Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö9410.05.2024 

3578-2024 (00 04 02)

Yhteistyösopimus koskien Turussa järjestettäviä Karaoke World Championships (KWC) tapahtumaa ja karsintoja

Elinvoiman palvelukokonaisuus, tapahtumapalveluiden palvelualue, tapahtumajohtaja Antti Kirkkola 3.5.2024:

Tämän sopimuksen tarkoituksena on sopia Turun ja Kumppanin välisestä yhteistyöstä KWC ja KWC Suomen osakilpailun järjestämiseksi Turussa vuonna 2024 sekä mahdollisesta kolmen (3) vuoden yhteistyöoptiosta.

KWC on koko maailman suurin harrastajien laulukilpailu. Alkukarsintoja käydään vuosittain noin kolmessakymmenessä eri maassa, joissa tuhannet laulajat kilpailevat päästäkseen omiin kansallisiin loppukilpailuihinsa ja lopulta MM-finaaliin. KWC on maailman suurin ja pitkäikäisin kansainvälinen karaokekilpailu.

KWC 2024 järjestetään Turun Logomossa. Ensin elokuussa pidetään kaksipäiväinen Suomen finaali, jossa suomalaiset laulajat kisaavat pääsystä Suomen edustajiksi lokakuiseen MM-finaaliin.

Koko lokakuun toisen viikon ajan Turku on maailman karaokekeskus ja laulukaupunki, jossa kilpailukierrosten lisäksi lauletaan yleisökaraokea ja nähdään ja kuullaan kansainvälistä laulutunnelmaa eri tapahtumissa ympäri kaupunkia ja Turku näkyy kansainvälisesti vuoden 2024 finaalipaikkana kaikessa markkinoinnissa vuoden alusta lähtien.

Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Turun kaupungin positiivista imagoa elävänä ja houkuttelevana tapahtuma- ja matkailukaupunkina.

Tässä sopimuksessa sovitaan sopijapuolten rooleista, oikeuksista ja vastuista vuosittain toteutettavien sopimuksen kohteena olevien tapahtumien toteutuksessa.

Tämä sopimus tulee voimaan sopijapuolten allekirjoitettua sen ja on voimassa määräaikaisena ja päättyy ilman erillistä irtisanomista 31.12.2024, ei kuitenkaan ennen kuin kaikki sopijapuolten sopimusvelvoitteet on täytetty.

Optiokausi 1.1.2025−31.12.2027 tulee voimaan molempien Sopijapuolten yhteisellä päätöksellä.

Tällä sopimuksella ja sopijapuolten välisellä yhteistyöllä pyritään edistämään Turun tapahtumatoiminnan ympärivuotisuutta ja kehittämään aluetaloudellisia- ja matkailuvaikutuksia lisääviä kesäsesongin ulkopuolella toteutettavia tapahtumia.

Liitteen 1 mukaiset sopimuksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikoilta19052 Kh/Suurtapahtumatuet.

Liite 1​Yhteistyösopimus

Liite 2​Yhteistyösopimuksen liite ((Salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom. 17 ja 21 kohdat)

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että Turun kaupunki solmii Karaoke World Championships -tapahtumaa ja Suomen karsintoja koskevan yhteistyösopimuksen Singa Oy:n kanssa ja että sopimuksesta aiheutuvat kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 19052 Kh/Suurtapahtumatuet.

​Päätös pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

aoSinga Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, lakipalvelut
tiedKonsernihallinto, talousohjaus
tpvKirkkola Antti
tiedMalila Saara
tiedPalander Vesa


Liitteet:

Konha § 94
Liite 1:Yhteistyösopimus
Liite 2:Yhteistyösopimuksen liite ((Salassa pidettävä JulkL 24 § 1 mom. 17 ja 21 kohdat)