Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9925.03.20244

1393-2024 (01 01 00)

Opinto-ohjaajan viran perustaminen kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuteen lukiokoulutuksen palvelualueelle 1.8.2024 lukien

Tiivistelmä:

Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää opinto-ohjaajan viran perustamista lukiokoulutuksen palvelualueelle.

Kh § 99

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 4.3.2024:

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuus esittää vuosityöaikaan otettavan opinto-ohjaajan viran perustamista lukiokoulutuksen palvelualueelle. Palvelukokonaisuus perustelee esitystä sillä, että lukiokoulutuksessa paitsi opiskelijoiden määrä myös opiskelijoiden ohjauksen määrä on kasvanut merkittävästi. Lisäksi opinto-ohjaajat tekevät nivelvaiheyhteistyötä entistä aktiivisemmin paitsi perusopetuksen myös jatko-opintojen suuntaan.

​Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus –yksiköllä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn lukion opinto-ohjaajan viran palvelussuhteen ehtojen suhteen. Lukion opinto-ohjaajan viran palkkaus ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen lukiota koskevien osioiden A ja B mukaisesti. Perustettavan lukion opinto-ohjaajan viran kelpoisuusvaatimukset vahvistetaan opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen (986/98) mukaisesti. Vuosityöaikaan otettavan lukion opinto-ohjaajan viran perustaminen mahdollistaa myös työajan sijoittamisen osittain kesäkeskeytysaikaan.

​Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan opinto-ohjaajan viran perustaminen sisältyy palvelukokonaisuuden vuoden 2024 henkilöstösuunnitelmaan. Kasvatuksen ja opetuksen palvelukokonaisuuden esityksen mukaan opinto-ohjaajan viran palkkakustannukset henkilöstösivukuluineen ovat n. 75.000 euroa vuodessa.

​Palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin esityksen kanssa. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä talousarvioon, jossa on huomioitu sopeuttamisohjelmaan sisältyvät henkilöstön käytön tavoitteet.

Liite 1​Esitys viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKasvatus ja opetus
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 99
Liite 1:Esitys viran perustamisesta