Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus2529.01.20243

54-2024 (01 01 00)

Infran aluerakennuttamispäällikön viran (vak. nro 607141) kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kaupunkirakentamisen palvelualueella olevan infran aluerakennuttamispäällikön viran (vak. nro 607141) kelpoisuusvaatimus muutetaan tarkoituksenmukaisemmaksi. Kelpoisuusvaatimus on osoittautunut liian rajaavaksi viran oltua kahdesti julkisessa haussa, eikä virkaan ole saatu rekrytoitua koulutusvaatimuksen täyttävää henkilöä.

Kh § 25

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki​ 4.1.2024:​

Kaupunkiympäristöjohtaja Christina Hovi on esittänyt, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden kaupunkirakentamisen palvelualueella olevan infran aluerakennuttamispäällikön avoimen viran (vak. nro 607141) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu rakennusalan tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Esityksen mukaan 1.5.2022 lukien perustetun infran aluerakennuttamispäällikön viran (vak. nro 607141) kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto ja laaja kokemus infran rakennuttamisesta. Kelpoisuusvaatimus on osoittautunut liian rajaavaksi viran oltua kahdesti julkisessa haussa, eikä virkaan ole saatu rekrytoitua koulutusvaatimuksen täyttävää henkilöä.

Esityksessä on todettu, että ennen viran uutta julkista hakua kelpoisuusvaatimus tulisi vahvistaa muotoon tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu rakennusalan tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Sama kelpoisuusvaatimus on kaupunkirakentamisen palvelualueen infran rakennuttamispäällikön virassa (vak. nro 608159).

Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole huomautettavaa esitykseen.

​Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää viran perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta sekä virkanimikkeen muuttamisesta.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Ehdotus​Kaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristön palvelukokonaisuuden infran aluerakennuttamispäällikön avoimen viran (vak. nro 607141) kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan 1.2.2024 lukien tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu rakennusalan tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaupunkiympäristö
tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat