Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5526.02.20245

1006-2024 (01 01 00, 01 02 00)

Konsernihallinnon hallintolakimiehen viran (vak. nro 000259) tehtävänimikkeen, kelpoisuusvaatimuksen ja tehtäväkohtaisen palkan muuttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 55

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 19.2.2024:

Hallintojohtaja Jukka Varonen ja lakiasiainjohtaja Pauliina Ahlas ovat esittäneet, että konsernihallinnon yhteisten palveluiden lakipalveluihin sijoittuvan hallintolakimiehen viran (vak. nro 000259) tehtävänimike muutetaan siten, että tehtävänimike on kaupunginjuristi 1.3.2024 lukien. On esitetty myös, että samasta ajankohdasta lukien ko. viran tehtäväkohtainen palkka muutetaan siten, että tehtäväkohtainen palkka on 5.133,38 €/kk (KVTES/hinnoittelematon, VL 4A) ja kelpoisuusvaatimus muutetaan siten, että kelpoisuusvaatimus on oikeustieteellinen ylempi korkeakoulututkinto. ​

Hallintojohtaja Varosen ja lakiasiainjohtaja Ahlaksen esityksen taustalla on TE-uudistus. Vastuu työnhakijoille ja yrityksille ja muille työnantajille tarjottavista työvoimapalveluista siirretään valtiolta pääosin kuntien vastuulle 1.1.2025. Turun kaupunki on päättänyt Turun työllisyysalueen muodostamisesta yhdessä 22:n varsinaissuomalaisen kunnan kanssa. Työllisyysalueen tuottamista palveluista osa tullaan tuottamaan lähipalveluina. Osa palveluista, kuten tukipalvelut, keskitetään työllisyysalueen vastuukuntana toimivalle Turun kaupungille. Keskitettäviä tukipalveluja ovat mm. päätöksenteon ja ohjauksen tuki, talous- ja hallintoasiat, lakipalvelut, hankintapalvelut, kehittäminen ja viestintä.

Työllisyysalueen keskitettyjen lakipalvelujen puitteissa tullaan tuottamaan työllisyysalueen tarpeisiin oikeudellista neuvontaa, päätöksenteon valmistelua, kantelu- ja muutoksenhakuasioiden hoitamista sekä alueellista edunvalvontaa. Vuoden 2024 aikana juridista työpanosta tarvitaan muun ohella lähipalveluja koskevan toimivallan siirtoja koskevassa valmistelussa, kaupungin säännöstöön tehtävien muutosten valmistelussa, sopimusten siirrossa kaupungin sopimushallintajärjestelmään sekä vireillä olevien asioiden siirrossa. Tehtävää varten tarvitaan juristi, joka hoitaa lakipalvelujen osaprojektin projektipäällikön tehtävää vuoden 2024 loppuun ja tuottaa Turun työllisyysalueen tarvitsemia oikeudellisia palveluita 1.1.2025 lukien.

Esityksessä on todettu, että hallintolakimiehen viran tehtävänimike esitetään muutettavaksi kaupunginjuristiksi vastaamaan tehtävän sisältöä ja vastuualueen muita tehtävänimikkeitä. Lisäksi viran kelpoisuusvaatimus ja tehtäväkohtainen palkka on tarkoituksenmukaista tarkistaa.

Henkilöstöasioiden ohjaus -yksikön näkemyksen mukaan esitys on perusteltu, eikä esitykseen ole huomautettavaa. Hallintolakimiehen viran (vak. nro 000259) tehtävänimike, tehtäväkohtainen palkka ja kelpoisuusvaatimus voidaan muuttaa esitetyllä tavalla.

Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen muuttamisesta.

Liite 1Esitys hallintolakimiehen viran muuttamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat


Liitteet:

Kh § 55
Liite 1:Esitys hallintolakimiehen viran muuttamisesta