Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja1919.02.2024 

847-2021 (02 08 00)

Kirjastokorttien ja RFID -tunnisteiden hankintasopimusten jatkaminen optiokaudella ajalle 1.6.2024-31.5.2025

Konsernihallinto, hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin hankintapäällikön päätöksellä 17.5.2022 § 72 on päätetty valita Turun kaupungin sekä muiden hankinnassa mukana olevien hankintayksiköiden kirjastokorttien toimittajaksi Idemia Finland Oy sekä RFID-tunnisteiden toimittajaksi Mikro-Väylä Oy 31.5.2024 asti kestävälle sopimuskaudelle.

 

Hankintasopimusten mukaan sopimusta voidaan jatkaa tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä vuodella.

 

Molemmat toimittajat ovat osoittaneet täyttävänsä tarjouspyynnön vaatimukset sopimuskaudella sekä tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetut rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset.

 

Hankinnan arvonlisäverottomaksi arvoksi on arvioitu kirjastokorttien osalta noin 8000 €/vuosi sekä RFID-tunnisteiden osalta noin 8000 €/vuosi. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon sopimusaikana.

 

Hankinnan käyttäjät puoltavat option käyttöönottoa.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

 

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä kuvatuin perustein, että kirjastokorttien ja RFID-tunnisteiden hankintasopimuksia jatketaan valittujen toimittajien kanssa voimassa olevin ehdoin optiokaudelle 1.6.2024-31.5.2025.

 

Tilaajat eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Optiokausi tulee hankintayksikköjä sitovasti voimaan vasta silloin, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi ja kun hankintayksikön tekemä optiokauden käyttöönottoa koskeva päätös on saanut lainvoiman. Optiokaudella sovelletaan voimassa olevan hankintasopimuksen mukaisia ehtoja sellaisina kuin ne ovat voimassa kulloinkin voimassa olevan sopimuskauden päättyessä.

 

Tämä optiopäätös liitetään osaksi sopijapuolten voimassa olevia hankintasopimuksia.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

  

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tapani Järvinen, p. 044 907 5896

Jakelu

aoIdemia Finland Oy
aoMikro-Väylä Oy
tiedKaupunginhallitus