Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus40106.11.20233

7410-2023 (01 01 00)

Nuorisopalvelupäällikön viran perustaminen lasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuuteen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että lasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuuteen perustetaan nuorisopalvelupäällikön virka 15.11.2023 lukien. Palvelukokonaisuuden nuorisopalveluissa olevan nuorisopalvelupäällikön toimen tilalle tarvitaan nuorisopalvelupäällikön virka, koska työtehtäviin kuuluu julkisen vallan käyttöä.

Kh § 401

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 26.10.2023:

​Muutosjohtaja Anu Parantainen ja nuorisopalvelujohtaja Annina Lehtiö-Vainio ovat esittäneet, että nuorisopalveluiden kulttuurisen nuorisotyön vastuualueelle perustetaan 15.11.2023 lukien nuorisopalvelupäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.527,44 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Nuorisopalvelupäällikön toimi (vak.nro 364511) esitetään lakkautettavaksi 15.11.2023 lukien.

​Esityksessä on todettu, että nuorisopalvelujohtajan alaisuudessa toimii neljä vastuualuetta: alueellinen nuorisotyö, kehittäminen ja johdon tuki, kohdennettu nuorisotyö sekä kulttuurinen nuorisotyö. Vastuualueita johtavat nuorisopalvelupäälliköt. Nuorisopalvelupäälliköistä kolme (alueellinen nuorisotyö, kohdennettu nuorisotyö sekä kehittäminen ja johdon tuki) ovat virkasuhteisia, mutta kulttuurisen nuorisotyön nuorisopalvelupäällikkö on työsopimussuhteinen. Nuorisopalvelupäälliköiden tehtävät ja vastuut ovat kuitenkin keskenään verrannolliset. Kaikkien tehtävänä on oman vastuualueensa kehittäminen ja suunnittelu, talousarvion laadinta ja talouden seuranta sekä vastata hankinnoista.

​Esityksen mukaan kulttuuri- ja nuorisolautakunta päätti kokouksessaan 8.6.2023 § 85 kulttuuri- ja nuorisolautakunnan alaisten nuorisopalveluiden viranhaltijoiden hankintavaltuudet (diaarinro 4417-2023). Hankintavaltuudet on myönnetty vain viranhaltijoille. Kulttuurisen nuorisotyön vastuualueen päällikölle ei siten enää myönnetty hankintavaltuuksia. Nuorisopalveluiden vastuualueella kaikkien nuorisopalvelupäälliköiden tehtäviin kuuluu mm. hankinnoista vastaaminen. Näin ollen myös kulttuurisen nuorisotyön vastuualueen päällikön tulisi olla virkasuhteessa.

​Esityksessä on todettu, että kulttuurinen nuorisotyö -vastuualueen tehtäväkenttä on keskeinen nuorisopalveluissa. Kulttuurisen nuorisotyön vastuualue mahdollistaa luovan toiminnan ja taiteen palveluja sekä tiloja nuorille, tarjoaa mahdollisuuden luovuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksille, tukee nuorten omaehtoista toimintaa, vahvistaa nuoren osallisuuden kokemusta, nähdyksi ja kuulluksi tulemista, perheiden yhteistä toimintaa lapsen kasvun tueksi sekä lasten ja nuorten kulttuurillisten oikeuksien toteutumista.

Nuorisopalvelupäällikkö johtaa kulttuurinen nuorisotyö -vastuualuetta sekä toimii vastuualueella työskentelevien toiminnanjohtajien lähijohtajana sekä käyttää julkista valtaa tekemällä päätöksiä, hankintoja ja sopimuksia. Nuorisopalvelupäällikkö johtaa, kehittää, valvoo ja arvioi kokonaisvaltaisesti kulttuurisen nuorisotyön palveluiden ja asetettujen tavoitteiden toteutumista. Nuorisopalvelupäällikkö kuuluu nuorisopalveluiden johtoryhmään.

​Virkasuhde mahdollistaa hankintavaltuuksien myöntämisen nuorisopalvelupäällikölle ja samalla nuorisopalvelupäällikön palvelussuhde saatetaan samanarvoiseksi muiden nuorisopalveluiden nuorisopalvelupäälliköiden kanssa, kuten tehtävä edellyttää.

​Palvelukokonaisuus on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus. Esitetty tehtäväkohtainen palkka vastaa sitä, mitä kolmen virassa olevan nuorisopalvelupäällikön tehtäväkohtainen palkka on ja se on jonkin verran korkeampi kuin toimessa olevan nuorisopalvelupäällikön tehtäväkohtainen palkka. Koska nuorisopalvelupäällikön toimi lakkautetaan, ei viran perustamisesta kuitenkaan synny merkittäviä kustannusvaikutuksia. Nettokustannusvaikutus vuositasolla on noin 1.850 euroa.

​Konsernihallinnon henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole perusteita lausua toisin perustettavaksi esitettävän viran toiminnallisesta tarpeesta. Henkilöstöasioiden ohjaus -yksiköllä ei ole muutoinkaan huomautettavaa palvelukokonaisuuden esitykseen.

​Hallintosäännön 87 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää virkojen perustamisesta, muuttamisesta ja lakkauttamisesta.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:​

Ehdotus​​Kaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut
tpvKonsernihallinto, operatiiviset henkilöstöasiat
tiedLasten ja nuorten palveluiden yhteisvaikuttavan kokonaisnäkemyksen palvelukokonaisuus


Liitteet:

Kh § 401
Liite 1:Esitys viran perustamisesta