Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Pormestari1513.05.2024 

9593-2017 (613, 627)

Edustajien nimeäminen Yliopistonkatu 17 ja 21 arkkitehtikilpailun arviointiryhmään

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi:

​Osoitteissa Yliopistonkatu 17 ja 21 on vireillä asemakaavan muuttaminen. Kaava-aloitteet jättäneet yksityiset maanomistajat ja kaupunki järjestävät yhdessä arkkitehtikutsukilpailun, jolla haetaan luonnosvaihtoehtoja alueelle laadittavan kaavan pohjaksi. Kaupunginhallitus on hyväksynyt 18.12. 2023 § 462 Yliopistonkatu 17 ja 21 kaavan tavoitteet, jotka toimivat arkkitehtikilpailua ohjaavina tavoitteina. Tavoitteena on, että kilpailu alkaa keväällä 2024 ja se saadaan ratkaistua syksyllä 2024. Kilpailuun kutsutaan neljä laadukasta ja tunnettua kotimaista arkkitehtitoimistoa. Kilpailussa parhaaksi valitun suunnitelman pohjalta jatketaan suunnittelua ja laaditaan kaavaluonnos, joka valmistuu arviolta loppuvuodesta 2024. Kaupungin edustajina arviointiryhmässä toimivat kaavoituksen ja kaupunginhallituksen edustajat. Kaavoituksen edustajaksi arviointiryhmään tulisi nimetä kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahti.

Ottaen huomioon arviointiryhmän tehtävän olisi tarkoituksenmukaista, että kaupunginhallituksen edustaksi arviointiryhmään nimettäisiin kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden apulaispormestari Elina Rantanen.

Em. henkilöt ovat antaneet suostumuksensa tehtävään.

Pormestari Minna Arve:

Päätös​​Päätin nimetä Yliopistonkatu 17 ja 21 arkkitehtikilpailun arviointiryhmään edellä olevan esityksen mukaisesti kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden apulaispormestari Elina Rantasen ja kaavoitusarkkitehti Nella Karhulahden.

Minna Arve

pormestari

Jakelu

tiedConficap Oy
tiedKinos Property Investment Oy
tiedLiedon Säästöpankkisäätiö sr
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tiedHovi Christina
aoKarhulahti Nella
aoRantanen Elina