Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö3916.02.2024 

1140-2024 (02 06 01, 02 08 00)

Musiikkitalo Fuugan laajuudenmuutoksen hyväksyminen

Kaupunkirakentamisjohtaja Kimmo Suonpää:

Musiikkitalo Fuugan allianssin johtoryhmä esittää hankkeeseen kuulumattoman seinän oikaisun kustannuksia kirjattavaksi laajuudenmuutoksena, jolloin siitä aiheutunut kustannus n. 0,2 M€ kirjattaisiin kaupungin riskivaraukseen (n. 10 M €). Riskivarausta ei ole vielä käytetty muihin laadun tai laajuudenmuutoksiin.

Seinän oikaisun kirjaaminen hankkeen laajuudenmuutoksena on perusteltu, koska sitä ei oltaisi jouduttu tekemään, jos Fuugan ja virastotalon välissä olevan kulttuurikujan kadunalaista tilaa ei oltaisi jouduttu rakentamaan uudestaan. Tämän vuoksi seinä kannattaa sijoittaa siten, että se tulee olemaan samalla kadun alaisen tilan seinä ja Fuugan seinä. Se sovitetaan tällä toimenpiteellä palvelemaan molempia hankkeita, eikä siihen kohtaan tarvita kahta seinää. Tätä ei ole voinut ottaa huomioon fuugan toteutussuunnitteluvaiheessa. Liitteenä 1 Allianssin johtoryhmän esitys.

Fuugan ja virastotalon välissä olevan kulttuurikujan kadunalainen tila joudutaan rakentamaan uudestaan, koska se oli päässyt niin huonoon kuntoon, että saneeraus olisi tullut kalliimmaksi, kuin uuden rakentaminen. Kulttuurikujan maanalaisen tilan uudelleenrakentamisesta laaditaan erillinen hankekortti ja se toteutetaan erillisenä hankkeena.

Liite 1Allianssin johtoryhmän esitys​

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Musiikkitalo Fuugan allianssihankkeeseen kuulumattoman seinän oikaisun kustannukset todetaan allianssin johtoryhmän esityksen mukaisesti laajuudenmuutokseksi, jolloin siitä aiheutunut kustannus, n. 0,2 M€ kirjataan kaupungin riskivaraukseen.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tpvXXXXX


Liitteet:

Konha § 39
Liite 1:Allianssin johtoryhmän esitys