGI Suomi Oy (0357502-9)

Gofore Lead Oy (1906590-4)

JJS Konsulttiverkko Oy (FI28696476)

Tamora Oy (2314396-0)

Hankintamenettelyn keskeyttäminen

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 3 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

Hankintalain 125 §:n 1 momentin mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Perusteltuna syynä voidaan hankintalain 125 §:ään johtaneen valmisteluaineiston nojalla pitää esimerkiksi tarjouspyynnön virheellisyyttä (HE 182/2010, s. 22).

Hankintalain 125 §:n 2 momentin mukaan hankintamenettelyn keskeyttämistä koskevaan ratkaisuun sovelletaan, mitä hankintaa koskevasta päätöksestä säädetään hankintalain 123 §:ssä. Hankintalain 123 §:n mukaan hankintayksikön on tehtävä ehdokkaiden ja tarjoajien asemaan vaikuttavista ratkaisuista sekä tarjousmenettelyn ratkaisusta kirjallinen päätös, joka on perusteltava.

Hankintayksikkö keskeyttää hankintamenettelyn hankintaa tekemättä. Keskeyttämisen syynä on tarjouspyynnön tulkinnanvaraisuus. Hankinnan kohteen kuvauksessa oli epäselvyyksiä, siinä kerrottiin, että palvelukokonaisuudet tekisivät palvelukuvaukset itse toimittajan ohjeistuksella ja tuella. Myös palveluntuottajan on tarkoitus osallistua palvelukuvausten tekemiseen, eikä hankinnan kohteena ole tuen ja ohjeistuksen hankkiminen. Tarjouspyynnössä mainittiin virheellisesti myös asiointitilin esiselvitys ja vaatimusmäärittely. Se ei ole tässä vaiheessa kuitenkaan hankinnan kohteena.

Hankintayksiköllä on edellä mainitusta syystä todellinen ja perusteltu syy keskeyttää hankintamenettely. Keskeyttämispäätöstä tehtäessä toimitaan tasapuolisesti ja tarjoajia syrjimättä.

Hankintayksikkö tulee käynnistämään hankinnan kohteessa uuden hankintamenettelyn, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

Integraatiojohtaja Minna Sartes 15.5.2024:

Päätös​Päätin edellä esitetyin perustein, että

​Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

​Minna Sartes

integraatiojohtaja

Oikaisuohje ja valitusosoitus ovat liitteenä.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Sari Holmberg, 040​ 358 5609, sari.holmberg@turku.fi

Jakelu

aoCGI Suomi Oy
aoGofore Lead Oy
aoJJS Konsulttiverkko Oy
aoTamora Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedAnttonen Juhani
tpvHolmberg Sari
tiedRitvanen Johanna