Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8518.03.20243

8083-2023 (01 01 01)

Elinvoimajohtajan viran (vak.nro 000986) täyttäminen

Tiivistelmä:

Elinvoimajohtajan virka on ollut julkisesti haettavana 22.11.-29.12.2023. Määräajassa virkaa haki 46 henkilöä, joista 43 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja soveltuvuusarviointiin perustuvan kokonaisarvioinnin perusteella kaupunginhallitukselle esitetään, että elinvoimajohtajan virkaan otetaan DI Vesa Perälä.

Kh § 85

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 18.3.2024:

Turun kaupungissa on ollut julkisesti haettavana toistaiseksi voimassa oleva elinvoimajohtajan virka (vak. nro 000986) ajalla 22.11.-29.12.2023.

​Elinvoimajohtajan tehtävänä on johtaa kaupungin kasvuun ja kehittymiseen vaikuttavia kokonaisuuksia ja vastata kaupungin ulkosuhteista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Elinvoimajohtaja johtaa noin 130 hengen palvelukokonaisuutta, johon kuuluvat yrityspalvelut, työllisyyspalvelut ja tapahtumapalvelut. Näiden lisäksi kaupunkia kehitetään strategisen maankäytön, asuntopolitiikan ja liikkumisen, kaupungin kärkihankkeiden sekä vihreän siirtymän kautta. Elinvoimajohtajan ohjauksessa on lisäksi useampi kaupungin strateginen yhtiö.

​Elinvoimajohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta suurten kokonaisuuksien johtamisesta ja elinkeinoelämän tuntemusta. Lisäksi tehtävässä arvostetaan hyvää kielitaitoa sekä kuuntelevaa ja kehittävää työotetta. Viran tehtäväkohtainen palkka on 8.265,52 €/kk.

Tehtävässä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan henkilön on esitettävä todistus terveydentilaa koskevasta selvityksestä (työhöntulotarkastus) sekä huumausainetestiä koskeva todistus. Tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä henkilön suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys. Tehtävään valinta edellyttää, että em. selvitysten perusteella hakija voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

​Hakuajan päättymiseen 29.12.2023 kello 15 mennessä virkaa haki 46 hakijaa, joista 43 täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin anonyymin ansiovertailun perusteella hakijoista 13 eniten alla listatuin kriteerein arvioituna pisteitä saanutta, joista yksi perui myöhemmin hakemuksensa.

Haastatteluvalinnoissa pisteytettiin hakemusasiakirjojen perusteella

Ensimmäisen vaiheen haastattelut suorittivat kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen. Haastattelussa arvioitiin tehtävän edellyttämän laaja-alaisen sekä uutta luovan näkemyksen ja johtamisnäkemyksen lisäksi vuorovaikutustaidot sekä haastattelussa esiin tuotu motivaatio. Haastatteluiden perusteella jatkohaastatteluihin kutsuttiin 6 hakijaa, tällöin haastatteluihin osallistui laajennettu pormestaritoimikunta. Näistä haastatteluista 3 parhaiten osaamiseltaan ja toimintatyyliltään tehtävän vaatimuksia vastaavaa ohjattiin soveltuvuusarvioon.

Valintaan johtava ansiovertailu on tehty kokonaisarvioinnilla, jossa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, haettavana olleen tehtävän kannalta merkittävä työkokemus sekä hakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin, tehtyihin haastatteluihin ja soveltuvuusarvioon.

Tehdyn kokonaisarvion tuloksena todetaan, että​ DI Vesa Perälällä on elinvoimajohtajan virkaan vaadittu kelpoisuus ja tehtävässä edellytettävä osaaminen sekä tehtävän edellyttämä näkemys elinvoiman kokonaisuudesta.​ Perälän ansioiksi katsottiin selkeä ja uutta elinvoimaa luova näkemys yritystoiminnan edellytysten kehittämisestä ja innovaatiotoiminnan tukemisesta Turussa. Hänellä on kolmesta loppuvaiheen kandidaatista eniten näyttöjä isojen ja haastavien kokonaisuuksien johtamisesta, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä ja strategisesta suunnittelusta. Kokonaisarvioinnin perusteella​ Vesa Perälä​ katsotaan ansioituneimmaksi ja sopivimmaksi elinvoimajohtajan virkaan.

Hallintosäännön 93 §:n mukaan kaupunginhallitus ottaa palvelussuhteeseen palvelujohtajat, tarkastusjohtajan ja muut kansliapäällikön välittömät, esimiesasemassa olevat alaiset.

Soveltuvuusarvioinnit on nähtävänä johtava kaupunginsihteeri Ari-Pekka Korhoselle.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​​​Kaupunginhallitus päättää ottaa toistaiseksi voimassa olevaan elinvoimajohtajan virkaan (vak. nro 000986) DI Vesa Perälän 1.5.2024 alkaen edellytyksellä, että ao. henkilö esittää todistuksen terveydentilaa koskevasta selvityksestä sekä huumausainetestiä koskevan todistuksen kuuden viikon kuluessa ottamista koskevan päätöksen tiedoksisaannista lukien, hänestä on saatu Suojelupoliisin tekemä henkilöturvallisuusselvitys ja em. selvitysten perusteella Vesa Perälä voidaan katsoa soveltuvaksi tehtävään.

Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.​ Viran tehtäväkohtainen palkka on 8.265,52 €/kk.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMuut hakijat
aoXXXXX
tiedElinvoiman palvelukokonaisuus
tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat