Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja7315.12.2023 

3388-2023 (02 08 00)

AV-aineiston hankinta ajalle 1.1.2024-31.12.2025: suorahankinta koskien konsolipelejä ja kuvatallenteita

Hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Hankinnan tausta

 

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut pyysi avoimella hankintamenettelyllä 27.9.2023 julkaistulla tarjouspyynnöllä tarjouksia Turun kaupungille ja muille tarjouspyynnössä mainituille hankintayksiköille hankittavasta AV-aineistosta.

 

Hankinta oli jaettu kuuteen osakokonaisuuteen:

1. Jazz ja Blues

2. Pop ja Rock

3. Taidemusiikki

4. LP-levyt

5. Konsolipelit lisäosineen

6. Kuvatallenteet

 

Osakokonaisuuksiin 3. Taidemusiikki, 5. Konsolipelit lisäosineen ja 6. Kuvatallenteet ei saatu tarjouksia. Hankintajohtajan päätöksellä 28.11.2023 hankintayksikkö päätti siirtyä suorahankintaan Hankintalain 40§:n 1. momentin mukaisesti näiden osakokonaisuuksien osalta muuttamatta oleellisesti alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja.

 

Turun kaupunki pyysi alkuperäisessä tarjouspyynnössä mukana olleilta hankintayksiköiltä valtuutuksen neuvotella suorahankinnasta puolestaan. Suorahankinta koskee kaikkia alkuperäisessä tarjouspyynnössä mukana olleita hankintayksikköjä, pois lukien Marttilan kunta.

 

Päätöksen jälkeen on kartoitettu toimittajia ja neuvoteltu heidän kanssaan suorahankinnasta.

 

Neuvottelujen tuloksena on suorahankinnasta sovittu muuttamatta oleellisesti alkuperäisen tarjouspyynnön ehtoja seuraavien toimittajien kanssa:

Konsolipelit lisäosineen:

VPD Finland Oy

Kuvatallenteet:

Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy

Suomen kirjastopalvelu Oy

Elokuvakirjasto Oy

 

Taidemusiikin osalta ei sopivaa tarjoajaa löytynyt, joten sen osalta hankinta toteutetaan tilauskohtaisesti pienhankintana valittavalta toimittajalta saatavuuden mukaan.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

 

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

PäätösPäätän edellä esitetyin perustein, että ajalle 1.1.2024-31.12.2025:

-konsolipelien lisäosineen toimittajaksi valitaan VPD Finland Oy ja

-kuvatallenteiden toimittajaksi valitaan Elokuvapalvelu J. Suomalainen Oy, Suomen kirjastopalvelu Oy ja Elokuvakirjasto Oy.

 

Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköjä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimukset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Tapani Järvinen p. 044 907 5896

Jakelu

aoMuut tarjoajat
tiedKaupunginhallitus