Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö31423.11.2023 

8009-2023 (00 00 01, 00 01 02)

Lasten ja nuorten palvelukokonaisuuden muutoshankkeen ydinryhmän asettaminen

Muutosjohtaja Anu Parantainen 17.10.2023:

Turun kaupunki otti käyttöön pormestarimallin vuonna 2021. Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistusta valmisteltiin vahvasti vuonna 2022 ja tuli voimaan 1.1.2023. Tällöin syntyi myös Uusi Turku. Kansliapäällikön päätöksellä (2.2.2023) tuli voimaan Uuden Turun toiminta- ja johtamismalli. Sen myötä toimintansa ovat aloittaneet uudet johtamisfoorumit. Poikkialaista ja yhteisvaikuttavaa toiminta- ja johtamismallia pilotoidaan Lasten ja Nuorten palvelukokonaisuuden muutoshankkeessa.

​Osana johtamismallin pilotointia pilotoidaan ja rakennetaan malli, miten uuden poikkialaisen palvelukokonaisuuden muutoshanketta ohjataan osana organisaatiota ja sen johtamisfoorumeita.

Lasten ja nuorten palvelukokonaisuuden muutoshankkeen ohjausryhmänä toimii Integraation johtoryhmä ja ohjausryhmän kokoukset sijoitetaan osaksi Integraation johtoryhmän kokouksia. Ohjausryhmään kuuluvat Integraation johtoryhmän jäsenten lisäksi kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen, kasvatus- ja opetusjohtaja Timo Jalonen, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen integraatiojohtaja Sirpa Kuronen sekä kehittämispäällikkö Elise Haapamäki.

Lasten ja nuorten hyvinvointiverkosto jatkaa toimintaansa lasten ja nuorten hyvinvoinnin alueellisena ekosysteemiverkostona, jota johtavat apulaispormestarit.

​Lasten ja nuorten palvelukokonaisuuden muutoshankkeen uutena taktisen tason johtamisfoorumina toimii Lasten ja nuorten ydinryhmä, jonka kansliapäällikkö asettaa. Ydinryhmässä ovat lasten ja nuorten palveluista vastaavat palvelualuejohtajat, työllisyys- ja yrityspalvelu-uudistuksen asiantuntija sekä sovitusti muita asiantuntijoita. Ydinryhmän tehtävänä on yhteensovittavan johtamisen kehittäminen ja uusien toimintamallien käyttöönoton tukeminen, yhteisvaikuttavan vuosijohtamisen kehittäminen sekä yhteisen kehittämisen resurssisuunnittelu. Lasten ja nuorten ydinryhmä valmistelee ja esittää linjattavia ja päätettäviä asioita muutoshankkeen ohjausryhmälle.

Esitän, että Lasten ja nuorten palvelukokonaisuuden muutoshankkeen toteuttamisen tueksi asetetaan Lasten ja nuorten ydinryhmä ajalle 1.9.2023 – 31.7.2025. Ydinryhmässä ovat lasten ja nuorten palveluista vastaavat palvelualuejohtajat, työllisyys- ja yrityspalvelu-uudistuksen asiantuntija sekä sovitusti muita asiantuntijoita.

Lisäksi esitän, että ydinryhmän tehtävänä on yhteensovittavan johtamisen kehittäminen ja uusien toimintamallien käyttöönoton tukeminen, yhteisvaikuttavan vuosijohtamisen kehittäminen sekä yhteisen kehittämisen resurssisuunnittelu sekä lasten ja nuorten tarveperustaisen yhteensovitetun palvelutuotannon kehittäminen.

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

Päätös​Päätin, että lasten ja nuorten palvelukokonaisuuden muutoshankkeen toteuttamisen tueksi asetetaan Lasten ja nuorten ydinryhmä ajalle 1.9.2023 – 31.7.2025. Ydinryhmässä ovat lasten ja nuorten palveluista vastaavat palvelualuejohtajat, työllisyys- ja yrityspalvelu-uudistuksen asiantuntija sekä sovitusti muita asiantuntijoita.

​Lisäksi päätin, että ydinryhmän tehtävänä on yhteensovittavan johtamisen kehittäminen ja uusien toimintamallien käyttöönoton tukeminen, yhteisvaikuttavan vuosijohtamisen kehittäminen sekä yhteisen kehittämisen resurssisuunnittelu sekä lasten ja nuorten tarveperustaisen yhteensovitetun palvelutuotannon kehittäminen.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedLasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuus
tpvXXXXX