Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, lakipalvelut 
Lakiasiainjohtaja618.01.2024 

7909-2023 (01 01 01)

Kaupunginjuristin viran vak. nro 531204 täyttäminen

Kaupunginjuristin viran vak. nro 531204 täyttäminen

Turun kaupungin konsernihallinnon lakiasiat on 14.11.2023 julkaistulla hakuilmoituksella hakenut kaupunginjuristia, vakanssinumero 531204, hakuajalla 14.11.2023 – 28.11.2023.

Kaupunginjuristin tehtäviin kuuluvat muun muassa:​

sopimusneuvottelut ja sopimusten laatiminen

julkisiin hankintoihin liittyvä juridiikka

yhtiöoikeudelliset asiat

oikeudellinen neuvonta kaupungin toimintaan liittyvissä asioissa

toimielinpäätösten valmistelu ja täytäntöönpano

erilaisten selvitysten, esitysten ja lausuntojen laatiminen

muutoksenhakuasioiden käsittely ja oikeudenkäynnit

sisäisten koulutusten pitäminen​

Kaupunginjuristilla voi lisäksi olla kaupungin säännöstöön perustuvia tehtäviä koskien kaupungin oikeudellista edunvalvontaa, muun muassa sopimusten varmentamista, tiedoksiantojen vastaanottamista, perintää ja vahingonkorvauksia.

Virkasuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Valitun on ennen valinnan vahvistamista esitettävä pyydettäessä hyväksytty lääkärintodistus terveydentilastaan.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteellinen ylempi korkeakoulututkinto ja riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Kaupunginjuristilta odotetaan aikaisempaa työkokemusta sekä vahvaa yleisjuridiikan osaamista. Kokemus kaupunginjuristin tehtäviin kuuluvista oikeudenaloista, erityisesti kokemus tila- ja infrarakennushankkeista, yhteistoiminnallisista rakennushankkeista (esim. allianssihankkeet), julkisista hankinnoista sekä tietosuojasta katsotaan eduksi kuten myös erinomaiset sosiaaliset taidot.

Viran tehtäväkohtainen palkka on 5133,38 €/kk.

Hakuajan päättymiseen 28.11.2023 kello 15.00 mennessä virkaa haki 16 hakijaa. 15 hakijaa täytti viran kelpoisuusvaatimukset. Haastatteluun kutsuttiin hakijoista kuusi hakemuksen perusteella parhaiten viran edellytykset täyttävää hakijaa.

​Haku toteutettiin anonyyminä rekrytointina. Hakijat valittiin haastatteluun sen perusteella, millaista kokemusta hakijalla oli kaupunginjuristin tehtävien osa-alueilta. Hakuilmoituksessa kerrotun mukaisesti kokemus tila- ja infrarakennushankkeista, yhteistoiminnallisista rakennushankkeista (esim. allianssihankkeet), julkisista hankinnoista sekä tietosuojasta katsottiin eduksi haastateltavia valittaessa.

Haastattelijoina toimivat vt. lakiasiainjohtaja Pauliina Ahlas, kaupunginjuristi Noora Syysvirta ja kaupunginjuristi Hans Vikdal.

Yksi haastatelluista ilmoitti haastattelun jälkeen, että ei ole enää käytettävissä tehtävään.

Hakijoiden ansiovertailussa on otettu huomioon hakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus sekä hakijan tiedot, taidot ja henkilökohtaiset ominaisuudet, jotka ovat eduksi tehtävien hoitamisessa. Kokonaisarviointi on perustunut viranhakuun liittyviin hakemusasiakirjoihin ja tehtyihin haastatteluihin. Tehdyn kokonaisarvion perusteella Lauri Kyllönen​ osoittautui parhaaksi hakijaksi täytettävänä olevaan kaupunginjuristin virkaan. Kyllönen täyttää tehtävän kelpoisuusvaatimukset ja hänellä on tehtävän edellyttämä osaaminen. Kyllönen omaa monipuolisen oikeudellisen kokemuksen kaupunginjuristin tehtävän oikeudellisista osa-alueista kuten sopimusoikeudesta, julkisiin hankintoihin liittyvästä juridiikasta ja liikejuridiikasta, samoin kuin riita-asioiden hoitamisesta, oikeudenkäynneistä ja kiinteistöjuridiikasta. Erityisesti hänen edukseen luetaan hänen kokemuksensa julkisista hankinnoista ja rakentamisen juridiikasta. Kokonaisarvioinnin perusteella​​ Lauri Kyllönen​ katsotaan ansioituneimmaksi ja sopivimmaksi kaupunginjuristin virkaan.

Hallintosäännön (kaupunginvaltuusto 17.4.2023 § 73) 93 §:n mukaan palvelujohtajat, tarkastusjohtajan ja muut kansliapäällikön välittömät, esimiesasemassa olevat alaiset ottaa kaupunginhallitus. Kansliapäällikkö ottaa konsernihallinnon muun henkilökunnan.

Konsernihallinnon hallinnonjärjestämispäätöksen (kansliapäällikkö 5.6.2013 § 178) 9 §:llä toimivaltaa on siirretty palvelussuhteeseen ottamisessa muille viranhaltijoille siten, että vastuualueiden johtajat ottavat omien vastuualueidensa muun henkilöstön, täyttöluvan myöntää kansliapäällikkö. Täyttölupa on myönnetty 9.11.2023.

Liite 1 - Ansiovertailu

Vt. lakiasiainjohtaja Pauliina Ahlas:

PäätösPäätin, että kaupunginjuristin virkaan 531204 valitaan OTM Lauri Kyllönen 1.3.2024 alkaen edellytyksellä, että hän esittää ennen viran vastaanottamista työterveyshuollon hyväksyttävän lausunnon soveltuvuudestaan tehtävään. Viran täytössä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.​ Viran tehtäväkohtainen palkka on 5133,38 €/kk

Pauliina Ahlas

vt. lakiasiainjohtaja

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

ao Lauri Kyllönen

ao muut hakijat

tied Kaupunginhallitus

tpv Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut

tpv Pauliina Ahlas


Liitteet:

Klakipa § 6
Liite 1:Liite 1 Ansiovertailu