Runosmäen monitoimitalon varattavien tilojen käytön periaatteet ja hinnoittelu
Runosmäen monitoimitalo Riimissä on erilaisia tiloja talon vuokralaisten, kaupunkilaisten, yhteisöjen ja yritysten käyttöön. Tilojen käytössä noudatetaan seuraavia periaatteita:
Varattavat tilat ja käyttövuorojen hakeminen
Varattavien tilojen kokonaisuuteen kuuluvat talon käyttöönottovaiheessa seuraavat tilat:
Tilavarauksen periaatteet muodostuvat talon sisäisten käyttäjien tarpeisiin perustuvista käyttövuoroista, kaikille avoimista vakiovuorojen jakamisesta ja tämän jälkeen vapaaksi jäävien tilojen varauskäytänteistä.
Käyttövuoroja haetaan lomakkeilla, joita saa monitoimitalon internetsivuilta ja vahtimestarilta osoitteesta Stoltinkatu 9 klo 9-20. Hakemuksessa tulee olla käyttövuoron täysi-ikäisen vastuuhenkilön yhteystiedot. Kaikki vuorot tulee hakea ja varata niin, että varausaika sisältää myös tilaisuuksien ja tapahtumien valmisteluun ja jälkisiivoukseen tarvittavat ajat.
Vakiovuorot
Vakiovuorot haetaan toimintakaudeksi seuraavasti:
ajalle 15.8.–31.12. (syys) 30.4. mennessä
ajalle 1.1.–30.5. (kevät) 15.11. mennessä
ajalle 1.6.–14.8. (kesä) 30.4. mennessä
Vakiokäyttövuoroja myönnetään hakemuksesta ja päätöksenteossa huomioidaan hakijoiden tasapuolisuus niin tilojen riittävyyden kuin toiminnan luonteen suhteen.
Vakiovuorot anotaan kirjallisesti tai sähköisesti monitoimitalon omalla hakulomakkeella, joka toimitetaan vahtimestarille paperisena tai sähköpostitse.
Vakiovuorojen veloitukset toteutetaan laskulla.
KKOy:n hallitus päättää vakiovuoroista hakemusten perusteella.
Muut vuorot
Vakiovuoropäätösten jälkeen vapaiksi jääneiden tilojen vuoroja kuluvalle kaudelle voi varata suoraan sähköisestä järjestelmästä. Järjestelmä pyritään rakentamaan siten, että varaukset tehdään ja maksetaan suoraan järjestelmään / järjestelmän kautta.
Kirkolliset toimitusten (vihkiminen, kaste, siunaus) järjestäminen:
Yksityishenkilöiden tai yhdistysten järjestämät tilaisuudet – esimerkiksi perhejuhlat tai muut tilaisuudet, joihin tarvitaan kiinteistön puolelta oheisjärjestelyjä – tulee sopia vahtimestarin kanssa vähintään kuukausi ennen tilaisuutta. Lopullinen varaus tehdään sähköisessä järjestelmässä.
Yritysten järjestämät ja muut kaupalliset tilaisuudet tulee sopia vahtimestarin kanssa vähintään neljä kuukautta ennen tilaisuutta, ja niihin luvan myöntää KKOy:n hallitus hakemuksen perusteella.
Tilaisuuden järjestäjän pitää tarvittaessa tehdä yleisötilaisuudesta ilmoitus poliisiviranomaiselle ja laadittava tapahtumakohtainen pelastussuunnitelma alueen pelastusviranomaiselle.
Yhteiskeittiö
- mikäli tilaisuuden tarjoilut vaativat yhteiskeittiön kokonaan varaajan käyttöön, niin yhteiskeittiön varaus tulee tehdä erillisenä vahtimestarille
- yhteiskeittiö on tilavaraajien maksuttomassa käytössä, jos tila ei ole varattu muuhun käyttöön.
Käyttövuoron vahvistaminen
Vakiovuorojen anomukset käsitellään kahden viikon kuluessa viimeisestä hakupäivästä. Anojalle lähetetään sähköpostilla varausvahvistus.
Anoja varmistaa käyttövuoronsa palauttamalla varausvahvistuksen, jossa on täysi-ikäisen vastuuhenkilön allekirjoitus, vahtimestarille paperisena tai sähköpostitse.
Käyttövuoron avainten tai kulkuoikeuksien luovutus
Kun varausvahvistus on toimitettu monitoimitalon vahtimestarille, niin hänellä on oikeus luovuttaa vastuuhenkilölle tilan avain/kulkuoikeus.
Monitoimitalossa on käytössä sähkömekaaninen avainjärjestelmä, joka mahdollistaa avainten käyttöaikojen ohjelmoinnin. Avaimet ohjelmoidaan tilavarauksen mukaisesti koskemaan ainoastaan varattua tilaa ja kulkureittiä tilaan. Käyttöoikeus rajataan myös ajallisesti ja kohdennetaan vain kyseessä olevaan viikonpäivään ja kellonaikaan.
Avaimesta peritään 50 euron pantti ja sen saa takaisin, kun avain palautetaan. Jos varaus jatkuu suoraan seuraavalle kaudelle, avainta ei tarvitse palauttaa, vaan sen käyttöoikeutta jatketaan, kun jatkuva varaus on vahvistettu. Kadotetusta avaimesta peritään pantin suuruinen maksu.
Käyttövuoron peruuttaminen tai muuttaminen
Käyttäjä voi peruuttaa vuoron maksutta ilmoittamalla siitä viimeistään kaksi viikkoa ennen varatun vuoron alkamista kirjallisesti tai lähettämällä viestin vahtimestarin sähköpostiin. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, laskutetaan 50 %:ia peruuttamatta jääneen vuoron maksusta.
Erilliset peruutusmaksut:
Talon henkilökunnalla on oikeus perustellusta syystä ottaa varattu vuoro muuhun työtehtävien edellyttämään käyttöön. Tästä tulee ilmoittaa tilan vuokraajalle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuokrauksen alkua.
Tilojen vuokraus voidaan peruuttaa seuraavista syistä:
Kiinteistöyhtiön edustaja voi ilkivallan, ohjeiden laiminlyönnin tai muun vastaavan syyn perusteella asettaa käyttäjän tilapäiseen, enintään kahden vuoden käyttökieltoon.
Käyttövuorojen päätyttyä
Vakiovuoron yhteydessä:
Yksittäisen käyttövuoron jälkeen monitoimitalon vahtimestari tarkastaa käytössä olleet alueet, tilat, välineet ja laitteet.
Käyttövuoron ja palveluiden laskuttaminen
Tilojen käytöstä veloitetaan vakiovuorojen ja muiden yksittäisten varausten osalta seuraavasti:
Tilavuokrat sisältävät vain tilan käyttöoikeuden.
Kerhotilat, neuvottelutilat ja pieni srk-sali (2.krs):
Kirkkosali, monitoimisali, ruokasali ja iso srk-Sali (1.krs)
Yhteiskeittiö
Näyttelytila, Aula Galleria
Piha-alue, tapahtumatori
Tilojen vakiokäyttövuorot laskutetaan kauden alussa ja yksittäiset vuorot varattaessa.
Yksityishenkilöiden ja yritysten käyttövuorojen maksut sekä käyttöön ja kulutukseen perustuvat (vahtimestaripalvelut, jätehuolto, siivous, pöytäliinat, astiat yms.) kustannukset laskutetaan jälkikäteen.
Vahtimestaripalvelu (kalusteiden siirrot, AV-laite opastukset, vaadittava läsnäolo ym.)
Siivouspalvelu ja jätehuolto
Pöytäliinat
Käyttäjien vastuu
Tilojen käyttäjät vastaavat siitä, että käyttövuoron aikana tiloja, alueita ja välineitä käytetään asianmukaisesti.
Käyttövuoron varausvahvistuksessa ilmoitetun vastuuhenkilön tehtävänä on:
1. Tutustua tilan turvallisuus- ja käyttöohjeisiin ja vastata siitä, että niitä noudatetaan.
2. Noutaa avaimen ennakkoon vahtimestarilta monitoimitalon aukioloaikana tai sopia vahtimestaripalveluista, joihin kuuluu tilojen avaus ja sulkeminen.
3. Huolehtia, että tiloihin ei pääse asiankuulumattomia henkilöitä käyttövuoron aikana.
4. Toimia yhteistyössä vahtimestarin ja talon henkilökunnan kanssa.
5. Huolehtia, että järjestys säilyy käyttövuoron aikana.
6. Huolehtia, että myönnettyjä käyttöaikoja noudatetaan.
7. Ilmoittaa tilassa tai alueella mahdollisesti sattuneesta vahingosta vahtimestarille.
8. Ilmoittaa tilassa tai alueella mahdollisesti havaitsemistaan rikkoontumisista tai teknisistä vioista tms. vahtimestarille.
9. Tarkastaa ennen poistumistaan, että käytetyt tilat jäävät tyhjiksi. Käytetty alue, välineet ja laitteet tulee jättää vastaavaan kuntoon kuin ne olivat käyttövuoron alkaessa.
10. Pilaantuvat jätteet ja muut erityisjätteet viedään pois tiloista jokaisen käyttökerran jälkeen.
11. Tiloissa ei varastoida omia käyttötarvikkeita ja/tai välineitä tai muuta omaisuutta (ks. alla kohta: erillissopimukset). Kiinteistöosakeyhtiö ei vastaa tiloihin luvattomasti jätetystä omaisuudesta.
12. Huolehtia, että käyttövuoron jälkeen valaistus, vesi ja laitekytkennät on sammutettu.
Erillissopimukset tavaroiden varastoinnista
Kerhotiloissa ja kerhotilojen käytävällä, yhteiskeittiön varastossa sekä 1. krs pukutilassa on lukollisia lokerikkoja/kaappeja.
Säilytystilaa on hyvin rajallisesti ja vakiovuoron yhteydessä voi vahtimestarilta anoa myös yhtä lokerikkoa / kaappitilaa. Lokerikot / kaapit tulee tyhjentää aina toimintakauden päättyessä. Vahtimestarilla on oikeus avata lokerikot / kaapit toimintakauden loputtua ja tehdä tyhjennys, mikäli vuokraaja ei ole sitä tehnyt. Poistettuja tavaroita säilytetään 1 kuukausi.
Kerhotilojen ja monitoimisalin läheisyydessä (1.krs) käytävällä on myös numerokoodilla toimivia lokerikkoja/kaappeja. Nämä on tarkoitettu lyhytaikaiseen säilytykseen. Numerokoodilliset lukot aukeavat automaattisesti 4 tunnin kuluttua lukituksesta.
Tilojen käytön yleiset periaatteet
Tilojen käytössä noudatetaan seuraavia yleisiä periaatteita:
Päihdyttävät aineet
Päihdyttävien aineiden tuominen monitoimitaloon ja sen alueelle sekä käyttäminen on ehdottomasti kielletty silloin, kun kyseessä on julkinen tai alle 18-vuotiaille suunnattu tilaisuus tai tila, jonka välittömässä läheisyydessä on samanaikaisesti alle 18-vuotiaita nuoria. (Alkoholilaki 1143/1994, Tupakkalaki 765/1995, muutokset 700/2006 ja 698/2010).
Mikäli järjestetään suljettu tilaisuus, jossa nautitaan alkoholijuomia eikä rakennuksessa tai alueella ole samanaikaisesti alle 18-vuotiaille suunnattua toimintaa, tulee käyttäjän vastuuhenkilön huolehtia, että asiasta tehdään Alkoholilain 59 §:n mukaisesti ilmoitus poliisille. Tästä tulee ilmoittaa hakulomakkeessa.
KKOy Runosmäen monitoimitalo pidättää oikeudet muutoksiin.