Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, rahoituspalvelut 
Rahoituspäällikkö315.01.2024 

7598-2016 (034, 039)

Svenska Handelsbanken AB (julk) kanssa solmitun kuntatodistusohjelman irtisanominen

Rahoituspäällikkö Kim Moisiolinna:

Kansliapäällikkö on 5.6.2023 § 178 tehnyt päätöksen hallinnon järjestäminen konsernihallinnossa. Päätöksellä siirretään nimetyille viranhaltijoille toimivalta, joka on siirretty hallintosäännössä kansliapäällikölle. Luvun 5 (Erillinen delegoitu toimivalta) ja kohdan 12 § (Muut erillistoimivallat) mukaan rahoituspäälliköllä on oikeus päättää: pitkä- ja lyhytaikaisten luottojen ottaminen, leasingrahoitusratkaisuista sopiminen, lainoista annettujen takausten vanhenemisen katkaisu, lainojen takaisinmaksuun ja lainaehtojen muuttaminen sekä niitä koskevien velkakirjojen hyväksyminen kaupunginvaltuuston hyväksymissä rajoissa ja kaupunginhallituksen hyväksymän lainannosto- ja sijoitussuunnitelman mukaisesti (hallintosääntö 44 §, kohta 1).

Kaupungilla on maksuvalmiuden turvaamiseen ja kassanhallintaan tarkoitettuja ei-sitovia kuntatodistusohjelmia solmittuna yhteensä 500 milj. euroa eri vastapuolien kanssa. Turun kaupunki ja Svenska Handelsbanken AB (julk),Suomen sivukonttoritoiminta (Handelsbanken) ovat 9.9.2016 solmineet sopimuksen kuntatodistusten liikkeeseen laskemisesta. Kuntatodistusten liikkeeseenlaskua koskevan sopimuksen mukaisesti sopijapuolella on oikeus kirjallisesti irtisanoa tämä sopimus päättymän heti. Handelsbanken irtisanoo täten edellä mainitun sopimuksen päättymään 11.1.2024, jonka jälkeen Handelsbanken ei ole enää sopijapuoli edellä mainitussa sopimuksessa.

Edellä mainitun irtisanomisilmoituksen vuoksi myös kaupunki irtisanoo mainitun sopimuksen päättymään 11.1.2024.

Päätös​Päätin, että Turun kaupunki irtisanoo Svenska Handelsbanken AB (julk),Suomen sivukonttoritoiminta, kanssa 9.9.2016 solmitun sopimuksen kuntatodistusten liikkeeseen laskemisesta alkaen 11.1.2024.

Päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaiseksi tuloa.

Kim Moisiolinna

rahoituspäällikkö

Jakelu

tiedHandelsbanken
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, rahoituspalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut