Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö9615.05.2024 

3428-2024 (00 04 02)

Green Building Council Finlandin jäsenyyden jatko

Vs. kaupunkiympäristöjohtaja Jyrki Lappi, kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää ja talouspäällikkö Johanna Korpikoski 2.5.2024:

Green Building Council Finland (GBC Finland) -yhdistys on perustettu vuonna 2010 ja se kuuluu maailmanlaajuiseen​ World Green Building Council -verkostoon. Yhdistys kokoaa kestävän kehityksen osaamista Suomessa ja edustaa jäseniään aihepiiriin liittyvissä asioissa sekä kotimaassa, että kansainvälisesti. Yhdistyksen toiminta ulottuu koko rakennettuun ympäristöön ja sen elinkaareen. GBC Finlandin keskeisimpiä tehtäviä ovat rakennettuun ympäristöön liittyvien kestävän kehityksen käytäntöjen edistäminen, Suomen kytkeminen osaksi kansainvälistä Green Building Council -verkostoa, tiedon ja osaamisen välittäminen sekä vuoropuhelun aktivointi läpi arvoketjun.

GBC Finland haluaa toimia yhteistyössä muiden kiinteistö- ja rakentamisalan kestävää kehitystä edistävien tahojen kanssa. GBC Finlandin jäsenyys on Turun kaupunkiympäristön palvelukokonaisuudelle luonnollinen yhteistyöverkosto, joka tukee kaupungin strategista tavoitetta hiilineutraali Turku 2029 ja Ilmastosuunnitelman 2029 tavoitteita ja painopistealueita. Ilmastosuunnitelma 2029 koskee Turun kaupunkia kokonaisuutena ja sisältää myös kaupunkisuunnittelua ja kaupunkirakennuttamista koskevia velvoitteita.

Virallinen jäsenyys edellyttää Turun kaupungilta asianmukaista päätöstä. Green Building Council Finland on yleishyödyllinen yhdistys, eikä se tavoittele toiminnalla voittoa. Green Building Council Finlandin toimintaa johtaa jäsenten valitsema hallitus. Green Building Council Finlandin ohjausryhmätoiminnan on tarkoitus tuoda osaamista ja näkemystä FIGBC:n strategian toteuttamiseen. Ohjausryhmät muodostetaan niin, että niiden jäsenet edustavat FIGBC:n jäsenistöä laaja-alaisesti.

Turun kaupunki liittyi GBC Finlandin jäseneksi helmikuussa 2020. Toimikuntien jäsenet kaudelle 2022–2023 valittiin kaupunginjohtajan päätöspöytäkirjalla 19.11.2021 § 50. Vuoden 2024 alusta on luovuttu toimikunnista ja toimikuntien jäsenet siirtyivät jäsenfoorumien jäseniksi automaattisesti.

Jäsenfoorumit ovat FIGBC:n jäsenorganisaatioiden koko henkilöstölle avoimia, foorumien jäsenmäärää ei ole rajattu. Jäsenfoorumeihin ilmoittautuminen on jatkuvaa ja niihin voi liittyä milloin vain. Jäsenfoorumeita ovat

Jäsenmaksu kunnilta, jossa asukkaita on yli 150​ 000, on 3.390 euroa vuonna 2024.

Ehdotus​Esitämme, että Turku jatkaa Green Building Council Finland -yhdistyksen jäsenyyttä, johon sisältyy vuosittainen jäsenmaksu, joka osoitetaan kaupungin yhteisiin eriin kustannuspaikalle 17015 KH/Osuudet ja jäsenmaksut yhteisöille.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että Turku jatkaa Green Building Council Finland -yhdistyksen jäsenyyttä, johon sisältyy vuosittainen jäsenmaksu. Jäsenmaksu 3.390 euroa vuonna 2024 osoitetaan kaupungin yhteisiin eriin kustannuspaikalle 17015 KH/Osuudet ja jäsenmaksut yhteisöille.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedHovi Christina
tpvKorpikoski Johanna
tiedLappi Jyrki
tiedSuonpää Kimmo