Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja6629.11.2023 

2944-2023 (02 08 00)

Kiinteistöjen arvonmäärityksen ja kiinteistö- sekä vuokravälityksen konsultointipalvelut 1.1.2024 - 31.12.2025

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 29.11.2023:

 

Hankinnan tausta

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia kiinteistöjen kiinteistöarvioinnista (AKA-arviointi), toimitilojen ja kehityskiinteistöjen välittämisestä myymällä ja vuokraamalla sekä asuintilojen välittämisestä myymällä ja vuokraamalla sekä näihin liittyvistä konsultointipalvelusta ajalle 1.1.2024 (tavoite) - 31.12.2025, minkä jälkeen sopimuksia voidaan jatkaa Tilaajan päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) + yhdellä (1) vuodella ajalle 1.1.2026 - 31.12.2026 ja 1.1.2027 -31.12.2027 Optiossa on kyse Tilaajan oikeudesta ei velvollisuudesta.

 

Hankinnassa on kysymys palveluhankinnasta, joka ylittää julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) EU-kynnysarvot (EU-hankinta).

 

Hankintaa koskeva EU-hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 25.8.2023 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjous-palvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

 

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa 12.9.2023.

 

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjoukset hyväksyttiin osa-alueittain. Tarjouksen hyväksymisen edellytys on, että tarjotun osa-alueen kaikki hinnat / prosentit on tarjottu.

 

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

 

Hankinnan arvonlisäveroton ennakoitu arvo vuodessa on noin 110 000 €.

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon sopimuskauden aikana.

 

Hankinta on jaettu kolmeen (3) eri osa-alueeseen seuraavasti:

Osa-alue 1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointipalvelut

Osa-alue 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut

Osa-alue 3 Asuintilojen kiinteistö ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjalliset sopimukset kaikissa osa-alueittain yhden (1) palveluntuottajan kanssa, jolle valitaan kaksi (2) varapalveluntuottajaa.

 

Osa-alueessa 1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointi varapalveluntuottajia tullaan käyttämään edullisuusjärjestyksessä, mikäli ensisijainen palveluntuottaja ei ole saanut toimeksiantoa suoriteuksi yhdessä (1) kuukaudessa tai ensisijainen palveluntuottaja ilmoittaa, että se ei pysty esimerkiksi ruuhkan vuoksi toteuttamaan toimeksiantoa Tilaajan tarvitsemana aikana tai muusta perustellusta syystä. Merkittävistä kohteista arvonmäärityksen tekee aina kaksi (2) toisistaan riippumatonta Palveluntuottajaa.

 

Osa-alueessa 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut ja osa-alueessa 3 Asuintilojen kiinteistö ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut varapalveluntuottajia tullaan käyttämään edullisuusjärjestyksessä. Mikäli ensisijainen palveluntuottaja on suorittanut kohteen arvioinnin ja on valittu kiinteistövälityksen ensisijaiseksi palveluntuottajaksi, ei Palveluntuottaja voi toimia kohteen välittäjänä (riippumattomuus) tai ensisijainen Palveluntuottaja ei ole saanut toimeksiantoa suoritettua kahdessa (2) kuukaudessa tai ensisijainen Palveluntuottaja ilmoittaa, että se ei pysty esimerkiksi ruuhkan vuoksi toteuttamaan toimeksiantoa Tilaajan tarvitsemana aikana tai muusta perustellusta syystä.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 29.9.2023 klo 11.00 mennessä seuraavilta tarjoajilta:

Catella Property Oy (Osa-alueet 1 ja 2)

CBRE Finland Oy (Osa-alue 1)

Colliers Finland Group Oy (Osa-alueet 1 ja 2)

GEM Valuation Oy (Osa-alue 1)

Jones Lang LaSalle Finland Oy (Osa-alue 1)

Maanomistajien Arviointikeskus Oy (Osa-alue 1)

Newsec Advisory Finland Oy (Osa-alueet 1 ja 2)

OP Koti Turun Seutu Oy LKV (Osa-alue 3)

Reagle Oy (Osa-alue 1, 2 ja 3)

Retta Services Oy (Osa-alueet 1 ja 3)

Roof Group Oy (Osa-alue 3)

Suomen Kiinteistöarviointi Oy (Osa-alue 1)

Toimitilavälitys RHG Oy (Osa-alue 2)

Tuloskiinteistöt Oy (Osa-alue 2)

Welado Oy (Osa-alue 1)

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

 

Hankintalain 83 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa ehdokkaiden tai tarjoajien rekisteröitymistä, taloudellista ja rahoituksellista tilannetta sekä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia 84‒86 §:ssä tarkoitettuja vaatimuksia. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

 

Colliers Finland Group Oy ei toimittanut määräaikaan mennessä pyydettyjä osa-alueen 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalveluiden vastuuhenkilön ja varahenkilön pätevyyteen liittyviä lisäselvityksiä, minkä vuoksi Colliers Finland Group Oy tulee sulkea osa-alueen 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalveluiden osalta hankintalain 83 §:n mukaisesti tarjouskilpailusta.

 

Suomen Kiinteistöarviointi Oy ei toimittanut määräaikaan mennessä pyydettyjä osa-alueen 1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointi taloudellista ja rahoituksellista tilannetta eikä teknistä ja ammatillista pätevyyttä koskevia lisäselvityksiä, minkä vuoksi Suomen Kiinteistöarviointi Oy tulee sulkea osa-alueen1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointi osalta hankintalain 83 §:n mukaisesti tarjouskilpailusta.

 

Suomen Kiinteistöarviointi Oy:n tarjousta osa-alueen1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointi osalta eikä Colliers Finland Group Oy:n tarjousta osa-alueen 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalveluiden osalta oteta mukaan tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointiin eikä tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailuun ja valintaan.

 

Kaikki muut tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Hankintalain 74 §:n mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä ja muissa hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vaatimusten mukainen. Hankintayksikön on suljettava tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

 

Hankintayksikkö pyysi Toimitilavälitys RHG Oy:ltä 10.11.2023 hankintalain 96 §:n mukaisen selvityksen poikkeuksellisen alhaisesta tarjouksesta osa-alueessa 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut. Toimitilavälitys RHG Oy:ltä 10.11.2023 saadun selvityksen mukaan tarjouksessa oli näppäilyvirhe.

 

Hankintalain 74 §:n 2 momentin esitöiden (HE 108/2016 vp s. 173) mukaan tarjousten täsmentäminen ja täydentäminen on sallittua, jos kysymys on epäolennaisesta puutteesta, ristiriidasta taikka virheestä. Sallittua on esimerkiksi pyytää tarjoajaa korjaamaan tarjouksessa oleva muotovirhe, kuten puuttuva allekirjoitus taikka täydentämään puuttuva tarjouksen voimassaoloa koskeva tieto. Sallittua on lisäksi pyytää tarjoajaa täsmentämään hinnoittelua koskeva virhe, kuten väärä valuutta taikka hinnoitteluyksikkö taikka ilmeinen hinnan suuruusluokkaa koskeva virhe kuten pilkkuvirhe, joka on esimerkiksi pääteltävissä muusta tarjouksesta.

 

Hankintayksikö on tämän perusteella katsonut, ettei sille ole syntynyt hankintalain mukaista velvollisuutta eikä myöskään oikeutta hylätä Toimitilavälitys RHG Oy:n tarjousta. Toimitilavälitys RHG Oy:n sijoittuminen tarjouskilpailussa ei parantunut korjauksen myötä.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

 

Osa-alue 1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointi

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.

 

Enimmäispisteet ovat 100 pistetä, pisteet lasketaan kahden (2) desimaalin tarkkuudella.

 

Pisteet muodostuivat seuraavasti:

1.Rakentamattoman tontin mukaan lukien rakennetun vuokratontin tontin / -alueen maapohjan arvon arviointi € / tontti /alueen maapohja, max 30 pistettä.

 

Vertailussa halvin rakentamattoman tontin, mukaan lukien rakennetun vuokratontin tontin/-alueen maapohjan arvon arviointi € / tontti saa 30 pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin arviointi € / tontti / tarjottu arviointi € / tontti x 30).

 

2.Osakehuoneiston, rakennetun kiinteistön ja muun kohteen arvioinnin sekä konsultointityön tuntihinta, max 30 pistettä

 

Vertailussa halvin rakennetun kiinteistön ja muun kohteen arvioinnin sekä konsultointityön tuntihinta saa 30 pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin tuntihinta / tarjottu tuntihinta x 30).

 

3.Vastuuhenkilön kokemus, max 40 pistettä

Vastuuhenkilön kokemus vähimmäisvaatimusten ylittävältä osin saa pisteitä seuraavasti:

 

a) Palvelusta vastaavan henkilön kokemus rakentamattoman toimitilatontin kiinteistöarvioinnista (tontin maapinta-ala vähintään 5 000 m2) viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta max. 10 pistettä

- 0 kohdetta, 0 pistettä

- yksi (1) kohde, 2,5 pistettä

- kaksi (2) kohdetta, 5 pistettä

- kolme (3) kohdetta, 7,5 pistettä

- neljä (4) kohdetta, 10 pistettä

 

b) Palvelusta vastaavan henkilön kokemus rakennetun kiinteistön erityisosaamista vaativista arvioinneista (rakennetun kiinteistön kehittämispotentiaaliselvityksen laadinta, teknisen nykyarvon määrittäminen ja/tai liikerakennuksen tilojen vuokratasolausunnon laadinta, rakennusten ala / kohde vähintään 2 000 m2) viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta max. 10 pistettä.

- 0 kohdetta, 0 pistettä

- yksi (1) kohde, 5 pistettä

- kaksi (2) kohdetta, 10 pistettä

 

c) Palvelusta vastaavan henkilön kokemus julkisyhteisöjen omistamien rakennettujen kehityskiinteistöjen arvioinnista (rakennusten kerrosala/ kohde vähintään 1 000 k-m2) viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta max. 10 pistettä.

- 0 kohdetta, 0 pistettä

- yksi (1) kohde, 2,5 pistettä

- kaksi (2) kohdetta, 5 pistettä

- kolme (3) kohdetta, 7,5 pistettä

- neljä (4) kohdetta, 10 pistettä

 

d) Palvelusta vastaavan henkilön kokemus laajojen alueiden hinta-alueselvitysten (aluehintaselvitys ja / tai vyöhykehinnoittelu) laadinnasta julkisyhteisölle viimeisen kolmen (3) vuoden ajalta max. 10 pistettä.

 

Palvelusta vastaavan henkilön referenssit julkisyhteisöille laadituista asemakaavoitettujen alueiden aluehintaselvityksistä (maapinta-ala / kohde vähintään 50 000 m2) ja/tai yhtä kaupunginosaa laajemman alueen kattavista kiinteistöanalyyseistä ja alue-/ vyöhykehinnoitteluista.

- 0 kohdetta, 0 pistettä

- yksi (1) kohde, 5 pistettä

- kaksi (2) kohdetta, 10 pistettä

 

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Sijoitus

Welado Oy

90,86

1.

CBRE Finland Oy

86,11

2.

Catella Property Oy

86,00

3.

Maanomistajien Arviointikeskus Oy

85,00

4.

Newsec Advisory Finland Oy

82,34

5.

GEM Valuation Oy

80,00

6.

Reagle Oy

75,17

7.

Colliers Finland Group Oy

71,65

8.

Jones Lang LaSalle Finland Oy

56,11

9.

Retta Services Oy

53,86

10.

 

Osa-alue 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:

 

Arviointiperusteina ovat palkkioprosentti (arvonlisäveroton) vuokrauskohteen vuokralaisen hankkimisesta kohteeseen, palkkioprosentti (arvonlisäveroton) kiinteistövälityksen tarjotun kohteen velattoman arvon mukaan, konsultoinnin tuntihinta sekä palveluntuottajan kokemus vähimmäisvaatimusten ylittävältä osin.

 

Pisteet muodostuvat seuraavasti:

1)Palkkioprosentti (arvonlisäveroton) vuokrauskohteen vuokralaisen hankkimisesta kohteeseen, max. 30 pistettä

 

Vertailussa pienin palkkioprosentti (arvonlisäveroton) vuokrauskohteen vuokralaisen hankkimisesta kohteeseen saa 30 x pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (pienin palkkioprosentti / tarjottu palkkioprosentti x 30).

 

2)Palkkioprosentti (arvonlisäveroton) kiinteistövälityksen tarjotun kohteen velattoman arvon mukaan, max. 30 pistettä

 

Vertailussa pienin palkkioprosentti (arvonlisäveroton) palkkioprosentti (arvonlisäveroton) kiinteistövälityksen tarjotun kohteen velattoman arvon mukaan saa 30 x pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (pienin palkkioprosentti / tarjottu palkkioprosentti x 30).

 

3)Konsultoinnin tuntihinta, max. 10 pistettä

 

Vertailussa halvin konsultoinnin tuntihinta saa 10 pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (pienin konsultoinnin tuntihinta / tarjottu konsultoinnin tuntihinta x 10).

 

4)Palveluntuottajan kokemus kauppahinnaltaan vähintään 1 Miljoonan euron arvoisen toimitila-/kehityskiinteistön välitystehtävästä, joka on saatettu loppuun asti (toteutunut kauppa), max. 10 pistettä

 

- Palveluntuottajalla on kokemusta em. tehtävästä, 10 pistettä

- Palveluntuottajalle ei ole kokemusta em. tehtävästä, 0 pistettä

 

5)Palveluntuottajan kokemus asemakaavassa suojelluksi osoitetun kiinteistön välittämisestä, joka on saatettu loppuun asti (toteutunut kauppa), max. 10 pistettä

- Palveluntuottajalla on kokemusta em. tehtävästä, 10 pistettä

- Palveluntuottajalle ei ole kokemusta em. tehtävästä, 0 pistettä

 

6)Palveluntuottajan kokemus due diligence –prosessien johtamisesta myyjän puolesta, max. 10 pistettä

- Palveluntuottajalla on kokemusta em. tehtävästä, 10 pistettä

- Palveluntuottajalle ei ole kokemusta em. tehtävästä, 0 pistettä

 

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Sijoitus

Tuloskiinteistöt Oy

99,37

1.

Toimitilavälitys RHG Oy

96,34

2.

Newsec Advisory Finland Oy

78,08

3

Catella Property Oy

68,40

4.

Reagle Oy

62,61

5

 

Osa-alue 3 Asuintilojen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalvelut

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.

 

Arviointiperusteina ovat palkkioprosentti (arvonlisäveroton) vuokrauskohteen vuokralaisen hankkimisesta kohteeseen, palkkioprosentti (arvonlisäveroton) kiinteistövälityksen tarjotun kohteen velattoman arvon mukaan sekä konsultoinnin tuntihinta.

 

Pisteet muodostuvat seuraavasti:

1)Palkkioprosentti (arvonlisäveroton) vuokrauskohteen vuokralaisen hankkimisesta kohteeseen, max 40 pistettä

 

Vertailussa pienin palkkioprosentti (arvonlisäveroton) vuokrauskohteen vuokralaisen hankkimisesta kohteeseen saa 40 pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (pienin palkkioprosentti / tarjottu palkkioprosentti x 40).

 

2)Palkkioprosentti (arvonlisäveroton) kiinteistövälityksen tarjotun kohteen velattoman arvon mukaan, max 40 pistettä

 

Vertailussa pienin palkkioprosentti (arvonlisäveroton) palkkioprosentti (arvonlisäveroton) kiinteistövälityksen tarjotun kohteen velattoman arvon mukaan saa 40 x pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (pienin palkkioprosentti / tarjottu palkkioprosentti x 40).

 

3)Konsultoinnin tuntihinta, max 20 pistettä

 

Vertailussa halvin konsultoinnin tuntihinta saa 20 pistettä, muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (pienin konsultoinnin tuntihinta / tarjottu konsultoinnin tuntihinta x 20).

 

Tarjoaja

Kokonaispisteet

Sijoitus

Roof Group Oy

95,00

1.

Retta Services Oy

76,08

2.

OP Koti Turun Seutu Oy LKV

73,33

3.

Reagle Oy

61,52

4.

 

Toimivalta

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän edellä kuvatuin perustein, että

Colliers Finland Group Oy:n tarjous suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle osa-alueen 2 Toimitilojen ja kehityskiinteistöjen kiinteistö- ja vuokravälitys sekä niihin liittyvä konsultointipalveluiden osalta

 

Suomen Kiinteistöarviointi Oy:n tarjous suljetaan tarjouskilpailun ulkopuolelle osa-alueen1 Kiinteistöjen arvonmääritys ja konsultointi osalta

 

Kiinteistöjen arvonmäärityksen ja siihen liittyvän konsultoinnin palveluntuottajiksi valitaan ajalle 1.1.2024 – 31.12.2025 tarjoamillaan hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksien mukaisin ehdoin

ensisijaiseksi palveluntuottajaksi Welado Oy

ensimmäiseksi varapalveluntuottajaksi CBRE Finland Oy

toiseksi varapalveluntuottajaksi Catella Property Oy

 

Toimitilojen kiinteistö- ja vuokravälityksen sekä niihin liittyvän konsultoinnin palveluntuottajiksi valitaan ajalle 1.1.2024 – 31.12.2025 tarjoamillaan palkkioprosenteilla ja hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksien mukaisin ehdoin

ensisijaiseksi palveluntuottajaksi Tuloskiinteistöt Oy

ensimmäiseksi varapalveluntuottajaksi Toimitilavälitys RHG Oy

toiseksi varapalveluntuottajaksi Newsec Advisory Finland Oy

 

Asuintilojen kiinteistö- ja vuokravälityksen sekä niihin liittyvän konsultoinnin palveluntuottajiksi valitaan ajalle 1.1.2024 – 31.12.2025 tarjoamillaan palkkioprosenteilla ja hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksien mukaisin ehdoin

ensisijaiseksi palveluntuottajaksi Roof Group Oy

ensimmäiseksi varapalveluntuottajaksi Retta Services Oy

toiseksi varapalveluntuottajaksi OP Koti Turun Seutu Oy LKV

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisista option käyttöönotoista päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitovat sopimukset eivät synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävien kirjallisten sopimuksien allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

Jakelu

aoCBRE Finland Oy
aoCatella Property Oy
aoColliers Finland Group Oy
aoGEM Valuation Oy
aoJones Lang LaSalle Finland Oy
aoMaanomistajien Arviointikeskus Oy
aoNewsec Advisory Finland Oy
aoOP Koti Turun Seutu Oy LKV
aoROOF Group Oy
aoReagle Oy
aoRetta Services Oy
aoSuomen Kiinteistöarviointi Oy
aoToimitilavälitys RHG Oy
aoTuloskiinteistöt Oy
aoWelado Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tpvXXXXX