Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, rahoituspalvelut 
Rahoituspäällikkö713.02.2024 

1296-2024 (02 08 00, 07.03)

Apollo-ohjelmiston laajennus Kuntarahoitus Oyj:ltä konsernin maksuvalmiuden ennustamiseen ja suunnitteluun

Rahoituspäällikkö Kim Moisiolinna:

Kansliapäällikkö on 5.6.2023 § 178 tehnyt päätöksen hallinnon järjestäminen konsernihallinnossa. Päätöksellä siirretään nimetyille viranhaltijoille toimivalta, joka on siirretty hallintosäännössä kansliapäällikölle. Luvun 5 (Erillinen delegoitu toimivalta) ja kohdan 12 § (Muut erillistoimivallat) mukaan rahoituspäälliköllä on oikeus muun muassa pankkipalveluiden käytöstä päättäminen kaupunginhallituksen antamien ohjeiden mukaisesti (hallintosääntö 44 §, kohta 9).

Kuntarahoitus Oyj tarjoaa kaupunkikonsernin käyttöön Apollo-ohjelmistoa lainojen, korkojohdannaisten, sijoitusten ja vakuuksien hallintaan. Järjestelmä on yhteinen ja suunnattu koko Suomen kuntasektorin tarpeisiin. Nyt järjestelmän käyttöä on tarkoitus laajentaa myös Turku-konsernin maksuvalmiuden ennustamiseen ja seurantaan. Laajennus toteutetaan hankkimalla ohjelmistolaajennus Apollo-järjestelmään. Ohjelmisto toimii pilvipalveluna, joten se ei vaadi erillistä palvelinta.

Laajennuksella tavoitellaan parempaa ennustettavuutta kaupunkikonsernin maksuvalmiuden ja likviditeetin hoidossa. Uusi järjestelmä tarjoaa monia toiminnallisia parannuksia verrattuna vanhaan toimintamalliin, joka on perustunut excel-pohjaiseen kaupungille räätälöityyn sovellukseen, joka poistuu tämän laajennuksen myötä käytöstä. Maksuvalmiusennusteen laadun parannuksella pyritään optimoimaan kaupungin kassavarannon tasoa ja suunnittelemaan paremmin tarvittavat rahoitusoperaatiot, kuten kuntatodistusten liikkeelle laskut. Tämä realisoituu ajan kuluessa kaupungin pienempinä korkomenoina ja / tai lisääntyneinä korkotuloina.

Kuntarahoituksen Apollon kustannus sijoitustenhallintaan on 2.200 euroa vuodessa + alv ja se kattaa myös mahdolliset ohjelmistoa käyttävät tytäryhteisöt.

Päätös​Päätin, että kaupunki hankkii Kuntarahoitus Oyj:n Apollo-ohjelmiston laajennuksen maksuvalmiusennusteen suunnitteluun Kuntarahoitus Oyj:ltä 2.200 euron (+alv) vuosikustannuksella suoraostona ja se maksetaan kustannuspaikalta 13076 KH/rahoituspalvelut.

Kim Moisiolinna

rahoituspäällikkö

Jakelu

tiedKuntarahoitus Oyj
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, rahoituspalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut