Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5426.02.20244

1423-2024 (01 01 00)

Infran hankesuunnittelupäällikön viran perustaminen kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuteen perustetaan infran hankesuunnittelupäällikön virka 1.3.2024 lukien. Kaupunkirakentamisen palvelualueelle on tarkoitus perustaa kaupunkiympäristön hankesuunnittelun vastuualue, johon esitetään perustettavaksi infran hankesuunnittelupäällikön virka. Organisaation muuttamistarpeen taustalla on se, että nykyisellään kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun vastuualue on kasvanut liian suureksi yhden päällikön vastattavaksi.

Kh § 54

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 19.2.2024:

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kaupunkirakentamisen palvelualueelle perustetaan 1.3.2024 lukien infran hankesuunnittelupäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.194,30 €/kk (TS/PR III, VL 3B) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteen tutkinto.

Esityksen mukaan kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2024 henkilöstösuunnitelman mukaisesti kaupunkirakentamisen palvelualueelle on tarkoitus perustaa kaupunkiympäristön hankesuunnittelun vastuualue, johon esitetään perustettavaksi infran hankesuunnittelupäällikön virka. Hankesuunnittelun vahvistamiseen on varauduttu henkilöstösuunnitelmassa myös kahden hankesuunnitteluun keskittyvän suunnitteluinsinöörin toimen perustamisella.

Esityksessä on todettu, että organisaation muuttamistarpeen taustalla on se, että nykyisellään kaupunkiympäristön toteutussuunnittelun vastuualue on kasvanut liian suureksi yhden päällikön vastattavaksi. Sekä henkilöstömäärä että palvelutarve on laajentunut merkittävästi ja siksi on ajankohtaista jakaa vastuualue kahdeksi vastuualueeksi. Erityisen merkittävästi on kasvanut hankesuunnittelun tarve ja merkitys keväällä 2023 hyväksytyn infran tarveselvitys- ja hankesuunnitteluohjeen päivityksen jälkeen.

Organisaatiomuutoksella tavoitellaan mm. työkuorman säätämiseen kestävälle tasolle päällikkötasolla, lähijohtajatyön vahvistamiseen ja sitä kautta lisäresursointiin lähijohtajatukeen ja yhteistyön kehittämiseen. Lisäksi muutoksella haetaan edellytyksiä tiedonkulun paranemiselle ja erityisesti hankesuunnittelukokonaisuuden johtamiseen ja sen kehittämiseen.

Esityksessä on lisäksi todettu, että infran hankesuunnittelupäällikön tehtävänä on vastuualueen johtaminen ja kehittäminen. Hän vastaa vastuualueen yhteisyön sujuvuudesta mm. kehittämishankkeiden ja palveluverkkosuunnitelmien suuntaan. Infran hankesuunnittelupäällikkö koordinoi yhteistyötä viestinnän suuntaan ja vastaa kustannushallinnan toteutumisesta, kehittämisestä sekä varmistaa hankesuunnittelun vastuualueen ja muun suunnittelun yhteensovittamista ja yhteistyötahojen välisen yhteistyön koordinoinnista. Infran hankesuunnittelupäällikkö varmistaa hankesuunnitelmaesitysten prosessin ja päätöksenteon edellyttämän valmistelun sujuvan toteutumisen.

Esityksen mukaan viran perustaminen ja sen täyttäminen on huomioitu osana kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden vuoden 2024 henkilöstösuunnitelmaa palvelukokonaisuuden HTV-luvussa ja talousarviossa. Perustettavan viran palkkakustannukset vuodessa ovat n. 84.000 €, perustamisvuonna n. 63.500 €.

Kaupunkiympäristön palvelukokonaisuus vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän viran toiminnallisesta tarpeesta. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä talousarvioon, jossa on huomioitu sopeuttamisohjelmaan sisältyvät henkilöstön käytön tavoitteet. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen.

Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 54
Liite 1:Esitys viran perustamisesta