Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintajohtaja6123.11.2023 

4397-2021 (02 08 00)

Pesu- ja puhdistusaineiden sopimuksen logistiikkamuutos ajalle 1.1.2024-30.4.2024

Turun kaupunki, konsernihallinnon hankintapalvelut, projektipäällikkö Tapani Järvinen:

 

Turun kaupungin hankintapäällikkö on päätöksellään 12.10.2021 § 106 valinnut pesu- ja puhdistusaineiden toimittajaksi KiiltoClean Oy:n 30.4.2023 asti, jonka jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin yhden vuoden mittaisella optiokaudella.

 

Hankintapäällikkö on päätöksellään 16.3.2023 § 34 päättänyt jatkaa sopimuskautta optiokaudelle 1.5.2023-30.4.2024.

 

Turun kaupungin logistiikkakumppani vaihtuu 1.1.2024, jolloin tavaroiden varastoinnista ja keräilystä varastosta toimitukseen luovutaan kokonaan.

 

Varastoon toimitettavissa sopimustuotteissa myyntierät ovat liian suuria pienempien yksiköiden tilattavaksi logistiikkamallin muuttuessa. Tämän johdosta KiiltoClean Oy:n kanssa on neuvoteltu menettelytavasta yksittäiskappaleiden toimittamiseksi. Neuvotteluissa on päästy ratkaisuun, jossa KiiltoClean Oy:n jälleenmyyjänä toimiva Velimark Oy hoitaisi KiiltoClean Oy:n alihankkijana sopimuksen mukaisten tuotteiden toimituksen 1.1.2024 lähtien sopimuskauden päättymiseen 30.4.2024 asti. Edelleen KiiltoCleanin kanssa on neuvoteltu siitä, että sopimustuotteiden tilaukset tehdään Velimark Oy:ltä. Tällä aikavälillä logistiikan hoidosta aiheutuvat lisäkulut katettaisiin 10% tuotekohtaisella hinnankorotuksella sopimustuotteisiin. Tämä tarkoittaisi n. 1700 euron kustannuksia kaupungille. Sopimustuotteet, tuotteiden myyntierät lopputilaajille ja sopimushinnat muuten pysyisivät samana. Myös asiakaspalvelun osuus sopimusta pysyy samana, eli KiiltoClean Oy hoitaa tuotteiden käyttöohjeistuksen yms. KiiltoClean Oy vastaa edelleen kaikista Turun kaupungin ja KiiltoClean Oy:n välisen hankintasopimuksen mukaisista vastusta ja velvoitteistaan ja vastaa alihankkija Velimark Oy:n työstä kuten omastaan.

 

Ehdotettu ratkaisu vaatii sopimusmuutosta Turun kaupungin ja KiiltoClean Oy:n väliseen hankintasopimukseen. Sopimusmuutos voidaan edellä kuvatuin perustein tehdä hankintalain 136 §:n 2 momentin 5 kohdan mukaisena vähäarvoisena sopimusmuutoksena.

 

Toimivalta

 

Turun kaupungin hallintosäännön 79 §:n mukaan kansliapäällikkö päättää yhteishankinnoista mukaan lukien seutuhankinnat. Konsernihallinnon hallinnon järjestämispäätöksen 12 § mukaan hankintapäällikölle on siirretty toimivalta päättää yhteishankinnoista mukaan luettuna seutuhankinnat ja niitä koskevista puitejärjestelyistä. Kaupunginhallitus on päätöksellään 5.6.2023 § 215 päättänyt muuttaa hankintapäällikön tehtävänimikkeen hankintajohtajaksi.

 

Hankintajohtaja Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että edellä esitetyn perusteella, että Turun kaupungin ja KiiltoClean Oy:n pesu- ja puhdistusaineiden väliseen hankintasopimukseen tehdään muutos, jolla Velimark Oy KiiltoClean Oy:n alihankkijana toimittaa Turun kaupungin ja KiiltoClean Oy:n välisen sopimuksen mukaiset tuotteet sopimuskauden loppuun ajalle 1.1.2024-30.4.2024. Lisäksi päätän, että sopimusmuutoksesta aiheutuvat lisäkulut katetaan 10% tuotekohtaisella hinnankorotuksella sopimustuotteisiin. Muilta osin Turun kaupungin ja KiiltoClean Oy:n pesu- ja puhdistusaineiden välinen hankintasopimus jää voimaan.

 

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Päätös voi muuttua ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

  

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintajohtaja

 

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tapani Järvinen, puhelin 044 907 5896

 

Jakelu

aoKiiltoClean Oy
tiedKaupunginhallitus