Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja8502.05.2024 

2954-2024 (01 00 00, 00 01 01)

Turun kaupungin korvaavan/muokatun oman työn toimintamallin päivitys

Työhyvinvointipäällikkö Caj Karlsson 2.5.2024:

Korvaava työ on osa kaupungin työkyvyn hallintamallin toimintatapaa, joka toimii vaihtoehtona sairauslomalle, ehkäisee pitkittyneitä sairauspoissaoloja ja ennenaikaisia eläköitymisiä. Varhaisen tuen mallissa käytetään käsitettä työjärjestelyt. Työ voi olla räätälöityä omaa työtä tai muuta työntekijän työkykyä ja osaamista vastaavaa työtä. Korvaava työ vähentää työkyvyttömyyden riskiä. Korvaavan työn tarkoituksena on työntekijän työkyvyn ja terveyden tukeminen ja työhön paluun helpottaminen. Korvaavan työn käyttö perustuu työterveyslääkärin lausuntoon korvaavan työn käytön mahdollisuudesta.

​Työnantaja pyrkii vähentämään työkyvyttömyyskustannuksia vahvistamalla työkyky- ja työhyvinvointijohtamista, ottamalla käyttöön uusia keinoja, sairaus- näkökulmasta työkyvyn hyödyntämiseen, tiettyjen edellytysten täyttyessä. Korvaavan työn pitää olla tarkoituksenmukaista ja mahdollisuuksien mukaan työntekijän tavanomaista työtehtävää tai osaamista vastaavaa, terveyttä tai toipumista vaarantamatta.

​Korvaava työ on väliaikainen vaihtoehto yksittäiselle ohimenevälle, lyhytkestoiselle sairauslomalle. Työ voi kestää enintään kahdeksan viikkoa. Korvaava työ ei kerrytä sairauspoissaolopäiviä. Korvaavassa työssä työaika on normaali ja siitä maksetaan omasta työstään saamaansa palkkaa. Korvaava työ toteutetaan omalla toimialalla.

​Toimintamallia on päivitetty ja tarkennettu prosessikuvausta, miten viedään SAP HR järjestelmään tieto korvaavasta työstä.

On myös lisätty maininta muokatusta työstä ja siitä, että ei ole erillistä lomaketta vaan korvaavan työn mahdollisuus ja rajoitukset merkitään suoraan SL-todistukseen

Toimintamallin päivitys on käsitelty yhteistyötoimikunnassa 23.4.2024.

Kansliapäällikön hallintosäännöllä määritetyn palkka-asioita koskevan päätösvallan delegointipäätöksen 28.12.2022 mukaan henkilöstöjohtaja hyväksyy henkilöstöasioita koskevat yleisohjeet.

Liite 1Korvaava/muokattu työ osana työkyvyn hallintaa

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että liitteenä 1 oleva päivitetty Turun kaupungin Korvaavan/muokatun työn toimintamalli hyväksytään noudatettavaksi Turun kaupungissa päätöksen antamisesta lukien. Samalla kumotaan henkilöstöjohtajan päätös Turun kaupungin Korvaavan työn toimintamallista 2019 1.10.2019 § 226.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

ohjeElinvoiman palvelukokonaisuus
ohjeKasvatus ja opetus
ohjeKaupunkiympäristö
ohjeKonsernihallinto
ohjeKulttuurin palvelukokonaisuus
ohjeLasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuus
ohjeLiikunnan palvelukokonaisuus
ohjeRevisiotoimisto


Liitteet:

Khenkpa § 85
Liite 1:Korvaava/muokattu työ osana työkyvyn hallintaa