Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstöpalvelut 
Henkilöstöjohtaja25828.11.2023 

12310-2018 (01 00 01)

Täydennys kertapalkkion maksamista koskevaan ohjeistukseen

Henkilöstöpäällikkö Kaisa Nummiora, palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 22.11.2023:

​Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) II luvun 14 §:n mukaan viranhaltijalle/työntekijälle voidaan maksaa kertapalkkio, mikäli kunnan/kuntayhtymän asianomainen viranomainen harkitsee sen suorittamisen perustelluksi. Kertapalkkiota voidaan käyttää esim. silloin, kun työnantaja haluaa palkita yksilöä tai ryhmää.

Henkilöstöjohtaja on 1.11.2018 § 246 hyväksynyt Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaista palkkausta koskevat Turun kaupungin yksityiskohtaisemmat ohjeet ja määräykset. Em. ohjeiden kohtaan VII on kirjattu kertapalkkion maksamista koskeva Turun kaupungin ohjeistus. Ohjeessa on määritelty mm. esimerkinomaisesti riittäviä perusteluja kertapalkkion maksamiselle sekä muita kertapalkkion maksamisessa huomioitavia asioita.

​Turussa aloitettiin vuoden 2023 alussa sopeuttamisohjelma, jonka tavoitteena on hillitä toimintakatteen kasvua. Kaupungin taloudellista asemaa pyritään parantamaan sekä tulojen lisäämisen että menojen vähentämisen avulla.

​Ottaen huomioon tulevien taloussuunnitelmakausien haastava kuntatalouden tilanne ja kaupungin sopeuttamisohjelman tavoitteet, on perusteltua, että kertapalkkion maksaminen kohdennetaan loppuvuonna 2023 ja vuonna 2024 ensisijaisesti kaupungin talouden tasapainottamista tukevien toimenpiteiden palkitsemiseen. Vuoden 2023 osalta jo todetut/esitetyt kertapalkitsemiskohteet voidaan kuitenkin toteuttaa sovitusti.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

Päätös​Päätin, että henkilöstöjohtajan päätöksessä 1.11.2018 § 246 määriteltyjen yleisten periaatteiden lisäksi on kertapalkkiosta päätettäessä huomioitava, että kertapalkkion maksaminen kohdennetaan loppuvuonna 2023 ja vuonna 2024 ensisijaisesti kaupungin talouden tasapainottamista tukevien toimenpiteiden palkitsemiseen. Vuoden 2023 osalta jo todetut/esitetyt kertapalkitsemiskohteet voidaan kuitenkin toteuttaa sovitusti. Kertapalkkiota koskevissa päätöksissä on kerrottava, miten palkittava toiminta tukee talouden tasapainottamista.

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

ohjeElinvoiman palvelukokonaisuus
ohjeKasvatus ja opetus
tiedKaupunginhallitus
ohjeKaupunkiympäristö
ohjeKonsernihallinto
ohjeKulttuurin palvelukokonaisuus
ohjeLasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuus
ohjeLiikunnan palvelukokonaisuus
ohjeRevisiotoimisto