Kauppakirja

 

 

Myyjä:

 

Turun kaupunki

Y-tunnus 0204819-8

 

Ostaja:

 

Tuomas Kaukinen ja Mika Wikström

perustettavan yhtiön lukuun

 

Kaupan kohde:

 

Turun kaupungin I (1.) kaupunginosan korttelin 47. tontin 5, kiinteistötunnus 853-1-47-5, rakennukset laitteineen. Kohde on osoitettu kartalla M 45 / 2.2.2023.

 

Kaupan kohteena on kaikki kiinteistöllä sijaitsevat rakennukset laitteineen. Kohteella sijaitsee asuinrakennus 1 (rakennustunnus 103440043K), asuinrakennus 2 (rakennustunnus 103440042J), asuinrakennus 3 (rakennustunnus 103440041H), asuinrakennus 4 (rakennustunnus 103440044L) ja talousrakennus. Kohde myydään peruskorjattavaksi.

 

Kohteen osoite on Henrikinkatu 8, 20500 Turku.

 

Kauppahinta:

 

Miljoona seitsemänsataatuhatta (1.700.000,00) euroa.

 

Kaupan perusteet:

 

Kaupunginhallituksen päätös xx.xx.2023 § xx,

päätös on tullut lainvoimaiseksi xx.xx.2023

 

Muut kaupan ehdot:

 

Tämän kiinteistökaupan kaikki ehdot on esitetty tässä kauppakirjassa.

 

1. Kauppahinta maksetaan kokonaisuudessaan myyjän ilmoittamalle tilille ennen kauppakirjan allekirjoittamista ja kuitataan maksetuksi tämän kauppakirjan allekirjoituksilla.

 

2. Ostaja saa rakennukset, niiden laitteet ja rakennuksiin liittyvät rakennelmat sekä vesi-, sähkö-, ja viemäriliittymät omistukseensa ja hallintaansa tämän kauppakirjan allekirjoituksilla. Ostaja sitoutuu ilmoittamaan liittymissopimusten siirrosta ao. laitoksille. Liittymissopimusten siirrosta mahdollisesti menevistä siirtomaksuista vastaa Ostaja.

 

3. Kohteeseen kohdistuvista veroista ja maksuista osapuolet vastaavat omistusaikojensa osalta.

 

4. Ostaja on tietoinen, että rakennukset sijaitsevat kaupunginvaltuuston 8.3.1993 hyväksymän ja 23.6.1993 ympäristöministeriön vahvistaman asemakaavan 8/1988 mukaisella tontilla, joka on asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialuetta ja jolle saa sijoittaa asuntolarakennuksia ja niihin liittyviä yhteiskäyttötiloja (AKR-1).

 

Ostaja on tietoinen, että asemakaavan 8/1988 mukaan rakennukset sijaitsevat sellaisella rakennusalalla, jossa on suojelumerkintä sr-3, kaupunkikuvallisesti arvokkaiden rakennusten rakennusala. Kaavamääräyksen mukaan Rakennuslain 135 § 1 momentin nojalla määrätään, että sr-3 merkinnällä merkityllä rakennusalalla sijaitsevaa rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa ilman pakottavaa syytä, eikä siinä saa suorittaa sellaisia lisärakentamis- tai muutostöitä, jotka tärvelevät julkisivun tyyliä tai vesikaton perusmuotoa. Mikäli rakennuksessa on aikaisemmin suoritettu tällaisia tärveleviä toimenpiteitä, on rakennus lisärakentamis- ja muutostöiden yhteydessä pyrittävä saamaan ennalleen.

 

Kaupunki ei ole tietoinen, että rakennuksissa olisi aiemmin tehty sellaisia lisärakentamisia- tai muutostöitä, jotka tärvelisivät julkisivua tai vesikaton perusmuotoa.

 

Ostaja on tietoinen, että asuinrakennus 1 ja talousrakennuksen rakennusaloilla on lisäksi asemakaavan 8/1988 mukainen suojelumerkintä sr-k, rakennusalalla sijaitsee historiallisesti erittäin arvokas kellaria ei saa purkaa eikä siinä saa suorittaa historiallista arvoa turmelevia korjaus- tai muutostöitä.

 

Ostaja on tietoinen, että talousrakennuksessa kellarissa on tavattu pohjanlepakkoesiintymä, jonka johdosta talousrakennuksen kellari tulee rauhoittaa talven 2023-2024 ajaksi. Mahdolliset remonttitoimet ko. tilassa tulee ajoittaa siten, että niitä ei aloiteta ennen 1.5.2024, jolloin siellä mahdollisesti talvehtinut lepakko/lepakot ovat poistuneet. Talousrakennuksen kellarin yläpuolista tilaa saa vapaasti remontoida aiemminkin. Kellarin ovia ei saa pitää auki, eikä kellaria lämmitetä ko. talven aikana. Mahdollisuuksien mukaan talousrakennuksen kellari tulisi säilyttää kylmänä tilana, jolloin se säilyy lepakoille soveltuvanan tilana.

 

5. Ostaja on tietoinen, että rakennusten kerrosalaneliömetreissä on rekisteritiedoissa virheitä ja rakennukset tulisi tarkistusmitata ennen korjaustöihin tarvittavia lupahakemuksia ja mittaustiedot tulisi toimittaa Turun kaupungin rakennusvalvontaan rekisteröitäviksi.

 

Asuinrakennuksen 1 pinta-ala on karttatiedon mukaan noin 210 m2 ja rekisteritiedon mukaan kerrosala on noin 150 m2, asuinrakennuksen 2 pinta-ala on karttatiedon mukaan noin 504 m2 ja rekisteritedon mukaan kerrosala on noin 75 m2, asuinrakennuksen 3 pinta-ala on karttatiedon mukaan noin 319 m2 ja rekisteritiedon mukaan kerrosala on noin 447 m2, asuinrakennuksen 4 pinta-ala on karttatiedon mukaan noin 184 m2 ja rekisteritiedon mukaan kerrosala on noin 125 m2 ja talousrakennuksen pinta-ala on noin 56 m2, rekisteritiedoissa talousrakennus on merkitty puretuksi, koska sille ei ole haettu PRT-tunnusta. Talousrakennus on kuitenkin suojeltu, jolloin sitä ei voi purkaa.

 

Ostaja on tietoinen, että rakennusten pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu. Ostaja on tietoinen ja hyväksyy, että mainitut pinta-alat saattavat tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten säännösten ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneistojen standardin mukaan mitattava pinta-ala voi olla mainittua pinta-alaa suurempi tai pienempi. Ostajalla ei ole huomauttamista tämän seikan johdosta.

 

Ostaja ja myyjä toteavat yhteisesti, ettei kohteen kauppahinta ole rakennusten osalta pinta-alaperusteinen

 

6.Ostaja on tarkastanut ennen kaupan päättämistä kaupan kohteet ja tutustunut ympäröiviä alueita koskeviin maankäytönmääräyksiin. Ostaja on todennut kaupan kohteiden vastaavan niistä esitettyjä asiakirjoja ja annettuja tietoja, ja ei Ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta. Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin ne ovat luovutushetkellä.

 

Lisäksi ostaja on tutustunut seuraaviin asiakirjoihin:

- Julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimus, sekä rakenteiden sisäpintojen, LVI- ja sähkötekniikan rajattu kuntoarvio, Sitowise, 12.1.2022

- Ulkovaippatutkimuksen tutkimusmenetelmät, Sitowise, 29.1.2019

- Tutkimuskartta

- Laastin koostumus määritys, Koestus, 22.10.2020

- Analyysiraportti puujulkisivun maaleista, Tikkurila Oyj, 15.10.2020

 

Ostaja on todennut kaupan kohteen vastaavan siitä esitettyjä asiakirjoja ja tietoja eikä ostajalla ole huomauttamista näiden seikkojen osalta.

 

Ostaja on tietoinen, että asuinrakennus 2 sijaitsee noin 40 cm LPA-tontin 853-1-47-6 ja katualueen puolella. Kummallakaan osapuolella ei ole vaatimuksia tämän asian osalta.

 

Ostaja hyväksyy rakennuksissa iän perusteella olevat virheet ja puutteet ja ottaa rakennukset vastaan siinä kunnossa kuin se ovat luovutushetkellä.

 

7. Ostaja on kaupan jälkeen velvollinen korvauksetta sallimaan myyjän tai sen osoittamien yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevien johtojen, laitteiden ja kiinnikkeiden sijoittamisen kiinteistölle, sen yli tai sillä oleviin rakennuksiin. Ostajalle korvataan em. toimenpiteiden mahdollisesti aiheutuvat suoranaiset vahingot ja haitat.

 

8. Ostaja on velvollinen kustannuksellaan pitämään kunnossa kaupankohteena olevat rakennukset. Ostajan tulee korjaamisessa kuulla Turun Museokeskusta. Museokeskuksen mahdollisesti edellyttämät arkeologiset kaivaukset on tehtävä ennen toimenpiteisiin ryhtymistä.

 

9. Ostaja sitoutuu tämän kaupan allekirjoituksella tekemään myyjän kanssa pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kartalla M 45 / 2.2.2023 osoitetusta noin 2623 m2 alueesta, joka on myyjän omistama Turun kaupungin kaupunginosan I (1), korttelin 47 tontti 5, kiinteistötunnus 853-1-47-5. Sopimus tehdään kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä.

 

10. Tästä sopimuksesta johtuvat riidat ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

11. Ostaja on tietoinen, että marraskuussa 2023 asunnoista on vielä 11 kpl vuokrattu huoneenvuokrasopimuksilla. Mikäli vuokrasopimus on voimassa kaupantekohetkellä, siirtyy vuokrasopimus kaupantekohetkellä ostajalle ja ostajasta tulee vuokranantaja.

 

 

Tätä kauppakirjaa on tehty kaksi yhtäpitävää kappaletta, yksi myyjälle ja yksi Ostajalle.

 

Turussa, __. päivänä _________kuuta 202x

 

Myyjä

 

Ostaja

 

Paikka ja aika edellä mainitut.

 

 

Todistavat: