Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, rahoituspalvelut 
Rahoituspäällikkö529.01.2024 

872-2024 (02 05 05)

Kiinteistö Oy Turun Toripaviljongit - pääomitus sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon

Rahoituspäällikkö Kim Moisiolinna:

Kansliapäällikkö on 5.6.2023 § 178 tehnyt päätöksen hallinnon järjestäminen konsernihallinnossa. Päätöksellä siirretään nimetyille viranhaltijoille toimivalta, joka on siirretty hallintosäännössä kansliapäällikölle. Luvun 5 (Erillinen delegoitu toimivalta) ja kohdan 12 § (Muut erillistoimivallat) mukaan rahoituspäälliköllä on oikeus päättää muun muassa oman pääoman ehtoisen rahoituksen myöntäminen kaupungin tytäryhteisölle enintään 500.000 euron määrään asti talousarviovuoden aikana (hallintosääntö 44 §, kohta 14)

Kiinteistö Oy Turun Toripaviljongit on kaupungin tytäryhteisö, jossa kaupungin omistusosuus on 70 % eli yhtiö kuuluu Turku-konserniin. Yhtiön hallitus on anonut kaupungilta 400.000 euron pääomitusta ja sen sijoittamista yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon seuraavin perustein:

Toripaviljonkien oma pääoma on tällä hetkellä negatiivinen ja se pitää saada positiiviseksi ennen kuin tilinpäätös allekirjoitetaan. Hallitus pyytää konvertoimaan 400.000 euroa yhtiölle myönnetystä tililimiitistä, jotta yhtiön oma pääoma saadaan tällä toimenpiteellä positiiviseksi. Loppu tililimiitistä konvertoidaan siinä vaiheessa, kun apporttimenettely voidaan tehdä. Tässä kohtaa torin maanvuokrakuvioiden ym. vuoksi apporttimenettely on vielä kesken, eikä valitettavasti ehdi tilinpäätöksen allekirjoitus ajankohtaan.

Päätös​Päätin, että

Kim Moisiolinna

rahoituspäällikkö

Jakelu

tiedKiinteistö Oy Turun Toripaviljongit
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, omistajaohjaus
tpvKonsernihallinto, rahoituspalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedXXXXX